ضربه کاری مرغ به بازار ماهی!
مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: با استمرار شرایط خشکسالی پیش بینی میشود که تولید قزل آلا با افت ۲۰ هزار تنی به ۱۲۰ هزار تن برسد.
آرش نبی زاده مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی از کاهش ۲۰ هزار تنی تولید قزل آلا خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تن قزل آلا در کشور تولید شد که امسال با استمرار شرایط کم آبی پیش بینی میشود که تولید قزل آلا به ۱۲۰ هزار تن برسد.
او افزود: بارها در جلسات اعلام کردهایم که دولت از تمامی سبد کالا باید حمایت کند که متاسفانه در گوشت سفید دولت تمامی تمرکز خود را بر گوشت مرغ گذاشته که این موضوع موجب شده بخش آبزیان از ذهن دولت دور بماند.
نبی زاده با بیان اینکه بی توجهی دولت در بحث تخصیص نهاده و عدم حمایت از بخش آبزیان منجر به افت قیمت ماهی در بازار شده است، گفت: پایین نگه داشتن قیمت مرغ به صورت دستوری آسیب جدی به مرغداران میزند، در حالی که با واقعی شدن قیمت مرغ، ماهی جایگاه خود را پیدا میکند و در سبد غذایی تعادل ایجاد میشود.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی با اشاره به اینکه افت قیمت مرغ تولیدکنندگان ماهی را به آستانه ورشکستگی میکشاند، بیان کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلو قزل آلا در استانها ۳۸ تا ۴۲ هزار تومان است که با این وجود تولیدکنندگان نمیتوانند کمتر از این نرخ عرضه کنند.
نبی زاده پایین نگه داشتن قیمت محصولات کشاورزی از جیب تولیدکننده به مصرف کننده را اشتباه محض دانست و افزود: پایین نگه داشتن دستوری قیمت منجر به ناپایداری تولید میشود، از این رو باید کاری کنیم که قدرت خرید مصرف کننده واقعی شود، چنانچه دولت به دنبال حمایت از مصرف کننده است، با قیمت واقعی باید کالا را از تولیدکننده خریداری کند.
او درباره آخرین وضعیت سرانه مصرف ماهی گفت: دولت به قدری تمرکزش را بر بخش مرغ گذاشته که همین امر موجب شده تا سرانه مصرف مرغ نسبت به دنیا بالا باشد، در حالی که سرانه مصرف ماهی در دیگر کشورها به سبب ارزش بالای غذایی بیشتر است که بنابر آمار در کشورهای توسعه یافته، سرانه مصرف ۳۰ تا ۳۵ کیلو و در ایران طبق آمار شیلات ۱۳ کیلو است که ۱.۵ تا ۲ کیلو آن مربوط به قزل آلا است که رقم پایینی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه افزایش قدرت خرید خانوار، پتانسیل تولید در بخش سردآبی را افزایش میدهد، گفت: با ایجاد مکانیزاسیون امکان افزایش تولید در واحد سطح وجود دارد که در شرایط فعلی به دلیل عدم کشش بازار، رغبتی به مکانیزه نیست.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی در پایان با اشاره به اینکه سال گذشته صادرات قزل آلا طی ۴۰ سال اخیر به بالاترین میزان خود رسید، تصریح کرد: بنابر آمار سال گذشته حدود ۱۶ هزار تن صادرات داشتیم که امسال به دلیل کاهش نرخ ارز و بازگشت ارز به سامانه نیما رغبتی به صادرات نیست، در حالی که برنامه صادرات ۲۰ هزار تن قزل آلا را داشتیم که با شرایط موجود بعید است که صادرات به بیش از سال گذشته برسد.
ارسال نظر