انار فراوان اما همچنان لاکچری!
قائم مقام خانه کشاورز ایران گفت: تولید انار امسال بیشتر از سال گذشته بوده هرچند هنور به اوج برداشت انار نرسیدهایم به همین دلیل پیشبینی میشود اگر محصول به اندازه کافی در بازار داخلی عرضه شود قیمت انار روندی کاهشی داشته باشد.
در چند روز اخیر قیمت انار در بازار به شدت افزایش یافته و این در حالی است که وضعیت تولیدات کشاورزی در امسال به دلیل بارشهای مناسب خوب بوده، از این رو استدلالهای زیادی درباره دلیل این افزایش قیمت در بازار مطرح است.
دبیرکل خانه کشاورز ایران با اشاره به اینکه درحالحاضر محصول انار به طور کامل وارد بازار نشده است، گفت: وقتی برداشت کمی از محصولات انار صورت گرفته و بخش عمدهای از انارها در بازار عرضه نشده است به همین دلیل عرضه کمتر از تقاضا هست و قیمت بالا میرود اما بعد از مدتی با افزایش عرضه قیمت هم متعادل تر میشود.
عنایت الله بیابانی با اشاره به وضعیت تولید انار در ایران، افزود: امسال تولید انار در شهرهایی مانند ساوه و شیراز، مازنداران، یزد، گیلان، تهران و همدان انجام شده و در در برخی از مناطق برداشت محصول آغاز شده است.
او افزود: البته نباید نادیده گرفت که کیفیت انار تولید ایران در مناطق مختلف متفاوت است برای نمونه کیفیت انار تولید استان گیلان، تهران، یزد خیلی بالاست و بخشی از این محصولات از کشور صادر میشود.
مافیای میوه عامل موج گرانی!
او با تاکید بر اینکه امسال به دلیل آب و هوای خوب تولید انار نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است، تصریح کرد: در شرایط کنونی میتوان گفت مافیای میوه باعث موج گرانی شدهاند و این مسئله تازگی ندارد و همیشه در بازار بودهاند و بخشی از میوهها را در ابتدای برداشت محصول از باغات جمع میکنند تا قیمت بالا برود و بعد به صورت تدریجی به بازار تزریق میکنند تا سود بیشتری ببرند.
قائم مقام خانه کشاورز ایران با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بخش عمدهای از انار تولید شده در کشور صادرات شده است، اظهار کرد: چند وقت پیش با کشاورزی در منطقه دماوند تهران صحبت میکردم و گفت که بخش عمدهای از انار تولیدیش را به خارج از کشور صادر کرده است و این بسیار جای تعجب است که کشاورزان از طریق چه واسطههای محصول خود را صادر میکنند.
تولیدکنندهها محصولات خود را به خارج از کشور صادر میکنند
بیابانی افزود: درحالحاضر قیمت ارز در ایران بسیار بالاست و بسیاری از تولیدکنندهها محصولات خود را به خارج از کشور صادر میکنند. حتی امسال به دلیل اینکه تولید و کیفیت انار نسبت به سالهای گذشته بیشتر بوده صادرات هم به طور قطع بیشتر انجام شده است.
او با تاکید بر اینکه بخشی از انار تولید شده در کشور فراوری میشود، اظهار کرد: برای نمونه تولید انار در استانهای مانند مازنداران که دارای کیفیت بالایی است و به نام انار دانه سیاه معروف است برای تولید رب انار و... استفاده میشود.
قیمت انار کاهش مییابد
قائم مقام خانه کشاورز ایران با اشاره به اینکه درحالحاضر به اوج برداشت انار در کشور نرسیده ایم، اظهار کرد: در برخی استانها برداشت این محصول آغاز شده و هنوز عرضه به طور کامل انجام نشده است. از طرف دیگر هزینه حملونقل و کارگر بالا رفته و روی قیمت تاثیر گذاشته است، به همین دلیل عرضه گرانتر محصول در ابتدای بازار ناشی از هزینه بالاتر تولید است.
بیابانی با تاکید بر اینکه درحالحاضر پیشبینی میشود قیمت انار روندی کاهشی داشته باشد، اظهار کرد: اگر محصول به اندازه کافی در بازار داخلی عرضه شود به طور قطع قیمت انار کاهش مییابد.
گفتی است درحالحاضر به دلیل افزایش قیمت ارز بسیاری از تولیدکنندهها تمایل دارند محصول خود را صادر کنند، این در حالی است که طبق قانون ابتدا باید بازار داخلی تامین شود و در صورتی که مازادی وجود داشته باشد به بازارهای خارجی صادر شود. هرچند به این مسئله هم ایراداتی وارد است و بسیاری از قوانین محدودیت هایی را برای صادرات محصولات خام ایجاد کرده است، زیرا کشور باید بیشتر به سمت فرآوری محصولات کشاورزی برود. چراکه درحالحاضر بخشی از آبمیوهها و کنسانترههای میوه در کشور وارداتی هستند.
ارسال نظر