افزایش چشمگیر قیمت گوشت در بازار
رئیس شورای تامین دام کشور گفت: اکنون در ضریب تبدیل دام به گوشت با بیش از ۵۰۰ هزارتن مازاد گوشت گوسفندی، گوساله و گاو در کشور روبهرو هستیم اما همچنان به دلیل حضور دلالان، واسطه گران و کشتارگاهها دام با ارزانترین قیمت از تولیدکنندگان خریداری و با بالاترین قیمتها به بازار عرضه میشود.
«منصور پوریان» افزود: اکنون تولیدکنندگان با مازاد تولید دام سبک و سنگین، کمبود علوفه دامی، هزینههای بالای نگهداری دام، بالارفتن وزن و سن دام و کاهش کیفیت گوشت روبهرو هستند که به ناچار دست به حراج دامهای خود زدهاند.
وی اظهارکرد: به طوری که طی ماههای اخیر دامداران و دامپروران دامهای خود را با چکهای بین چهار تا ۶ ماه به کشتارگاهها میفروشند که ضرر هنگفتی را برای تولید به همراه دارد، زیرا ممکن است دامدار برای دوره بعدی تولید انگیزهای نداشته باشد.
رئیس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: طبق آمارها جمعیت متعادل دام سبک کشور باید ۶۰ میلیون راس باشد که در سالهای ۹۷ و ۹۸ پرواربندیها ۴ میلیون راس مازاد داشت اما امروز ۱۲ میلیون راس دام سبک مازاد داریم یعنی جمعیت دامی بالای ۶۷ میلیون راس است.
وی گفت: در بخش پرورای دام سبک، دام پرواری با حجم اوزان بالای ۵۰ کیلوگرم ۲۰۰ هزار راس و در دام سنگین با وزنهای بالای ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم دام روبهرو هستیم که باید هرچه سریعتر برای آن چارهای اندیشید زیرا این تولید در داخل کشور خریدار ندارد.
پوریان افزود: اکنون قیمت دام گوسفندی با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم ۳۸ هزارتومان، با وزن بالای ۵۰ کیلوگرم ۳۵ هزارتومان، دام گوساله با وزن کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم ۲۸ هزارتومان و وزن بالای ۵۰۰ کیلوگرم بین ۲۴ تا ۲۵ هزارتومان است.
وی با تاکید بر اینکه عرضه گوشت قرمز با قیمتهای بالا در بازار ارتباطی به تولیدکننده داخلی ندارد، افزود: اکنون در ضریب تبدیل دام به گوشت با بیش از ۵۰۰ هزارتن مازاد گوشت گوسفندی، گوساله و گاو در کشور روبهرو هستیم اما همچنان به دلیل حضور دلالان، واسطه گران و کشتارگاهها دام با ارزانترین قیمت از تولیدکنندگان خریداری و با بالاترین قیمتها به بازار عرضه میشود.
رئیس تامین شورای دام با بیان اینکه اکنون خریدتضمینی گوشت قرمز در کشور توسط دولت در حال انجام است، تصریح کرد: این اقدام دولت به تازگی اجرایی شده که نمیتواند به تنهایی مشکل صنعت دامداری و دامپروری کشور را برطرف کند.
وی تنها راهکار رفع این معضل را صادرات عنوان کرد و اظهارکرد: با توجه به شرایط فعلی دامداران تحت فشار هستند و اگر دامدار نتواند دام خود را به پول تبدیل کند به طور حتم تولید سال آینده گوشت قرمز با مشکل جدی روبهرو خواهد شد و مصرفکنندگان باید گوشت را چند برابر قیمت فعلی خریداری کنند.
پوریان از دولت خواست بدون هیچ پیش شرطی اجازه بدهد تا دامدار نسبت به صادرات دام مازاد دام خود به کشورهای هدف اقدام کند، هرچندکه اکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا این کشورها نیز با پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه تجارت میکنند.
وی خاطر نشان کرد: قیمت واقعی هر کیلوگرم دام سبک زنده ۴۰ هزارتومان و دام سنگین باید ۳۰ هزار تومان باشد.
ارسال نظر