زنگ خطر واردات لبنیات به صدا درآمد!
سخنگوی انجمن صنفی فرآوردههای لبنی گفت: جذابیت سرمایهگذاری در صنعت تولید لبنیات در کشور به قدری کاهش یافته که ممکن است تا چند سال آینده مجبور به واردات این اقلام شویم.
محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنفی فرآوردههای نفتی اظهار کرد: حدود ۴۸ قلم لبنیات توسط شرکتهای لبنی در کشور تولید میشود که ۱۰ قلم از این تعداد به صورت مستقیم از سوی دولت قیمتگذاری میشود.
وی افزود: حدود ۸۰ درصد از تولیدات شرکتهای لبنی مربوط به محصولات قیمتگذاری از سوی دولت است چراکه بیشتر تقاضاها در بازار نیز مربوط به این تولیدات است.
سخنگوی انجمن صنفی فرآوردههای لبنی بیان کرد: دولت در قیمتگذاری ۳۸ قلم دیگر نیز دست دارد به طوری که هزینههای تولید به سازمان حمایت ارائه داده میشود و این سازمان اجازه افزایش نرخ را به شرکتهای تولیدکننده میدهد.
بنی طبا ادامه داد: هدف دولت از دخالت در قیمتگذاری محصولات لبنی به این دلیل است که در ابتدای زنجیرهی تولید، نهادههای دامی با نرخ مصوب و ارز ارزان نرخ برای واردات آنها در اختیار گاوداران قرار میدهد.
وی تصریح کرد: دولت با هدف حمایت از دامدار و مصرفکننده اقدام به اختصاص نهادههای دامی با ارز ارزان نرخ کرده است که این قانون از ۱۵ سال گذشته در زنجیره تولید لبنیات در کشور در حال اجراست، اما در این مدت نسبتا طولانی نیز نتیجه بخش نبوده است.
سخنگوی انجمن صنفی فرآوردههای لبنی ابراز کرد: در سال گذشته بالغ بر ۹۰۰ میلیون دلار معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان صرف واردات نهادههای دامی با ارز دولتی به کشور شده است، اما این هزینهها نتوانست جوابگوی دامدارها باشد به طوری که تنها ۳۵ درصد از نیاز سالیانه دامدارها به نهادههای دامی را تامین کرد و مابقی با نرخهای آزاد تهیه شد.
ناتوانی در تامین ۴۵۰ میلیارد ریال سرانه شیر دانش آموزان در مناطق محروم
بنی طبا مطرح کرد: سال گذشته در بودجه سالیانه کشور ۴۵۰ میلیارد ریال برای تهیه شیر برای دانش آموزان در هشت استان کم برخوردار تعریف شد، اما دولت در تامین این مبالغ ناتوان بود این در حالی است که ۱۵ هزار میلیارد تومان برای نهادههای دامی هزینه شد، اما نتیجه هم نداد.
وی عنوان کرد: با این وجود در صورتی که دولت مبلغ هزینه شده برای واردات نهادههای دامی را صرف اهداف دیگر مانند توزیع شیر در مدارس یا بسته حمایتی لبنیات برای اقشار ضعیف جامعه میکرد، قطعا این اهداف نتیجه بهتری میدادند به طور مثال با این ۱۵ هزار میلیارد تومان میشد به مدت ۱۰ سال در تمام مدارس کشور، شیر عرضه کرد.
سخنگوی انجمن صنفی فرآوردههای لبنی افزود: هم اکنون دامدارها تکلیف خود را برای تهیه نهادههای دامی نمیدانند و این موضوع موجب شده به تمام چرخه تولید خسارت وارد شود و نتیجه این بلاتکلیفی و دخالت دولت، به تعطیلی ۸۰۰ کارخانه فرآوری لبنی و از بین رفتن ۱۲ هزار اشتغال تبدیل شده است.
بنی طبا اظهار کرد: دولت باید حمایتهای خود در صنعت تولید لبنیات را در زمینههای دیگری صرف کند تا این مشکلات در این صنعت هرچه سریعتر از بین برود، همان گونه که حمایت ۱۵ ساله دولت در راستای تامین نهادههای دامی تاکنون هیچ نتیجهای نداشته و موجب هدر رفتن منابع ارزی نیز شده است.
وی ادامه داد: آسیبهایی که درحالحاضر به صنعت تولید لبنیات وارد شده، موجب از بین رفتن جذابیت سرمایهگذاری در این صنعت شده است به طوری که پیشبینی میشود در آینده نزدیک مجبور به واردات لبنیاتی شویم که ضرفیت صادرات آن در کشور وجود دارد.
ارسال نظر