|

حمایت ۵۰ درصدی معاونت علمی از پروژه‌های نوین صنایع دریایی

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اگر وزارت خانه‌ای علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌های جدید صنایع دریایی باشد، ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی ۵۰ درصد هزینه‌ها را به‌صورت مشارکتی برای پیشبرد پروژه‌ها پرداخت می‌کند تا با کمک دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان پروژه را به اتمام برسانیم.

محمد سعید سیف در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، در پاسخ به این پرسش که برنامه‌های آتی معاونت علمی برای توسعه صنایع دانش‌بنیان دریایی چیست، تصریح کرد: در طول سال‌های گذشته ستاد توسعه فناوری‌های دریایی محورهای مختلفی را برای صنایع دریایی مدنظر قرار داده که اکنون نیز این محورها دنبال می‌شود. به گفته سیف، نخستین محور مطالعات و برنامه‌ریزی‌های کلان باهدف شناسایی نقاط قوت و ضعف صنایع دریایی بود که خوشبختانه با قدم گذاشتن در این مسیر موفق به ترسیم نقشه راه فناوری‌های صنایع دریایی کشور شدیم که نسخه اول آن‌یک سال گذشته منتشر شد و نسخه دوم آن در ۱۱ محور کلی و با کمک سایر سازمان‌های مرتبط با این موضوع هفته گذشته منتشر شد. وی افزود: با تدوین این نقشه می‌توان امکانات موجود صنایع دریایی را در جهت مناسب و موردنیاز کشور هدایت کنیم و هرکدام از وزارت خانه‌ها که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه صنایع دریایی باشند معاونت علمی می‌تواند در عملیاتی کردن نقشه راه همگام با سایر سازمان‌ها قدم بردارد. دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: از دیگر محور‌های معاونت علمی ترویج و آموزش است، ازآنجایی‌که صنایع دریایی کشور آن‌طور که باید برای همگان شناخته‌شده نیست، بنابراین بحث آموزش و ترویج در این حوزه اهمیت به سزایی دارد برای این منظور پایگاه اینترنتی راه‌اندازی شده که تمام اطلاعات موردنیاز در این سامانه برای مخاطبان لحاظ شده است. سیف با تأکید بر اینکه دو محور اصلی ستاد توسعه فناوری‌های دریایی و تجاری‌سازی است، بیان کرد: تلاش داریم تا فناوری‌های موردنیاز دریایی در کشور را توسعه دهیم و شرایط تجاری‌سازی آنها را فراهم کنیم. به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این حوزه برخی پروژه‌ها ازجمله طراحی و ساخت شناور‌های جدید، ساخت تجهیزات، توسعه نرم‌افزارها به سرانجام رسیده است. وی ادامه داد: برای تجاری‌سازی محصولات نیز معاونت علمی درصدد تأثیرگذاری بر تأمین و تضمین بازار برای محصولات با فناوری پیشرفته است. برای این منظور، توجه به پیوست فناوری در قراردادهای بزرگ کشور مهم است و این موضوع به‌طور جد در معاونت علمی پیگیری می‌شود.همچنین تلاش داریم برای پروژه‌های بزرگ کشور پیوست فناوری را با وزارت خانه‌های ذینفع مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت ترسیم کنیم. سیف خاطرنشان کرد: از دیگر محورهای فعالیت ستاد؛ کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت گواهی‌نامه‌های بین‌المللی است. ازآنجایی‌که اخذ چنین گواهی‌نامه‌هایی نیاز به هزینه دارد بنابراین معاونت علمی برخی هزینه‌ها را به‌صورت تسهیلات یا یارانه به این شرکت‌ها پرداخت می‌کند. وی افزود: خوشبختانه اکنون بیش از ۴۰ محصول در حوزه صنایع دریایی اقدام به اخذ گواهی‌نامه‌های بین‌المللی کرده‌اند که از این تعداد برخی شرکتها این گواهی‌نامه را دریافت و برخی در آستانه اخذ این گواهی‌نامه‌ها هستند. همچنین معاونت علمی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی حمایت می‌کند.

سیف خاطرنشان کرد: تاکنون شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های متعددی حضور یافته‌اند و برنامه‌ریزی برای حضور آنها در نمایشگاه‌های آلمان، روسیه و هلند در حال انجام است.

کدخبر: 21838

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین