|

برداشت از منابع صندوق توسعه ملی «با احتیاط»

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی گفت: در شرایطی که فشارهای سیاسی و اقتصادی بر کشور حاکم است، باید در مصرف منابع ارزی حاصل از افزایش درآمدهای نفتی احتیاط به خرج داد.همچنین به‌جای افزایش منابع صندوق توسعه ملی از طریق منابع ارزی حاصل از فروش نفت، بهتراست منابع این صندوق را به شکل ریالی افزایش داد.

محمدقلی یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش در پاسخ به این پرسش که افزایش منابع نفتی برای صندوق توسعه ملی از ۲۰ درصد سال گذشته به ۳۰ درصد برای امسال را چگونه ارزیابی می‌کنید، بیان کرد: در شرایطی که تحریم‌ها برداشته نشده و مسئله ارتباط با آمریکا نامعلوم است از سویی هرلحظه این امکان وجود دارد که وضعیت کنونی اقتصاد دچار چالش جدی شود بنابراین بهترین راهکار در شرایط کنونی استفاده بهینه از منابع است.

وی افزود: نباید منابعی را که به‌سختی به‌دست‌آمده را به‌راحتی از دست داد بنابراین نیاز است که این واقعیت را قبول کنیم که در آینده با مشکل تأمین منابع ارزی مواجه خواهیم بود درنتیجه استفاده از منابع ریالی برای صندوق توسعه ملی شاید معقول‌تر به نظر می‌رسد تا اینکه منابع نفتی توسط دولت به ریال تبدیل شود و سرنوشت آن نامعلوم شود.

یوسفی در پاسخ به این پرسش که آیا براین عقیده‌اید که این منابع نمی‌تواند به رشد صنعت، معدن و تجارت کمک کند، تصریح کرد: مشکل کنونی نبود استراتژی بلندمدت در این حوزه‌ها است و سیاست‌هایی که تاکنون دنبال شده نشان می‌دهد که دولت فکر صنعت کشاورزی نیست و این نگرانی وجود دارد که تزریق این منابع جهت تأمین هزینه‌های دولتی یا به‌عنوان منابع مصرفی مورداستفاده قرار بگیرد.

این عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی معتقد است؛ تجربه نشان داده که دولت در زمینه سیاست‌های اقتصادی به‌خوبی عمل‌نکرده و هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت بتواند منابع نسل‌های آینده را به‌درستی مورداستفاده قرار دهد.این نگرانی همواره وجود داشته و دارد زیرا دولت ازیک‌طرف پول‌های ریالی را وارد بازار می‌کند و از سویی نیاز به استفاده از دلار دارد.

وی افزود:‌ شرایط نشان می‌دهد که دولت قصد ندارند کوچک شود یا از مداخله در اقتصاد دست بردارد و هنوز مشخص نیست که این منابع کجا قرار است مصرف شود.

کدخبر: 19963

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین