|

واگذاری ۱۴۴ هزار میلیارد تومانی سهام شرکتهای دولتی

مشاور رییس سازمان خصوصی‌سازی گفت: تا قبل از دولت یازدهم مجموع واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی ۱۸ درصد بوده،این در حالی است که این رقم بعد از دولت یازدهم به ۶۵ درصد رسیده است که رشد ۳.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

سید جعفر سبحانی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، بابیان اینکه مجموع واگذاری سازمان در ۱۶ سال اخیر نزدیک به ۱۴۴ هزار میلیارد تومان است، بیان کرد: این واگذاری‌ها در سه بخش کلی واگذاری به عموم متقاضیان ( شبه‌دولتی و خصوصی) با سرمایه ۸۵ هزار میلیارد تومان و حدود ۶۰ درصد بود است.مورد دیگر انتقال مستقیم سهام به طلبکاران حقیقی یا رد دیون که ۲۲ درصد واگذاری حدود ۳۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌شود.مورد سوم واگذاری به سهام عدالت به میزان ۲۷ هزار میلیارد تومان است. سبحانی بیان کرد: از سال ۸۰ میزان واگذاری به عموم متقاضیان (شبه‌دولتی و خصوصی) از میزان ۸۵ هزار میلیارد تومان حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان در دوره ۱۲ ساله اتفاق افتاده و بعد از آن در دولت یازدهم حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان معادل ۴۶ درصد واگذاری صورت گرفته است. سبحانی بیان کرد: باید به این موضوع که چه نظارتی پس از واگذاری وجود دارد که خریدار ملزم به رعایت تعهداتش می‌شود، بیشتر توجه شود. برای این منظور، سازمان دو نوع نظارت برای پس از واگذاری بنگاه‌های و شرکت‌ها مدنظر قرار داده است به این صورت که شرکت‌ها هر ۶ ماه یک‌بار مورد ارزیابی سازمان قرار می‌گیرند تا مشخص شود که چه اندازه به اهداف مدنظر نزدیک شده‌اند.

وی ادامه داد: مورد دیگر اینکه برخی ابزار‌های قانونی در اختیار سازمان قرار دارد تا سازمان بتواند با استفاده از این ابزارها نسبت به مکلف بودن خریدار برانجام تعهداتش نظارت کند. به‌عنوان نمونه اگر شرکتی بخواهد افزایش سرمایه داشته باشد قبل از آن سازمان خصوصی‌سازی باید با افزایش سرمایه آن موافقت کند. مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم از این ابزارها به‌خوبی بهره‌برداری کنیم تعدادی از شرکت‌های کنترل بلوکی یا شرکت‌هایی که بیش از ۵۰ درصد سهم دولت واگذارشده بود را قبل و بعد از واگذاری مورد ارزیابی قراردادیم تا میزان رشد و توسعه آن شرکت را در اشتغال، بهره‌وری و غیره موردسنجش قرار دهیم. سبحانی بیان کرد: در ۲ سال گذشته ۳۰ شرکت و بنگاه به‌عنوان نمونه برای سنجش میزان رشد و توسعه آن‌ها بعد از واگذاری انتخاب شدند که نتایج خوبی از این تحقیق به‌دست آمد و سال گذشته نیز همین تحقیق برای ۹۲ شرکت و بنگاه انجام شد و برای رسیدن به نتایج دقیق‌تر از نهاد‌های علمی و پژوهشی کمک گرفته شد. وی افزود: برای این منظور ۷ معیار کلی و ۲۷ زیرشاخه تعریف شد و در دو حالت شرکت‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. به این صورت که ابتدا ۳ سال قبل از واگذاری و بعدازآن ۳ سال پس از واگذاری موردسنجش قرار گرفت. سبحانی خاطرنشان کرد: بر اساس این بررسی قبل از واگذاری ۱۰۹ هزار نیروی کار در این شرکت‌ها مشغول فعالیت بودند که بعد از واگذاری این رقم به ۱۱۵ هزار نفر رسید درواقع رشد ۵ درصدی بعد از واگذاری این شرکت‌ها به بخش خصوصی حاصل شد. همچنین، ۵۵ درصد شرکت‌ها موردبررسی معیار سودآوری را تجربه کرده‌اند و امتیاز کل شرکت‌ها در این معیار بعد از واگذاری ۱۲ درصد افزایش داشته است. وی افزود: ۵۰ درصد شرکت‌ها ازنظر امتیاز معیار تسهیلات رشد داشته‌اند و ۵۵ درصد شرکت‌ها در سال‌های بعد از واگذاری در معیار بهره‌وری ۸ درصد رشد داشته‌اند.همچنین میزان سرمایه ۵۲ درصد شرکت‌ها افزایش‌یافت و فعالیت ۵۳ درصد شرکت‌ها توسعه و رشد ۴ درصدی را نشان می‌دهد.

کدخبر: 19423

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین