حذف ۹۸۰۰ تن مواد مخرب از لایه ازون
مدیر طرح ملی حفاظت از لایه ازون گفت: ایران ۹۸۰۰ تن از مواد مخرب لایه ازون را حذف کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، ایراهیم حاجی زاده در مراسم سی امین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی حفاظت از لایه اوزن با ارائه دستاوردها و برنامه های اجرایی طرح ملی حفاظت از لایه ازون بیان کرد: برای حفاظت از لایه ازون کنوانسیون وین تشکیل شده است. این کنوانسیون چهارچوب حقوقی مورد نیاز جهت تحقق اهداف و تعهدات کشورهای امضا کننده و عضو را مشخص کرده و کشورهای عضو را متعهد به انجام وظایف خود می کند.
وی به وضعیت پذیرش معاهدات توسط ایران در سال های گذشته اشاره کرد و گفت : در سال ۶۸ براساس کنوانسیون وین؛ ایران متعهد به حفاظفت از لابه اوزن شد و همچنین در این سال براساس پروتکل مونترال فهرستی از مواد مخرب لایه ازون و اقدامات کنترلی تدوین شد.
حاجی زاده تصریح کرد : در سال ۷۵ براساس اصلاحیه لندن؛ افزودن مواد شیمیایی به فهرست و اتخاذ مکانیزیم های مالی برای کشورهای مشمول ماده ۵ پروتکل مونترال مد نظر قرار گرفت.
وی افزود: در سال ۸۰ معرفی سیستم صدور مجوز صادرات و واردات مواد مخرب لایه ازون برای جلوگیری از تجارت غیر قانونی مواد در دستور کار قرار گرفت و در نهایت در سال ۹۰؛ افزودن بروکلر و متان به فهرست و تاکید کنترل مواد شیمیایی و کنترل تجارت آن و همچنین اعمال برنامه زمانبندی کاهش تدریجی واردات نیز مد نظر قرار گرفت.
مدیر طرح ملی حفاظت از لایه اوزن اظهار کرد: در مجموع دستاوردهای حاصل از طرح ها و پروژه های مصوب تحت پروتکل مونترال تجهیز و تغییر خط تواید در سال ۱۳۷۸ واحد تولیدی و خدماتی و حذف حدود ۹۸۰۰ تن از مواد مخرب لایه اوزن مشتمل بر کلر و فلورو کربن ها ، تتراکلرید کربن ، متیل کلروفوم ، هالون ها ، متیل بروماید و هیدرو کاروفلورو کربن ها است.
وی به برنامه های آتی اشاره کرد و گفت : حدف ۱۰ درصد مصرف و واردات هیدرو کلروفلورکربن ها از مصرف از سال اجرا تا ۲۰۱۵ میلادی براساس برنامه زمان بندی پروتکل، اجرای اقدامات لازم جهت تمدید طرح تقویت اداری طرح ملی حفاظت لایه اوزن برای سال های آتی و تدوین و اعمال قوانین و مقررات کنترلی؛ همچنین تداوم برنامه های اطلاع رسانی از جمله برنامه های آتی سازمان ملی حفاظت از محیط زیست است.
ارسال نظر