|

دستیابی به فناوری بومی برای بهره برداری از مخازن آب های زیرزمینی

دبیر ستاد توسعه فناوري آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: استفاده از فناوری های جدید برای دستیابی به مخازن زیرزمینی آب از سوی این ستاد مدنظر قرار گرفته و تا کنون راستی آزمایی و حفاری های گمانه ای در این زمینه انجام شده و پیش بینی می شود اواخر سال آینده به نتیجه قطعی برسیم که در آن زمان اطلاع رسانی عمومی می شود.

حسینعلی بهرامی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش با بیان اینکه برنامه های ستاد در دو حوزه آب و خشکسالی و فرسایش و محیط زیست برای دوره زمانی 5 ساله مشخص شده اند، تصریح کرد: اکنون 2.5 سال از تدوین این برنامه سپری شده و برنامه های آن در این مدت به مرحله اجرا رسیده است اما برای رسیدن به نتیجه کامل باید دوره زمانی معین شده طی شود.

بهرامی با بیان اینکه برنامه ای در ستاد برای دستیابی به چشمه های آب های شیرین دریای عمان و خلیج فارس مد نظر قرار گرفته، گفت: برنامه اجرایی این طرح سال جاری شروع خواهد شد. همچنین تسویه آب و فاضلاب با استفاده از فناوری های نوین و استفاده از املاح موجود در آب برای صنایع، دستیابی به راهکارهای مناسب برای تثبیت خاک، کاهش تبخیر آب، از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار ستاد قرار دارند.

دبیر ستاد توسعه فناوري آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به احداث سدهای زیر زمینی، گفت: برای ذخیره آب در شمال غربی تهران احداث اینگونه سد در مرحله آزمایشی قرار دارد که با توجه به استقبال خوبی که از این فناوری شده در صدد توسعه این سدها درسایر نقاط کشورهستیم.

وی با اشاره به برنامه های عملیاتی ستاد، تصریح کرد: شناسایی آب های عمقی در استان های آذربایجان غربی و سیستان بلوچستان، بکارگیری روش های تثبیت خاک با استفاده از مواد طبیعی اطراف فرودگاه اصفهان، تثبیت کانون های ریزگرد در زمینی به وسعت 100 هکتار در خوزستان از جمله برنامه های عملیاتی ستاد است.

کدخبر: 18071

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین