|

افزایش قیمت پراید در بازار

مدیرعامل سایپا اعلام کرد که در راستای تحقق برنامه های وزیر صنعت برای کنترل قیمت ها در بازار خودرو، این خودروساز تا پایان سال ۱۴۰۰ هر هفته سه‌شنبه یک طرح عرضه محصولات خواهد داشت.

اخبار افزایش قیمت پراید در بازار

به گزارش پایگاه خبری مه شو: قیمت پراید این روزها جنجالی شده، شرکت سایپا هم قیمت پراید را هرروز بالاتر می برد، به دلیل پرطرفدار بودن قیمت پراید را بالا می برند، قیمت پراید تسبت به ماشین های دیگر ارزان تر است.

سیدجواد سلیمانی در تشریح "طرح سه‌شنبه‌های سایپایی"، گفت: با راهبری وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت برنامه های مختلفی برای کنترل و تنظیم بازار خودرو تدوین شده که یکی از آنها عرضه مدوام و مستمر خودرو توسط خودروسازان کشور است، از این رو، گروه سایپا از هفته پیش رو تا پایان سال هر سه شنبه یک طرح عرضه خودرو اجرا خواهد کرد.

سلیمانی ادامه داد: این طرح های عرضه خودرو شامل فروش فوق العاده، پیش فروش و مشارکت در تولید خواهد بود.

وی در خصوص خودروهایی که در این طرح های فروش عرضه خواهند شد نیز تشریح کرد: تقریبا تمامی محصولات گروه خودروسازی سایپا در این طرح های فروش عرضه خواهند شد و هموطنان می توانند بنابر نیاز خود برای خرید این خودروها ثبت نام کنند.

مدیرعامل سایپا به طرح فروش فوق العاده این گروه خودروسازی که در حال اجرا هست نیز اشاره کرد و افزود: طرح فروش فوق‌العاده عرضه ۵ محصول سایپا به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار اجرا شده و متقاضیان می‌توانند از ساعت ۱۰ صبح امروز شنبه به‌مدت دو روز و به‌صورت شبانه‌روزی با ورود به سایت اینترنتی فروش محصولات گروه خودروسازی سایپا به‌نشانی https://saipa.iranecar.com نسبت به ثبت اطلاعات، دریافت کدکاربری و رمز عبور و انتخاب نوع خودرو اقدام کنند.

سلیمانی گفت: در این طرح خودروهای کوییک با گیربکس معمولی، کوییک.آر، تیبا صندوقدار، تیبا۲ و کوییک پلاس اتوماتیک عرضه می‌شود.

۲۰۷ اتوماتیک با پنج میلبیون تومان افزایش قیمت به ۵۱۵ میلیون تومان رسید و ۲۰۶ تیپ پنج با دو میلیون تومان افزایش مرز ۳۰۰ میلیون تومان را رد کرد. وانت آریسان و سمند EF۷ دوگانه سوز هم بین دو تا سه میلیون تومان افزایش قیمت داشتند و به ترتیب ۱۹۸ و ۳۳۷ میلیون تومان فروخته شدند. قیمت ۲۰۶ صندوقدار هم با شش میلیون تومان افزایش نسبت به روز گذشته به ۳۰۵ میلیون تومان رسید.

در میان محصولات سایپا هم امروز سه شنبه ۱۶ آذر شاهد افزایش قیمت یک تا ۱۵ میلیون تومانی بودیم. پراید ۱۱۱ و پراید ۱۳۱ با یک میلیون تومان افزایش قیمت به ترتیب ۱۷۴ و ۱۵۶ میلیون تومان قیمت خوردند. قیمت تیبا امروز به ۱۷۲ و قیمت تیبا دو به ۱۷۹ میلیون تومان رسید. سیتروئن c۳ و چانگان هم پنج میلیون تومان افزایش قیمت نسبت به روز گذشته را تجربه کردند و قیمت سراتو با ۱۵ میلیون تومان افزایش قیمت به ۹۷۵ میلیون تومان رسید.

علت گران شدن پراید

تا پیش از مخالفت رسمی وزیر صمت با آزادسازی واردات خودرو، قیمت پراید ۱۵۱ میلیون تومان بود اما حالا برخی سایت‌ها مانند اقتصادآنلاین قیمت این خودرو را تا ۱۵۵ میلیون تومان هم گزارش داده‌اند. سایت موج نیز اعلام کرده که این خودرو ۱۵۴ میلیون تومان در بازار است.

علت گرانی سه میلیون تا چهار میلیون تومان پراید در یک هفته چیست؟ 

عدم عرضه جدید پراید، جوابگو نبودن عرضه خودروهای مشابه آن، نوسان قیمت دلار، وجود تقاضای بالا برای خرید این خودرو ارزان‌تر از بقیه خودروها و در نهایت اظهارات اخیر وزیر صمت مبنی بر مخالفت با آزادسازی واردات خودرو، پراید را گران‌تر از قبل کرده است.

