در گفتگوی گسترشنیوز با رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی مطرح شد:
افزایش قیمت لوازم خانگی منتفی شد
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی گفت به دنبال پیگیریهای انجام شده، افزایش قیمت لوازمخانگی منتفی شد.
در دو هفته اخیر شاهد افزایش قیمت انواع لوازمخانگی در بازار بودیم. این در حالی است که سازمان حمایت اعلام کرده است مجوزی برای افزایش قیمت لوازمخانگی ابلاغ نشده است. به نظر میرسد که تولیدکنندگان به صورت خودسرانه نسبت به افزایش قیمت محصولات اقدام کردهاند. برای بررسی بیشتر این موضوع با اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
بازگشت آرامش به بازار
اکبر پازوکی درباره افزایش قیمت لوازمخانگی گفت: «در چند روز گذشته متوجه شدیم چند شرکت تولیدکننده لوازمخانگی قیمت محصولات لوازمخانگی را ۸ تا ۱۲ درصد افزایش دادهاند اما با پیگیریهای وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرفکننده؛ مجوز لازم برای افزایش قیمت محصولات خانگی صادر نشد و در نهایت تولیدکنندگان قیمت محصولات را به حالت اولیه درآوردند. در حال حاضر نیز بازار لوازمخانگی به آرامش قبلی بازگشته است».
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی با بیان اینکه دلیل اصلی نوسان قیمتها ممنوعیت واردات نیست گفت: «بعد از سال جدید میلادی هزینه حملونقل، فولاد و سایر مواد اولیه در دنیا و به تبع آن در ایران افزایش پیدا کرد. در کنار حمایت از تولید، باید نظارت کافی بر فعالیت آنها اعمال شود. در حقیقت، گرانی مواد اولیه به دلیل فقدان واردات، تولید را متوقف نمیکند بلکه تولید حداکثری را دچار مشکل میکند. در حال حاضر علیرغم مشکلات مربوط تولید، محصولات با قیمت مناسب در بازار عرضه میشود اما در صورت افزایش قیمت و کاهش نظارتها، کشش نسبی بازار کم میشود و قیمت محصولات به حالت اولیه بازمیگردد. از طرفی دیگر در صورت ارائه لیست سه ستونه قیمت درب کارخانه و بارگذاری قیمتها در سامانه ۱۲۴ اصناف خودبهخود از گرانفروشی خودداری میکنند».
پازوکی ادامه داد: «در شرایط جنگ نابرابر اقتصادی کنونی باید به تولیدکننده بها دهیم اما در کنار حمایت، نظارتهای لازم را نیز به عمل آوریم. در شرایط تحریم نباید بگوییم چون واردات نیست پس واردات دلیل گرانی است و نشاندهنده عدم توان ما در رقابت با بازار جهانی است».
بازار انحصاری نیست
با ممنوعیت واردات لوازمخانگی و تداوم تحریم ها بسیاری از کارشناسان پیشبینی کردند که نبود رقیب خارجی باعث ایجاد انحصار در بازار لوازمخانگی شود و کیفیت و قیمت محصولات را تحت تاثیر قرار دهد. پازوکی درباره احتمال انحصاری شدن صنعت لوازمخانگی اظهار کرد: صنعت لوازمخانگی به طور کلی به دو بخش تقسیم میشود : قبل از سال ۹۶ و بعد از سال ۹۶. بعد از تحریمهای ظالمانه آمریکا خودسازی را شروع کردیم. امروز ۷۰ درصد از کارخانههای داخل کشور تولید لوازمخانگی را با دستگاههای روز انجام میدهند. به این ترتیب خط تولید خود را تنوع و افزایش دادهایم. تولید از نظر شکل ظاهر و کیفت و خدمات پس از فروش با خارج از کشور برابری میکند. بنابراین با ممنوعیت واردات، بازار لوازمخانگی انحصاری نشده و کیفیت محصولات تنزل نیافته است».
وی ادامه داد: «تنها مشکل ما بحث مواد اولیه است؛ یعنی قیمت مواد اولیه به دلیل تحریم گران تمام میشود. شرایط برای تولید بسیاری از مواد اولیه در داخل کشور مهیاست اما فرایندی زمانبر و هزینهبر است. از طرفی به دلیل کرونا ثبت سفارشات مواد اولیه در خارج بسیار طولانی شده است و تولید را با مشکلاتی مواجه کرده است. دولت باید الزامات لازم را برای تولید هر چه بهتر فراهم آورد و در کنار حمایت، نظارت لازم را هم برای قیمتگذاری انجام دهد. به طور مثال قانون مصوبشده باید اجرا شود. اگر قرار است در شرایط تحریم روی پای خود بایستیم همه باید دست به دست هم دهیم. دولت علاوه بر حمایتهای مالی با نظارت و کنترل روی قیمتگذاری و صادرات کالا، باعث تسریع روند تولید شود و مصرفکننده نیز با مصرف محصولات داخلی تولیدکننده را برای تولید بیشتر تشویق کند».
پازوکی گفت: «در دولت سیزدهم شاهد تحولاتی در عرصه صادرات هستیم. به واسطه رفتوآمد به کشورهای همسایه و انعقاد قراردادها با آنها، امید روزهای بهتری را برای صادرات داشته باشیم. باید اعتراف کرد که صنعت قطعهسازی ما ضعیف است. دلیل اصلی آن است که تا قبل از سال ۹۶ هیچ اقدامی برای تولید لوازمخانگی نکردیم که هزینههای جانبی را پایین بیاوریم اما در دولت رئیسی شاهد رونق صنعت تولید هستیم. امروزه کمک به مردم، کمک به تولید است. در دولت جدید شاهد این اتفاق هستیم».
وی ادامه داد: «برای تولید و صادرات لوازمخانگی هیچ برنامهای نداشتیم اما امروز میخواهیم کار کنیم و این امر مستلزم رقابت در زمینه کیفیت محصولات و قیمت است. بهجرئت میتوان گفت اگر دولت از صنعت لوازمخانگی حمایت کند، بعد از نفت؛ ارزآورترین صنعت کشور است. در صورت حمایت دولت میتوانیم با صادرات لوازمخانگی به کشوهای همسایه، ارزآوری کنیم».
ارسال نظر