|

در گفتگوی گسترش نیوز با رئیس اتحادیه فروشندگان و تعمیرکاران ماشین‌های دوخت و بافت مطرح شد:

ماجرای عجیب تخلیه بار چرخ خیاطی در بیابان

حدود دو ماه است که ۱۰ هزار دستگاه ماشین دوخت در گمرک مانده است. ارز دستگاه‌ها پرداخت شده ولی متاسفانه بانک مرکزی، تاییدیه ثبت سفارش را صادر نمی‌کند

اصناف ماجرای عجیب تخلیه بار چرخ خیاطی در بیابان

در بحران کرونا بعضی صنوف اهمیت مضاعف دارند. صنعت و صنف چرخ‌خیاطی و ماشین‌های دوخت از آن جمله است. در شرایط کنونی توجه به صنایع و صنوف فعال در حوزه پوشاک و بافت و دوخت نه‌تنها به عبور موفقیت‌آمیز از بحران کرونا کمک می‌کند بلکه مدیریت صحیح آن می‌تواند زمینه رونق این حوزه اقتصادی مهم و البته زمینه دسترسی مردم به ماسک ارزان را فراهم آورد. در همین راستا با رئیس اتحادیه فروشندگان و تعمیرکاران ماشین‌های دوخت و بافت به گفتگو نشستیم و از وی درباره مهم‌ترین مشکل پیش روی فعالان این صنف سوال کردیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

منزوی

رسوب ۱۰ هزار دستگاه در گمرک

عباس منزوی اظهار داشت: حدود دو ماه است که ۱۰ هزار دستگاه ماشین دوخت در گمرک مانده است. در واقع دوماه است که هزینه دموراژ پرداخت می‌کنیم. اگر کارگر ماهر با این دستگاه‌ها کار کند هرکدام از آنها می‌تواند ۱۸۰۰ و کارگر ماهر ۹۰۰ عدد ماسک تولید کند. اگر تمام چرخ‌ها به کار گرفته شود ۴۰ هزار نفر از بیکاری نجات پیدا می‌کنند و ۱۲ تا ۱۴ میلیون ماسک تولید و روانه بازار می‌شود. ارز دستگاه‌ها پرداخت شده ولی متاسفانه بانک مرکزی تأییدیه را صادر نمی‌کند. این در حالی است که این دستگاه‌ها با ارز آزاد خریداری شده است.

تولید روزانه ۷۲۰۰ ماسک با هر دستگاه

ترخیص چرخ‌های رسوب کرده در گمرک می‌تواند تعداد زیادی از کارگران را از خطر بیکاری نجات دهد.  منزوی ضمن بیان این مطلب افزود: تولید داخل ماسک فعلاً جوابگو نیست ولی اگر همت شود می‌تواند جوابگو باشد. دستگاه‌ها با ارز نیمایی ثبت سفارش شده اند ولی افراد شخصا ارز موردنیاز را پرداخت کرده‌اند. دو کارگر برای کار با ماشین‌ کفایت می‌کند. ماشین‌های دوخت عمدتاً ژاپنی، آلمانی و چینی هستند ولی در حاضر بیشتر دستگاه‌های واردشده چینی هستند. تمام ۱۰ هزار دستگاه‌های مانده در گمرک چینی هستند و هیچ مشکلی هم ندارند.

نوسان در سیاست‌های ارزی

رئیس اتحادیه فروشندگان و تعمیرکاران ماشین‌های دوخت و بافت در ادامه افزود: گفته می‌شود مشکل به بعضی افرادی که در بانک مرکزی کار می‌کنند مربوط می‌شود. افراد واسطه‌ای وجود دارند که درازای دریافت پول، مجوز لازم را صادر می‌کنند. متاسفانه بانک مرکزی به معضل بزرگ ما تبدیل شده است. ارزی که امروز می‌دهند نیمایی است و فردا آزاد می‌شود! متاسفانه سیاست‌های بانک مرکزی به سرعت تغییر می‌کند. اصناف چگونه می‌تواند هرروز قیمت‌های خود را تغییر دهند؟

خبری که واقعیت نداشت

وی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: ششم و هفتم فرودین ماه ۴ هزار دستگاه چرخ‌خیاطی را گمرک خارج کردیم. پول و عوارض گمرکی مربوطه پرداخت شده بود و برگ سبز گرفته بودیم. به ما گفته بودند که در صورت تولید ماسک می‌توانید از امتیازات مشخص شده بهره‌مند شوید ولی قبول نکردیم. ناگهان اعلام کردند که در میان دستگاه‌های ترخیص شده کالای قاچاق وجود دارد! دستگاه‌ها را بین راه متوقف کردند و بخشی را برگردانند که به عنوان کالای  متروکه ثبت شود. در نهایت ۴ هزار دستگاه چرخ خیاطی در بیابان تخلیه و بازرسی شد اما هیچ کالای قاچاقی یافت نشد. چرا با شخصی که عامل این قضیه شد برخورد نشد، آیا بررسی کردند که این کار با چه انگیزه‌ای صورت گرفته است؟ هفت کامیون به مدت ۶ روز متوقف ماند و تعدادی از چرخ خیاطی ها در حین جابجایی آسیب دیدند. در این ماجرا ۵۶ میلیون هزینه به ما تحمیل شد.

رئیس اتحادیه فروشندگان و تعمیرکاران در ارتباط با تاثیر کرونا بر فعالان این صنف گفت: کرونا مثل همه صنوف دیگر به صنف ما هم آسیب وارد کرد اما اجازه ندادیم اعضا، نیازمند کمک دولت شوند. از همکاران دیگر خواستیم به افراد آسیب دیده جنس بدهند تا بفروشند. اجازه داد نشد که اعضای صنف دست نیاز پیش دولت دراز کنند.

کدخبر: 110474 شاپور پشابادی
  • ناشناس ارسالی در

    بخاطراینکه قیمت ها را همیشه بالاتر نگه د ارند

ارسال نظر

 

آخرین اخبار