هفته گذشته، وزیر صمت به صراحت از مخالفت با آزادسازی واردات خودرو صحبت کرده بود که تجارت‌نیوز گزارش داد اگر این اظهارات به معنای لغو احتمالی آزادسازی واردات خودرو باشد شوک جدیدی برای بازار خودرو محسوب می‌شود و احتمالا قیمت خودرو را متاثر می‌کند. پیش از این پیش‌بینی می‌شد پس از آزادسازی واردات خودروهای خارجی و کاهش قیمت این خودروها در بازار، این ارزانی به پراید هم سرایت کند اما هفته گذشته با اظهارات وزیر صمت این سناریو تقریبا رنگ باخت. علاوه بر این، قرار بود در این روزهای نبود پراید در خط تولید، خودروهای جایگزین بتوانند تقاضا برای پراید را پاسخ دهند اما به نظر می‌رسد خودروسازان در تحقق این هدف ناکام مانده‌اند.

کمبود تقاضای 3 میلیونی در بازار خودرو

آن طور که تاکنون اعلام شده میزان تقاضا در بازار خودرو تا سالانه به سه میلیون دستگاه هم می‌رسد اما خودروسازان حتی به یک میلیون خودرو تولیدی هم دست نیافته‌اند. هرچند آنها اعلام کرده‌اند که میزان خودروهای معوق در طرح‌های پیش‌فروش را به کمترین حد ممکن طی سال‌های اخیر رسانده‌اند اما طبق آخرین گزارش سازمان بازرسی میزان خودروهای ناقص در پارکینگ به ۱۴۰ هزار خودرو می‌رسد. ناتوانی خودرو سازان در تامین قطعات خودرو نیز به بحران فعلی دامن زده است. در همین حال که بازار به دلیل بی‌پاسخ ماندن به تقاضاهای موجود تحت فشار است، قیمت دلار نیز نوساناتی داشته که به نظر می‌رسد این نوسانات به بازار خودرو هم سرایت کرده است. 

مشخصات فنی پراید

بررسی های فنی نشان می دهد که حدود 90 درصد از وزن یک خودرو را فولاد تشکیل می دهد و باقی آن پلاستیک و آلیاژهای مختلف است که با محاسبات روشن می‌توان قیمت پراید را تعیین کرد. در مورد خودرو پراید با وزن 915 کیلوگرم، حدود 800 کیلو فولاد به کار رفته است که با قیمت ورق داخل که کیلویی 35 هزار تومان است، 28 میلیون تومان ورق برای آن استفاده شده است. 20 درصد هزینه سربار را هم که به مبلغ فوق اضافه کنیم کمتر از 33 میلیون تومان هزینه مواد اولیه و سربار این خودرو جاودانه بازار ایران است.

هزینه متوسط بلندمدت پلتفورم این خودرو عملا باید صفر در نظر گرفته شود (به دلیل تولید به مدت بیش از 5 دهه) و قطعات حساس چندانی هم در آن به کار نرفته است و حدود 20 تا 30 درصد هزینه مواد و فناوری به کار رفته در آن است که نشان می‌دهد قیمت تمام شده خودرو پراید نمی تواند بیش از 50 میلیون تومان باشد که با سود خودروساز نهایتا باید 60 میلیون تومان به بازار عرضه شود. اما به دلیل بازی ارزی ذی نفعان گیرنده دلار 4200 تومانی و قیمتگذاری بی منطق دولت برای خودروسازان، هم اکنون قیمت پراید با دو متغیر کاهش شدید عرضه (تا قبل از اعلام توقف تولید و به تبعیت از توقف عرضه مدل های جایگزین) و بازی با نرخ ارز به 150 میلیون تومان رسیده است. در صورتی که واردات خودرو آزاد شده و دلار 4200 تومانی نیز حذف شود، مردم خواهند شنید که قیمت پراید به حداکثر 70 میلیون تومان (10 میلیون بالاتر از نرمال به دلیل چسبندگی قیمتی) رسید.

ژو ۲۰۶ تیپ پنج با افزایش سه میلیون تومانی، بیشترین رشد قیمت را در بین خودرو‌های داخلی به‌ثبت رساند و در بازار ۲۸۸ میلیون تومان فروخته شد. تیبا هاچ‌بک پلاس نیز به همین اندازه کاهش قیمت پیدا کرد و ۱۶۶ میلیون تومان قیمت خورد.

خودرو‌های مونتاژی بازار نیز روز آرامی را پشت سر می‌گذارند؛ با این حال کیا سراتو مدل ۹۸ امروز ۹۴۵ میلیون تومان قیمت دارد و در مقایسه با آخرین روز کاری هفته قبل رشد ۳۰ میلیون تومانی را تجربه می‌کند. قیمت روز خودرو‌های ایران‌خودرو و سایپا را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید.

پژو ۲۰۶ صندوقدار، دو میلیون تومان ارزان و ۲۸۰ میلیون تومان ارزش‌گذاری شد. سمند EF۷ سومین روز مهر، ۲۵۴ میلیون تومان‌ و پژو پارس ۲۷۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شدند و هر کدام رشد یک میلیون تومانی را در مقایسه با هفته قبل به‌ثبت رساندند.

