|

اجرای طرحی ویژه برای شفاف‌سازی قیمت‌ها

روز شنبه مورخ ۲۷ آذر ماه جلسه ای با ریاست معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان حمایت و با حضور سعید ممبینی دبیرکل اتاق اصناف ایران ، قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران و اعضای هیئت مدیره اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور و در راستای اجرای بهینه طرح درج قیمت تولید کننده برگزار شد.

تولیدکنندگان عباس تابش در ابتدای جلسه با اعلام ابلاغ دستورالعمل درج قیمت تولید کننده بر روی کالاها طی این هفته ، عنوان داشت : این تصمیم از سوی وزارت صمت و با تاکید مقام عالی وزارت اتخاذ شده و به منظور شفاف سازی قیمت ، تولید کننده باید بر روی کالاهای خود ، قیمت درب کارخانه را درج نموده و فروشگاه ها و واحدهای صنفی  نیز مکلف به درج قیمت مصرف کننده می باشند.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هدف از اجرای این طرح را شفاف‌سازی قیمت‌ها، و بهره‌مندی قانونی و منطقی هر یک از عوامل زنجیره تولید، توزیع و عرضه از سودهای مصوب قانونی و همچنین کاهش بهای پرداختی توسط مصرف کنندگان دانست و اظهار داشت : درج و نصب برچسب قیمت توسط آخرین حلقه توزیع کالاها باعث بهره مندی از نرخ‌های رقابتی برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بوده و اعمال مدیریت فروش از مزیتهای طرح مذکور خواهد بود.

تابش در ادامه افزود : قیمت مصرف کننده درج شده روی بسیاری از کالاها قیمتهای واقعی و قانونی نیستند و اکثر آنها قیمت هایی است که با توافق واحدهای تولیدی و واسطه ها و فروشگاه گذاشته می شود و درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاها باعث می شود که دست واسطه ها کوتاه شود و قیمت های کاذب از میان برود.

رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطر نشان کرد : با اجرای این طرح ، فروشگاههای زنجیره ای باید برچسب تخفیفات قیمت غیر واقعی را از روی قفسه ها حذف کنند و همان قیمت مصرف کننده روی کالا ،  در معرض دید عموم قرار گیرد.

به گفته تابش  این کالاها شامل 7 کالای سوپرمارکتی چون دستمال کاغذی ، آب معدنی ،  آبمیوه ها ، نوشابه گازدار ، ماءالشعیر ،پودر لباسشویی ، پوشک بچه و 7 قلم کالاهای سرمایه ای شامل انواع لوازم خانگی کوچک وبزرگ مانندغذاساز،نوشیدنی ساز ،چرخ گوشت،مایکروویو ، تلویزیون ، یخچال فریزر و ماشین لباسشویی می باشد.

وی گفت : تصمیم گرفته شده تا کالاهایی که بازارشان رقابتی است انتخاب و اطلاع رسانی قیمت به جای کارخانه در مرحله عرضه به مصرف کننده اجرا شود که البته فاز اول اجرای این طرح شامل کالاهایی می شود که سهم و نقش قابل توجهی در سبد هزینه خانوارها ندارند.

تابش متذکر شد : شفافیت در اطلاعات اقتصادی، کاهش قیمت تمام شده کالا برای اصناف، حذف واسطه های غیر ضرور از دیگر مزایای اجرای این طرح می باشد.

معاون وزیر صمت با اشاره به الزامات بهبود نظام توزیع تصریح کرد: متولیان فروشگاه‌ها در برخی موارد حجم بالایی از کالاهای خود را با تخفیف های غیرواقعی ۲۰تا ۵۰درصد و در قالب طرحهای تخفیفی و حراج عرضه می کنند که البته انتقاداتی به عملکرد این فروشگاه ها مبنی بر احتمال تبانی با تولیدکننده و درج قیمت واقعی روی اجناس فروش کالاها مطرح است.

وی خاطرنشان کرد: پیش از این بسیاری از تولیدکنندگان در برخی مواقع کالاهای خود را با تخفیف ویژه و حتی زیر قیمت تمام شده به فروش می رساندند که به دلیل درج قیمت مصرف کننده روی کالاها ، این تخفیف در بیشتر اوقات به صورت کامل به شبکه توزیع خرده فروشی می‌رسید و مصرف کننده هیچ سودی نمی برد.

رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت:  این تصمیم بر اساس ضرورت شفاف سازی و روان سازی نظام قیمت گذاری و روزآمدسازی شیوه های نظارت در بازار و همچنین لزوم اطلاع رسانی دقیق در مورد قیمت کالا به مصرف کنندگان است.

در ادامه این نشست حاضران به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

کدخبر: 227462

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین