|

راه‌حلی بری کاهش قیمت مرغ در بازار

دبیرکانون مرغداران گوشتی، توزیع مرغ ۱۸ هزارو۵۰۰ تومانی در بازار را مسکنی موقتی برای بازار مرغ دانست و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام ذخایر خود را وارد بازار کرده و قیمت ها را شکسته است. این اقدام چون پشتوانه‌ای ندارد اثرگذار نخواهد بود، زیرا ذخایری که وارد بازار می‌شود باید جایگزین داشته باشد و وقتی تولیدی نباشد جایگزینی هم نخواهد بود.

اصناف راه‌حلی بری کاهش قیمت مرغ در بازار

پرویز فروغی با بیان اینکه نهاده‌های مورد نیاز مرغداری‌ها در این مدت به صورت کامل تامین نشد و همین امر باعث شد که بیشتر مرغداران نهاده‌های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند، گفت: در بازار آزاد نیز هرکس به هر قیمتی که می‌خواهد نهاده‌ها را می‌فروشد. قیمت هر کیلو سویا از ۱۶ هزارتومان شروع می‌شود و هفته پیش به ۲۰ هزارتومان هم رسید. همچنین هر کیلو ذرت تا ۵۰۰۰ تومان هم فروخته می‌شود.

وی ادامه داد: از طرفی قیمت مصوب نهاده‌ها هم افزایش یافته است؛ به طوری که قیمت ذرت از هر کیلو ۱۵۰۰ تومان به ۱۷۰۰ تومان رسیده و سویا نیز از ۲۴۵۰ تومان به ۳۳۰۰ تومان رسیده است.

دبیرکانون مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه اگر کل نهاده‌ها با قیمتهای مصوب برای مرغداران تامین شود، قیمت مرغ زنده کیلویی ۱۷هزار و ۵۰۰ تا ۱۸ هزار تومان خواهد شد، گفت: تا کنون ۵۰ درصد نهاده‌ها تامین شده است. البته این موضوع هم وجود دارد که همین مقدار هم حتی به موقع به‌دست برخی از مرغداران نرسیده است، زیرا با کاهش طول پرورش مرغ به ۴۰ روز و از آن طرف مدت زمانی که برای بارگذاری سفارشها، تخصیص و تحویل سپری می‌شد، بیشتر تحویل نهاده‌ها از ۴۰ روز می‌گذشت و سهمیه به نوعی می‌سوخت و مرغداران مجبور بودند تمام نهاده‌های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند و از آن طرف، مرغهایشان را با قیمت مصوب بفروشند.

وی افزود: سوال ما این است که اگر قرار است قیمت مرغ گوشتی براساس قیمتهای مصوب باشد چرا این قیمت مصوب برای پارامترهای دیگر تولید رعایت نمی‌شود؟ اگر قرار است برخوردی صورت گیرد بایستی با تمام زنجیره تولید برخورد شود. البته بازار باید توسط عرضه و تقاضا تعیین شود و دستگاه‌های نظارتی نباید به صورت گزینشی با برخی از مولفه‌های تولید برخورد کنند.

فروغی در پاسخ به این سوال که آیا سامانه بازارگاه توانسته مشکل مرغداران را برای دریافت نهاده حل کند؟ گفت: سامانه بازارگاه در صورتی که به درستی کار کند چون دست دلالان را در توزیع نهاده کوتاه می‌کند، سامانه خوبی است و مرغداران می‌توانند بی‌واسطه خرید کنند اما این سامانه تا کنون جز دردسر هیچ دستاوردی برای مرغداران نداشته است.

به گفته دبیرکانون مرغداران گوشتی، هرچه در توزیع نهاده‌ها تعداد واسطه کمتر باشد و مرغداران مستقیما نهاده مورد نیاز خود را خریداری کنند بهتر است. اتحادیه‌ها و تشکل‌ها می‌توانند به مرغداران در جهت تقویت نقدینگی کمک کنند و نقش نظارتی داشته باشند.

فروغی در پاسخ به این سوال که آیا اقدام وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام در توزیع روزانه چندصدتن مرغ گرم و منجمد در بازار می‌تواند ثبات را به بازار مرغ بازگرداند؟ گفت: شرکت پشتیبانی امور دام ذخایر خود را وارد بازار کرده و قیمتها را شکسته است. این اقدام چون پشتوانه‌ای ندارد اثرگذار نخواهد بود، زیرا ذخایری که وارد بازار می‌شود باید جایگزین داشته باشد و وقتی تولیدی نباشد جایگزینی هم نخواهد بود. این اقدامات مانند مسکن است و هر از چندگاهی انجام می‌شود ولی برای حل این موضوع باید کارهای اساسی تری کرد. در حقیقت باید نهاده به اندازه کافی با قیمت مصوب دراختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و قیمت‌ها واقعی تر دیده شود.

منبع: ايسنا
کدخبر: 138391

ارسال نظر

 

آخرین اخبار