آخرین وضعیت قیمت ها در مرغ و گوشت بستهبندی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بستهبندی مواد پروتئینی کشور گفت: مرغ و گوشت بسته بندی طبق ضرایب سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نرخگذاری و عرضه میشود و سود توزیع و عرضه مصوب قانونی دارد، بنابراین هیچ گرانفروشی در این زمینه نداریم.
«مسعود رسولی» امروز (دوشنبه) درباره اظهاراتی مبنی بر اینکه مرغ بستهبندی با قیمت کیلویی ۹۰ هزار تومان به دست مصرف کنندگان میرسد، افزود: در موضوع بسته بندی، قطعات مرغ ارزش و تقاضای متفاوتی دارند و همچنین کشتار، حمل و نقل، بسته بندی و توزیع و عرضه هزینه دارد.
وی بیانداشت: همه این موارد طبق جداول و ضرایب مشخص و مورد تایید دستگاه های حاکمیتی مرتبط همچون سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محاسبه می شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی اظهار داشت: اکنون در بحث قطعه بندی، قیمت هر کیلوگرم ران و سینه مرغ بی پوست و بسته بندی شده ۴۱ هزار و ۷۰۰ تومان است و تولیدکنندگان درباره هزینه های کشتارگاه تا مصرف اطلاعات چندانی ندارند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است گوشت مرغ عرضه شده با نرخ کیلویی ۹۰ هزار تومان مرغ معمولی نبوده و گوشت شترمرغ باشد، تصریح کرد: به دلایل مختلف مرغ زنده را نمیتوان به مصرف کننده عرضه کرد و بهطور حتم باید در یک کشتارگاه مناسب کشتار و لاشه مرغ به شکل بهداشتی عرضه شود.
رسولی، حفظ محیط زیست، جلوگیری از دور ریز، ضایعات در زباله ها، خرید قطعه و قسمتهای مورد نیاز به صورت پاک شده و بهداشتی توسط مشتری، بهداشت و سلامت محصول، اشتغالزایی، پرداخت مالیات به دولت و قابلیت نظارت و ردیابی و پیگیری محصول را از مزایای گوشت مرغ بسته بندی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این شبکه مویرگی قابل رصد دارای هفت هزار فروشگاه در سراسر کشور است، افزود: در پی مکاتباتی با مسوولان امر در بحث تامین مرغ زنده با نرخ مصوب به عنوان ماده اولیه تولید کارخانجات قطعه بندی و بسته بندی، تاکنون مرغ با قیمت مصوب تحویل واحدهای بسته بندی نشده است و مرغداری ها مرغ را با نرخ آزاد عرضه می کنند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی تصریحکرد: حدود ۱۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از زمان کشتارگاه تا زمان عرضه محصول، صدها دکتر دامپزشک، مهندسان کشاورزی و صنایع غذایی و ناظر دولتی و خصوصی بر فرایند بهداشت و سلامت محصولات پروتئینی در مراحل مختلف مشغول به فعالیت هستند، در شرایط نبود مرغ با نرخ مصوب مجبور به تامین مرغ با نرخ آزاد می شدند که همه آنها ارز دولتی دریافت کرده اند.
وی، رقیب محصولات بسته بندی را توزیع محصولات فله ای عنوان کرد و گفت: بهطور حتم تفاوت زیادی بین گوشت مرغ بستهبندی با فله ای است، زیرا گوشت فله ای دوریز زیادی دارد که مصرف کننده خودش در منزل آن را پاکسازی می کند، اما گوشت مرغ بسته بندی تمیز و بدون هیچ ضایعاتی در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
به گفته این مقام صنفی، لاشه مرغ در تبدیل به گوشت مرغ بستهبندی نزدیک به ۳۳ درصد ضایعات و دوریز دارد.
رسولی اضافه کرد: اگر از مرحله مرغ زنده تا حین و بعد از کشتار و حتی حین قطعه بندی و بسته بندی، گوشت مرغ مشکل بهداشتی و بیماری داشته باشد، با حذف محصول هزینه اضافی متحمل شرکت های بسته بندی می شود.
گفتنی است طبق آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار، نرخ هر کیلوگرم ذرت و جو در مبادی ورودی یکهزار و ۷۰۰ تومان، دانه سویا سه هزار و ۱۰۰ تومان و کنجاله سویا سه هزار و ۲۰۰ تومان، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده ۱۴ هزارو ۴۰۰ تومان و گوشت مرغ در بازار ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و نرخ جوجه یک روزه چهار هزار و ۲۰۰ تومان است.
هر انچه برای خود نمی پسندی برای دیگران ن یز نپسند