|

اولویت فروش بر تولید در هزاره سوم

ناصر بزرگمهر، مدیر مسئول موسسه فرهنگی- مطبوعاتی صمت گفت: در هزاره سوم فروش از تولید مهم تر است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، نخستین سمینار تخصصی بررسی شیوه های نوین روابط عمومی و تبلیغات در هزاره سوم امروز (نهم آذر) در دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه برگزار شد.

بزرگمهر در این نشست گفت: دنیا را می توان به گذشته، حال و آینده تقسیم کرد. هزاره سوم که موضوع نشست امروز است، مربوط به آینده است. در هزاره سوم، در بحث صنعت و تجارت و همه حوزه هایی که به اقتصاد و پول ارتباط پیدا می کند، باید به فروش بیشتر از تولید اهمیت داد هرچند این امر، همیشه به این گونه نبوده است.

مدیر مسئول موسسه فرهنگی- مطبوعاتی صمت ادامه داد: هر جا کلمه «تولید» به کار می رود در مقابل با واژه «فروش» مواجه می شویم. در چند هزار سال گذشته، انسان دیروز نیازمند تولید محلی بود. مردم مایحتاجشان را تهاتری تامین می کردند. اما با حرکت از سنت به صنعت، و با اختراع برق به عنوان مهم ترین اختراع انسان و با ساخت چرخ دنده، دنیای جدیدی آغاز شد. به طوری که در قرن 20، تولید و فروش به عنوان دو بازوی مکمل هم و تقریبا به تساوی اهمیت یافتند در حالی که در گذشته، تولید اهمیت بیشتری داشت.

وی گفت: در 20 سال گذشته و به طور ویژه در چهار، پنج سال اخیر، فضای ارتباطی ای پیش آمد که با مجموع هزاران سال گذشته (از ابتدای پیدایش انسان) برابر بود و حتی از آن پیشی گرفت. این در حالی است که جامعه و حتی دانشگاه های ما خود را برای این تحول آماده نکرده است. به عنوان مثال گاهی ما داستگاه تلویزیونی می خریم که امکانات بسیاری دارد اما فقط یکی از این امکانات مثل روشن و خاموش کردن را مورد استفاده قرار می دهیم و از ابزارهای روشن شدن خودکار، ضبط خودکار و ... هرگز استفاده نمی کنیم. این به معنای جا ماندن سواد عمومی از سواد تخصصی است.

بزرگمهر در ادامه بیان کرد: حالا در موضوع تولید و فروش مبحث جدیدی آغاز شده است. در هزاره سوم فروش مهمتر از تولید خواهد بود. این که ما چه اتومبیلی می خواهیم تولید کنیم اهمیتی ندارد. مهم این است که مشتری پیدا کنیم. آینده در اختیار کسانی است که بتوانند قبل از تولید، بفروشند. رقابت در بازار امروز سخت تر شده است، پیشرفت فناوری و ارتباطات، جهان را به دهکده کوچکی تبدیل کرده است، وجود کارخانه های چند ملیتی، گره خوردن ارتباطات بین المللی، به وجود آمدن بازار جهانی WTO، یکی شدن 28 کشور اروپایی، سیاسی شدن اقتصاد و صنعت، از بین رفتن بازارهای محلی تهاتری شرایطی را در جهان ایجاد می کند که محصولی که در سیبری در میان برف تولید می شود در بیابان های عربستان به فروش برسد. امروز جهان، جهان ارتباطی است. فروش در آغاز هزاره سوم جلو افتاده است.

وی تاکید کرد: در این بازار عرضه و تقاضا، روابط عمومی ها نقش تازه از پیدا می کنند. بازاریابی معنای جدید تری پیدا می کند و تبلیغات جادوی قرن آینده است. باید هر کالایی را به اندازه خودش تبلیغ کرد. بزرگنمایی، غلو، اظهار مطالب غیر واقعی تبلیغ نیست. تبلیغ یک دانش است که باید با دانش هماهنگ شود. امروز مبحثی به نام روابط عمومی در صنعت مطرح شده است. که در این زمینه لازم است نکاتی را بدانیم.

بر اساس این گزارش، سخنرانان این نشست تخصصی، ناصر بزرگمهر، مدیر عامل موسسه فرهنگی- مطبوعاتی صمت؛ امید علی مسعودی، مدیر گروه و عضو هیات علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات سوره؛ مونا رحمانی، مدرس و پژوهشگر ارتباطات و مدیریت استراتژیک و احمد یحیایی، محقق و نویسنده کتاب های تخصصی روابط عمومی در ایران بودند.

کدخبر: 23238

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین