|

ماجرای عجیب نهاده‌ های دامی در بازار سیاه

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گفت: از یکسال گذشته تا کنون هیچ ثبت سفارشی برای واردات نهاده‌های دامی با ارز نیمایی و غیردولتی صورت نگرفته است و تمام نهاده هایی که در بازار آزاد فروخته می‌شود با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده‌اند و معلوم نیست این نهاده چگونه سر از بازار سیاه درآورده‌اند.

اصناف ماجرای عجیب نهاده‌ های دامی در بازار سیاه

حبیب اسدالله نژاد با انتقاد از شرایط تامین و توزیع نهاده‌های مورد نیاز طیور، گفت: برخی از واحدهای مرغداری بیش از ۳۰ روز از سن گله هایشان می‌گذرد و براساس اعلام سامانه بازارگاه ۴۰ روزه باید مرغ هایشان را تخلیه کنند اما این واحدها هنوز یک کیلوگرم هم نهاده دولتی دریافت نکرده‌اند. یعنی مرغدار دان مورد نیاز خود را خریداری و پولش را واریز کرده است اما از طرف واردکننده‌ای که قرار است دان را تحویل دهد به بهانه‌های مختلف بارگیری صورت نمی‌گیرد و مرغدار مجبور است برای یک دوره تولید هم هزینه نهاده دولتی را بپردازد و هم از بازار آزاد نهاده تهیه کند.

وی ادامه داد: دولت به برخی مجموعه‌ها نهاده مازاد می‌دهد تا بحران را کنترل کند؛ در حالیکه مرغدارانی که در سالن، مرغ در حال پرورش دارند، دسترسی به نهاده و دان دولتی ندارند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران اضافه کرد: چون سهمیه تخصیص داده شده به مرغداران دیر بارگیری می‌شود و مرغداران نهاده‌های مورد نیاز خود را به ناچار از بازار آزاد خریداری می‌کنند؛ به عبارتی نوش دارو پس از مرگ سهراب می‌شود و به دلیل اینکه تولیدکنندگان مشکلات نقدینگی دارند مجبور می‌شوند نهاده‌ها را به شکلی جابه جا کنند که این اتفاق زیبنده تولید نیست.

وی در ادامه گفت: از یکسال گذشته تا کنون هیچ ثبت سفارشی برای واردات نهاده‌های دامی با ارز نیمایی و غیردولتی صورت نگرفته است و قطعا نهاده‌های موجود در بازار سیاه دولتی هستند. به عبارت دیگر تمام نهاده هایی که در بازار آزاد فروخته می‌شود با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده و در توزیع نهاده‌های دولتی انحراف وجود دارد.

دستگاه‌های مسئول پاسخگو باشند

اسدالله نژاد تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی مدعی است نهاده به اندازه کافی وارد سامانه بازارگاه نمی‌شود، در حالی که وزارت صمت مدعی تامین کامل نهاده‌ها است. پس در نتیجه نهاده هایی که پس از ترخیص کالا وارد سامانه بازارگاه نمی‌شوند منحرف شده و دستگاه‌های مسئول باید پاسخگو باشند.

وی با اشاره به اینکه برخی از واردکنندگان و تجار به تعهدات خود به درستی عمل نمی‌کنند و به موقع نهاده تحویل واحدهای مرغداری نمی‌دهند، گفت: شاید این افراد می‌خواهند سامانه بازارگاه را ناکارآمد جلوه دهند و این سامانه را به طور کل از رده خارج کنند زیرا سامانه بازارگاه دست واسطه‌ها و سودجویان را در توزیع نهاده‌ها قطع می‌کند و این به نفع کسانی که قبلا در نبود سامانه بازارگاه از شرایط منتفع می‌شدند، نیست.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران ابراز کرد: حتی اگر دولت روزی تصمیم به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفت بایستی این سامانه همچنان پابرجا باشد تا مرغداران بی‌واسطه نهاده‌های مورد نیاز خودشان را خریداری کنند.

وی با بیان اینکه توزیع مرغ کمتر از نرخ مصوب و تحویل نهاده مازاد به برخی مجموعه‌ها در قبال تحویل مرغ در بازار سیاست غلطی است که دولت در پیش گرفته، گفت: دولت اگر صد در صد نهاده‌های مرغداری‌ها را به موقع تامین کند هیچ مشکلی در تامین مرغ ۲۰ هزارو۴۰۰ تومانی در هیچ جای کشور وجود نخواهد داشت. با تخصیص سهمیه یک واحد مرغداری به واحدهای دیگر برای رفع موقتی مشکلات، مدتی دیگر دوباره با چالش تامین نهاده و به تبع آن مرغ مواجه خواهیم شد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران در پایان گفت: مرغداران دچار مشکلات شدید نقدینگی هستند. مرغدار سرمایه تهیه می‌کند تا نهاده دولتی بگیرد ولی از آن طرف مجبور می‌شود نهاده آزاد را چندین برابر خریداری کند و آخر دوره تولید هم دو برابر قیمتی که مرغ را می‌فروشد بدهکار می‌شود.

منبع: ايسنا
کدخبر: 138672

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین