مسجدی به قدمت یک قرن که میانماری ها در ایران ساختند
صنعت نفت 70 سال تحت سیطره خارجی ها بوده است و در این مدت بناهایی یا به دست خارجی ها و یا برای آن ها ساخته شد. ساخت منازل مسکونی، ورزشگاه، باشگاه، فروشگاه های بزرگ کارگری و کارمندی، جاده، خط آهن و ایجاد گاراژ و پایانه حمل و نقل از آن جمله است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، یکی از خدمات عام المنفعه نفت ساخت مسجد بود. در این راستا مسجد نمره یک، مسجد نفت سفید، و بسیاری از مساجد موجود در شهرهای نفتخیز با همت کارکنان و محوریت برخی مومنین و با کمک های مالی شرکت نفت ساخته شد. کارشناسان موزه صنعت نفت معتقدند که قدیمی ترین مسجد ساخته شده در حوزه مناطق نفت خیز، مسجد رنگونی های آبادان است.
عملدار متولی از کارشناسان شرکت مناطق نفتخیز جنوب در این باره به خبرنگار پایگاه خبری گسترش گفت: این مسجد از نظر معماری، استحکام بنا، تزیینات و نمای هنرمندانه اش، از جاذبه کم نظیری برخوردار است. گفته می شود این مسجد حدود سال 1300 در جنوب غربی پالایشگاه آبادان و در کرانه اروند به دست کارگران و معماران مسلمان برمه ای تبار ساخته شده است و هنوز سرپا است.
وی در خصوص نمای خارجی این بنا تصریح کرد: نمای خارجی این بنا تحت تاثیر معماری شبه قاره هند است و تا حدودی به معابد هندوان و بوداییان شباهت دارد.
به گفته این کارشناس، گچ بری ها و نقوش برجسته و سرستون های داخلی مسجد رنگونی ها در ادامه نمای بیرونی است. این مسجد به جای کاشی های معمولی که در مساجد ایرانی دیده می شود از نقاشی و گل و بته کاری دور محراب بهره برده است.
مسجد رنگونی ها، فروردین 78 از سوی سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در دی ماه 88 به عنوان موزه اسناد تاریخی و خطی بازگشایی شد.
اما سازندگان این مسجد که این روزها به نام میانماری های مسلمان شناخته می شوند، در شرایط وخیمی قرار گرفته اند. آنها در معرض خشونت و توحش بی سابقه ای قرار دارند و ایران آماده حمایت های سیاسی و درمانی از آن ها است. چه خوب است اگر قرار است همدردی و اعلام حمایتی از آنها شود، در قالب مراسمي در اين مسجد باشد که به نوعی بنای یادبود و یادگار کارگران مسلمان برمه ای صنعت نفت است.
ارسال نظر