|

افزایش شدید قیمت برنج + جزییات

در ششمین ماه سال جاری میلادی شاخص قیمت محصولات کشاورزی رشد کرد. در این ماه قیمت برنج و ذرت نسبت به ماه قبل از آن با افزایش همراه بود.

اصناف افزایش شدید قیمت برنج + جزییات

در یک سال گذشته بازار محصولات کشاورزی در دنیا با تلاطم زیادی همراه بود. رشد قیمت محصولات کشاورزی از نظر سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی یک معضل بزرگ اقتصادی و اجتماعی است زیرا باعث می شود تا تامین غذا برای کشورهای فقیر با چالش بیشتری روبرو شود و در نهایت بر شمار افراد فقیر و گرسنه در دنیا افزوده شود.

 طبق گزارشهای ارایه شده توسط بانک جهانی در ششمین ماه امسال قیمت محصولات کشاورزی با افزایش همراه بود.بر مبنای این گزارش در ماه ژوین سال جاری شاخص قیمت محصولات کشاورزی برابر با ۱۰۸.۸، شاخص قیمت مواد خام برابر با ۸۵.۳ ، شاخص قیمت انواع کود برای مصارف کشاورزی برابر با ۱۱۹.۸و شاخص قیمت فلزات و مواد معدنی برابر با ۱۲۴.۳ بود.

این شاخص در مقایسه با سال ۲۰۱۰ تهیه شده است به این معنا که قیمتها در سال ۲۰۱۰ برابر با ۱۰۰ در نظر گرفته شد و شاخص کنونی قیمت که برابر با ۱۰۸.۸ برای محصولات کشاورزی است از افزایش ۸.۸ درصدی قیمت نسبت به سال ۲۰۱۰ حکایت دارد.

آمارها نشان می دهد شاخص قیمت محصولات کشاورزی در سال ۲۰۱۸ برابر با ۸۲.۵ بود و در سال ۲۰۲۰ و در اوج بحران کرونا به ۷۹.۱ رسید. در ششمین ماه سال جاری بالاترین شاخص به فلزات گرانبها اختصاص داشت که ۱۴۴.۲ بود به این معنا که قیمت فلزات گرانبها نسبت به سال ۲۰۱۰ بالغ بر ۴۴ درصد افزایش داشته است.

این رشد قیمت در سال ۲۰۲۰ هم مشهود بود و در این سال شاخص قیمت فلزات گران بها در دنیا به ۱۳۳.۵ رسیده بود. این در حالیست که در سال ۲۰۱۸ شاخص قیمت فلزات گرانبها در جهان برابر با ۹۷.۲ بود و قیمت آنها ۲.۸ درصد از قیمت همین دسته از کالاها در سال ۲۰۱۰ کمتر بود.

قیمت محصولات کشاورزی رشد کرد

محصولات کشاورزی در تامین غذای مردم دنیا نقش مهمی دارند و افزایش قیمت محصولات کشاورزی در یک سال گذشته سبب شده است تا نرخ فقر و گرسنگی در دنیا افزایش یابد.

طبق گزارش بانک جهانی در ماه ژوین سال جاری قیمت هر تن ذرت در بازار جهانی به ۲۹۱.۹ دلار رسید که ۱۴ دلار نسبت به ماه قبل از ان کمتر بود. هر تن ذرت در فصل دوم امسال قیمتی برابر با ۲۸۸.۵ دلار داشت که نسبت به قیمت تثبت شده برای فصل اول امسال با رشد ۲۰ درصدی و نسبت به فصل دوم سال قبل با رشد ۹۷ درصدی همراه بود.

این رشد قیمت برای یک محصول کشاورزی پر مصرف که سهم زیادی در تامین غذای دنیا دارد، باعث شد تا شمار زیادی از مردم در کشورهای فقیر توان تامین معاش خود را از دست بدهند.

گزارشها نشان می دهد هر تن ذرت در سال ۲۰۱۸ با قیمت ۱۶۴.۴ دلار مبادله شد و در سال ۲۰۲۰ به مرز ۱۶۵.۵ دلار رسید.

 وضعیت در بازار برنج درجه یک تایلندی کم و بیش مشابه است. در ماه ژوین امسال هر تن برنچ تایلندی درجه یک با قیمت ۴۳۹.۷ دلار فرخته شد که نسبت به ماه قبل از ان با کاهش همراه بود. در ماه می هر تن برنج درجه یک تایلندی قیمتی برابر با ۴۶۲.۸ دلار داشت. متوسط قیمت هر تن برنج تایلندی در فصل دوم امسال برابر با ۴۵۹.۹ دلار بود در حالیکه در فصل دوم سال قبل قیمتی برابر با ۵۱۰.۱ دلار داشت. کاهش قیمت برنج در این بازه یک ساله را می توان از یک جنبه دیگر بررسی کرد.

مانع تراشی در مسیر صادرات، اولین عامل افزایش قیمت

گزارشها نشان می دهد بعد از شیوع کرونا در دنیا شماری از کشورهای صادرکننده برنج از جمله تایلند مانع از صادرات برنج شدند یا صادرات را محدود کردند. هدف انها نگهداری این منابع غذایی برای مردم کشور خود بود.

در نتیجه این سیاست قیمت برنج در سال گذشته رشد کرد. اما به تدریج این محدودیتها برداشته شد و قیمت برنج هم روند کاهشی در پیش گرفت. امارها نشان می دهد هر تن برنج در سال ۲۰۱۸ قیمتی برابر با ۴۰۱.۱ دلار داشت در حالیکه در سال ۲۰۱۹ با قیمت ۳۹۳.۵ دلار به فروش رسید.

در سال ۲۰۲۰ متوسط قیمت هر تن برنج تایلندی درجه یک در بازار دنیا برابر با ۴۷۴.۶ دلار بود ولی پیش بینی می شود در سال جاری متوسط قیمت برنج تایلندی درجه یک به مرز ۴۵۰ دلار برسد که از سال قبل پایین تر خواهد بود.

تلاطم در بازار برنج به این دلیل که اصلی ترین منبع تامین غذا برای دنیا بعد از گندم است تبعات زیادی روی سلامت مردم دنیا به خصوص کودکان و نوجوانان دارد به همین دلیل است که مقابله با افزایش قیمتها در این بازار از اهمیت بالایی برخوردار است.

منبع: بازار
کدخبر: 186625
  • ناشناس ارسالی در

    قیمت همه چیزرفته بالا ...صدرصدبرنج هم با یدگرون میشد...ولی کوتاهی دولت وضعف مدیری ت جای خودش...(ازالان واسه دوماه بعدبرنام ه ریزی دقیق داشته باشن جلوی کشاورزانی گی لان ومازندران والموت ووونگیرن تا آخرآذر محصولشونوبفروشن ازآذربه بعدهم برآوردکنن به اندازه احتیاج مردم ایران برنج واردکنن که هم رستورانداران مردم کم بضاعت که بیش تربرنج خارجی استفاده میکنن معطل نمونن هم برنجاتوگمرک وپشت مرزفاسدنشه )....

  • ناشناس ارسالی در

    الان تو تیر ماهیم .ششمین ماه سال جاری کد وم صیغه ایه

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین