|

زمین های یکپاچه کشاورزی پیش نیاز روش های آبیاری نوین

وزیر اسبق جهادکشاورزی گفت: استفاده از روش آبیاری نوین هزینه بر است و زمین های کوچک کشاورزی نمی توانند هزینه آن را تامین کنند بنابراین باید زمین های کشاورزی یکپارجه شوند.

عباس علی زالی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش با اشاره به معضل هدر رفت آب در کشاورزی اظهار کرد: ایران در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار دارد و علاوه بر آن در سال های اخیر دچار خشکسالی شده است، برخی از کشت هایمان توسعه یافته است و مردم هم بی حساب از آب های زیر زمینی برداشت کرده اند به طوری که حجم آب های زیر زمینی کم و استخراج سخت تر شده است. با این حال، ما نمی توانیم کشاورزی را تعطیل کنیم بنابراین برای تامین آب مورد نیاز در کشاورزی باید چاره اندیشی کرد.

وی تاکید کرد: این مشکلات باید ما را به فکر علمی کردن کشاورزی بیندازد. باید تجدید نظری در اکولوژی کشور داشته باشیم و آمایش سرزمین را جدی بگیریم تا بدانیم که در کجا کشاورزی کنیم و در چه منطقه ای چه محصولی کشت شود. به طور مثال در مناطقی که کم آب هستند گیاهانی را کشت کنیم که به آب کمتری نیاز دارند. به عبارت دیگر آبیاری یک موضوع است و این که چه محصولی را کجا بکاریم از آن مهم تر است.

زالی در خصوص آبیاری در کشاورزی تصریح کرد: بیشتر کشاورزان ما از روش آبیاری غرقابی استفاده می کنند. یعنی کشاورز آب را باز می کند تا زمین پوشیده از آب شود تا هر جا گیاهی هست آبیاری شود. اما روش های بهتری برای آبیاری زمین های کشاورزی وجود دارد. به عنوان مثال، استفاده از سیستم آبیاری قطره ای به صرفه تر است. علاوه بر این؛ امروزه دستگاه های هوشمندی تولید شده است که می تواند نیاز گیاه به آب را تشخیص دهد. به این ترتیب وقتی گیاه احتیاج به آب دارد به آن آب می دهد. استفاده از روش کشت گلخانه ای نیز مفید است.

وی تاکید کرد: استفاده از این روش ها هزینه بر است و کشاورزان توان استفاده از این روش را ندارند. برای این منظور باید زمین های کوچک کشاورزی را یک دست کرد تا هزینه سیستم های نوین آبیاری تامین شود. در این راستا تعاونی ها و تشکل هایی باید تشکیل شود تا زمین ها را یک دست کنند. تنها به این شیوه می توانند هزینه های آبیاری نوین را تامین کنند.

کدخبر: 17909

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین