|

چرا قیمت گوشت در بازار افزایش یافته است؟

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام با اشاره به مشکلات فروش گفت: بازار داخلی کشور کشش میزان تولید زیاد را ندارد، به معنای دیگر درحال‌حاضر تولیدکننده با مازاد تولید بدون بازار فروش مواجه است. این درحالی است که پرواربند نیاز دارد که به صورت فصلی تولید خود را در هر فصل روانه بازار کند نه اینکه تولیداتش روی دست بماند و امسال نیز مجبور به تولید باشد.

اصناف چرا قیمت گوشت در بازار افزایش یافته است؟

منصور پوریان درخصوص افزایش قیمت گوشت در بازار گفت: به عنوان تولید‌کننده در بخش دام افزایش قیمتی نداشتیم و حتی در برخی از مناطق به دلیل رشد تولید دام با کاهش قیمت نیز مواجه بودیم.

 

وی تاکید کرد: این کاهش قیمت در دام‌های سنگین وزن با وزن‌های بیش از ۵۰۰ کیلوگرم و در دام‌های سبک وزن ۵۵ تا ۶۰ کیلوگرمی بیشتر است. قیمت این گوشت‌ها در گوساله زیر ۴۰۰ کیلوگرم ۲۵ هزار تومان و در وزن بیش از ۵۰۰ کیلوگرم بین ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان و در بخش دام سبک نیز دام پروار شده ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم با قیمت ۳۵ تا ۳۶ هزار و دام سبک ریز نیز ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان در درب دامداری است. بنابراین این افزایش قیمت از طرف تولید‌کننده نیست.

پوریان با اشاره به رکود بسیار شدید حاکم در بازار دام، گفت: دلیل اول این رکود عدم خرید و فروش در بازار دام و دلیل دوم افزایش تولید دام و کاهش مصرف است که باعث شده تا مازاد تولید دام در دست تولیدکننده بماند. البته این مسئله به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده تا چاره‌ای برای آن اندیشیده شود.

وی تشریح کرد: بازار داخلی کشور کشش میزان تولید زیاد را ندارد، به معنای دیگر درحال‌حاضر تولیدکننده با مازاد تولید بدون بازار فروش مواجه است. این درحالی است که پرواربند نیاز دارد که به صورت فصلی تولید خود را در هر فصل روانه بازار کند نه اینکه تولیداتش روی دست بماند و امسال نیز مجبور به تولید باشد.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام افزود: متاسفانه بازار مصرف و فروش نهایی ما تقاضای آنچنانی برای فروش ندارد. برای مثال؛ فروش گوسفند پروار شده زیر ۶۰ کیلوگرم برای پروارکننده به صرفه نیست در صورتی که فروش این وزن برای فروشنده دام صرفه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به مشکلات تولید در نهاده‎های تولیدی، مسائل بهداشتی تا نبود بازار گفت: پرواربندی در کشور ما بی‌اهمیت است و اگر تولیدات پرواربند روی دستش بماند دچار ضرر اقتصادی خواهد شد.

پوریان با اشاره به دو نوع تولید دام به صورت سنتی که در روستاها انجام می‌شود و تولیدات پرواربندان که در محیط بسته صورت می‌گیرد، گفت: یکی از مشکلات فعلی عدم فروش است. توجه شود که قیمت گوشت در بازار متاثر از تولید و عرضه بوده و گاها به تولید‌کننده مرتبط نمی‌شود.

 

 

منبع: ایلنا
کدخبر: 102123

ارسال نظر

 

آخرین اخبار