افزایش قیمت پراید در پاییز 

در این روزها شاهد افزایش قیمت پراید و خودروهای داخلی هستیم. پژو پارس ۲۷۵ میلیون تومان ارزش‌گذاری شد و رشد شش میلیون تومانی را تجربه کرد. پژو ۲۰۶ تیپ پنج و دنا تیپ یک نیز نسبت به معاملات روز یکشنبه هفته جاری پنج میلیون تومان قیمت بیشتری دارند. همچنین بین محصولات سایپا تیبا هاچ‌بک پلاس سه میلیون تومان گران شد و ۱۶۹ میلیون تومان قیمت خورد. قیمت روز محصولات ایران‌خودرو و سایپا را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید.پژو ۲۰۷ امروز بیشترین رشد قیمت را بین محصولات داخلی بازار داشت. این خودرو با جهش ۱۰ میلیون تومانی، ۳۲۵ میلیون تومان قیمت دارد. پژو پارس شش میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ پنج و دنا پنج میلیون تومان، و سمند EF۷ دوگانه‌سوز چهار میلیون تومان از خرید و فروش‌های روز یکشنبه قیمت بیشتری دارند.

قیمت پراید ۱۳۱ معادل ۱۳۷ میلیون تومان، قیمت پراید ۱۳۲ معادل ۱۳۲ میلیون تومان، قیمت پراید ۱۵۱ معادل ۱۴۵ میلیون تومان و قیمت پراید ۱۵۱ پلاس مدل ۱۴۰۰ معادل ۱۶۰ میلیون تومان گزارش شده است.

قیمت پراید در پاییز افزایش می یابد؟

در این روزها شاهد افزایش قیمت پراید و خودروهای داخلی هستیم. پژو پارس ۲۷۵ میلیون تومان ارزش‌گذاری شد و رشد شش میلیون تومانی را تجربه کرد. پژو ۲۰۶ تیپ پنج و دنا تیپ یک نیز نسبت به معاملات روز یکشنبه هفته جاری پنج میلیون تومان قیمت بیشتری دارند. همچنین بین محصولات سایپا تیبا هاچ‌بک پلاس سه میلیون تومان گران شد و ۱۶۹ میلیون تومان قیمت خورد. قیمت روز محصولات ایران‌خودرو و سایپا را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید.پژو ۲۰۷ امروز بیشترین رشد قیمت را بین محصولات داخلی بازار داشت. این خودرو با جهش ۱۰ میلیون تومانی، ۳۲۵ میلیون تومان قیمت دارد. پژو پارس شش میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ پنج و دنا پنج میلیون تومان، و سمند EF۷ دوگانه‌سوز چهار میلیون تومان از خرید و فروش‌های روز یکشنبه قیمت بیشتری دارند.

قیمت پراید ۱۳۱ معادل ۱۳۷ میلیون تومان، قیمت پراید ۱۳۲ معادل ۱۳۲ میلیون تومان، قیمت پراید ۱۵۱ معادل ۱۴۵ میلیون تومان و قیمت پراید ۱۵۱ پلاس مدل ۱۴۰۰ معادل ۱۶۰ میلیون تومان گزارش شده است.

​قیمت خودرو‌های ایران‌خودرو در بازار آزاد

وانت آریسان ارزان‌تری خودرو تولیدی ایران‌خودرو در بازار آزاد محسوب می‌شود و در دسته وانت‌های تک‌کابین قرار می‌گیرد. ارزان‌ترین خودرو سواری تولید شده ایران‌خودرو در بازار آزاد رانا Lx است. رانا با موتور TU۵ از نظر پیشرانه با خودرو‌های ۲۰۶ تیپ پنج، پژو پارس، پژو ۲۰۷ و پژو ۴۰۵ رقابت دارد. با وجود توقف تولید رانا، نسخه به روزرسانی شده رانا پلاس توسط ایران‌خودرو روانه بازار شد. بعد از رانا Lx، پژو ۴۰۵ و سمند Lx ارزان‌ترین محصولات داخلی ایران خودرو به حساب می‌آیند. در سوی مقابل گران‌ترین خودرو داخلی ایران‌خودور دنا پلاس توربو اتوماتیک است. دنا پلاس توربو اتوماتیک از موتور EF۷ توربو بهره می‌برد و مجهز به جعبه دنده شش سرعته است. همچنین جدیدترین خودرو داخلی ایران‌خودرو تارا دنده دستی است و همین حالا دومین محصول گران‌قیمت ایران‌خودرو به شمار می‌رود. همچنین قرار است نسخه اتوماتیک تارا به زودی وارد بازار شود. پژو پارس اتوماتیک نیز ارزان‌ترین محصول ایران‌خودرو با جعبه دنده اتوماتیک است. بین مدل‌های مونتاژی ایران‌خودور پژو ۵۰۸ بیشترین قیمت را دارد و کنار سوزوکی گرند ویتارا اتوماتیک در دسته خودرو‌های گران‌تر از یک میلیارد قرار می‌گیرد.
کدخبر: 224501

ارسال نظر

 

آخرین اخبار