توهین به خریدار با برچسب "جنس فروخته شده پس گرفته نمی شود"
مدیر عامل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان گفت: پرداخت خسارت پس از فروش کالا اعتماد به نشان را افزایش می دهد این در حالی است که بسیاری از فروشگاه ها با نصب برچسب «جنس فروخته شده پس گرفته نمی شود» از همان ابتدای کار به بی اعتمادی خریدار دامن می زنند درهیچ کشوری چنین با خریدار برخورد نمی کنند این نوعی توهین به خریدار است.
به گزارش خبرنگار ئایگاه خبری گسترش، سید محمود نوابی، در دومین طرح و کنگره سراسری نشان شایسته ملی تصریح کرد: در حال حاضر مشکلات تنها مختص صنعت نیست و این مشکلات را در سایر عرصه ها از جمله نشان سازی نیز شاهد هستیم امید می رود برگزاری این چنین همایش هایی کمکی برای رفع این مشکلات باشد.
وی افزود: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با همکاری انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان از هر سال 88 هر ساله 9 اسفند که روز حمایت از مصرف کنندگان در نظر گرفته شده، همایشی را برگزار می کند که امسال نیز به رسم هر سال این همایش برگزار خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت تصریح کرد: در طول این سال ها، برخی از بنگاه ها برای ارزیابی میزان رشد پیشرو بودند که جا دارد از این بنگاه های تولیدی و صنعتی تشکر کنم هر چند نیاز است برای ارزیابی بنگاه های تولیدی قانونی در نظر گرفته شود و باید در این ارزیابی ها نظر مردم را نیز جویا شد.
نوابی با ابراز تاسف از اینکه برخی برگزاری همایش را نوعی کاسبی می دانند و رسانه ها نیز به این گونه همایش ها دامن می زنند، بیان کرد: در این گونه همایش ها ارزیابی های بی اساس از نشان صورت می گیرد که براساس قانون حمایت از مصرف کنندگان برگزاری چنین همایش هایی جرم است.
مدیر عامل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان فضای شهری را برای تبلیغات بنگاه ها مقرون به صرفه نداست و گفت: متاسفانه در تولید محصولات نیز برخی مشکلات جدی وجود دارد و هنوز در بسته بندی های ساده نیز مشکل وجود دارد و بسیاری از بطری ها باز کردن درب آنها خود فرایندی طولانی دارد. این در حالی است که با ورود کسب و کار های نوین بسیاری از این بنگاه های تولیدی و صنعتی تعطیل خواهند شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت تمام شده محصولات تولیدی بالاست و ایجاد این مشکل به فعالیت تمامی دستاندرکاران این حوزه بر می گردد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقد است؛ کمبود قانونی در کشور وجود ندارداما عدم اجرای صحیح قوانین بزرگترین چالش ما به شمار می رود. قانون حمایت از مصرف کنندگان یکی از بهترین قوانین است که در بسیاری از حوزه ها برای اجرای این قانون کمبود هایی وجود دارد.
وی به پل های ارتباطی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: سامانه 124 برای حل مشکلات مردم در نظر گرفته شده است همچنین انجمن حمایت از مصرف کنندگان و ناظران این بخش می توانند به عنوان پل ارتباطی با سازمان اقداماتی را برای کمک به حل مشکلات ارایه دهند.
نوابی تصریح کرد: هنوز مشکل نظام توزیع حل نشده است و نیاز داریم فروشگاه های زنجیره ای را توسعه دهیم باید با تغییر نظام توزیع در صدد کاهش قیمت تولید بر آییم تا کالا با قیمت مناسب تری به دست مشتری برسد. بسیاری از محققان خارجی به ایران سفر می کنند و با سنجش سلایق ایرانی ها کالایی را تولید و روانه بازار ایران می کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت تصریح کرد: بنگاه های مقتدر در بروشور های خود قید می کنند که کالای معیوب پس گرفته می شود در واقع با طرح این موضوع اعتماد به نشان خود را تقویت می کنند، بنگاه ها باید در خدمت مردم باشند و خریدار به هیچ عنوان کالای ایرانی که خسارتی پرداخت نمی کند را انتخاب نخواهند کرد. در حال حاضر به دلیل اینکه تولید کنندگان نیاز بازارهای صادراتی و داخل را برای تولید محصول در نظر نگرفته اند بسیاری از کالاها در انبار ها مانده و خریداری برای آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد: نیاز داریم حوزه های مالیاتی، تامین اجتماعی، گمرک به بنگاه های تولیدی کمک کنند چرا که نمی توان از بیمار انتظار داشت که در میدان وزنه بلند کند کسانی که امروز این نشان ها را دریافت می کنند به بلوغ رسیده اند و سطح انتظارات از آنها خیلی بالاتر از قبل خواهد شد.
نوابی با اشاره به اینکه سال گذشته 16 هزار میلیارد تومان برای واحد های تولیدی و صنعتی در نظر گرفته شد، بیان کرد: با این سرمایه موفق شدیم 23 هزار بنگاه تولیدی و صنعتی را به مدار تولید باز گردانیم. امسال نیز 30 هزار میلیارد تومان برای ارتقای فعالیت های بنگاه ها و 10 هزار میلیارد تومان نیز برای نوسازی این بنگاه ها در نظر گرفته شده که براساس برآورد ها 85 هزار بنگاه تولیدی و صنعتی نیاز به نوسازی دارند.
به گفته نوابی، این تسهیلات قرار است با سود 18 درصد به این بنگاه ها پرداخت شود که با وجود مشکلات این بنگاه این سود بالا چنگی به دل نمی زند.
ارسال نظر