|

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی در گفتگو با گسترش نیوز:

دولت به اتحادیه‌ها اجازه واردات را بدهد

رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی و تهویه مطبوع و لباسشویی و قطعات یدکی، گفت: اتحادیه‌ها بازوی توانمند دولت هستند و اگر دولت به اتحادیه‌ها این اجازه را بدهد که در زمینه واردات مواد اولیه اقدام کند کمک بزرگی در حق تولیدکننده‌ها و مصرف‌کننده‌ها انجام داده است.

اقتصاد دولت به اتحادیه‌ها اجازه واردات را بدهد

در هر صنفی اتحادیه‌ها با مشکلات ریز و درشتی مواجه هستند. مشکلات در تولید و تعمیر صنایع برودتی ما را بر آن داشت که با رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی و تهویه مطبوع و لباسشویی و قطعات یدکی به گفتگو بپردازیم که مشروح آن به شرح ذیل است:

"علی جمالی" در پاسخ به این پرسش که تعمیرکاران صنایع برودتی با چه مشکلاتی روبرو هستند، اظهار داشت: تعمیرکاران صنایع برودتی درخصوص تأمین مواد اولیه با مشکل روبرو هستند؛ یک یخچال وقتی که موتور آن که قلب تپنده آن است دچار مشکل می‌شود برای تعویض آن به یک موتور باکیفیت نیاز است تا بتواند حداقل ده سال برای مصرف کننده کار کند ولی متاسفانه درخصوص موتور یا قطعات باکیفیت صنایع برودتی مشکلاتی وجود دارد.

وی افزود: تمام قطعات یک یخچال وارداتی است و در داخل کشور، بدنه آن ساخته می شود و رنگ آمیزی و مونتاژ آن صورت می گیرد که متاسفانه درخصوص تأمین این قطعات با مشکل روبرو هستیم و اگر دولت می‌خواهد در این زمینه کمکی انجام بدهد بایستی این امکان را فراهم کند که واردات موتور و قطعات یدکی بصورت تخصصی انجام شود.

جمالی

جمالی تصریح کرد: قبلا واردات قطعات یدکی توسط تجار باتجربه انجام می گرفت و آن‌ها قطعات باکیفیت را وارد می کردند ولی در حال حاضر عده‌ای هستند که قطعات و مواد اولیه نامرغوب را وارد می‌کنند و این‌ها علاوه براینکه ارز مملکت را خارج می کنند بلکه به صنعت داخلی کشور هم لطمه می زنند. 

این مقام مسوول، افزود: وقتی که یک موتور یخچال که ساخت کشورهای اروپایی است حداقل ده تا پانزده سال کار می‌کند و به هیچ عنوان با موتورهای تولیدی چینی قابل مقایسه نیستند چون که موتورهای چینی دو یا سه سال بیشتر نمی توانند کار کنند. متاسفانه توسط برخی از افراد مواد اولیه نامرغوب وارد می شود و برچسپ مواد اولیه باکیفیت را به آن می زنند و به فروش می رسانند به همین دلیل، نیاز است که واردات قطعات و مواد اولیه تخصصی شود.

جمالی تأکید کرد: وزارت صمت بایستی برای واردکنندگان قطعات و مواد اولیه، پروانه کسب صادر کند و واردات آن‌ها را ثبت کند تا اگر قطعه‌ نامرغوبی وارد شد بتوان تشخیص داد که توسط چه شخصی وارد کشور شده است و در اینصورت می توان آن واردکننده را شناسایی کرده و با او برخورد کند. 

دولت به اتحادیه‌ها اجازه واردات را بدهد

رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی و تهویه مطبوع و لباسشویی و قطعات یدکی در پاسخ به این پرسش که درحال‌حاضر تولیدکنندگان با چند درصد ظرفیت دارند کار می کنند، گفت: در مجموع می‌توان گفت که تولید کنندگان صنایع برودتی با سی الی چهل درصد ظرفیت دارند کار می کنند و علت اینکه نمی توانند با تمام ظرفیت خود کار کنند مربوط به تامین مواد اولیه و عدم نقدینگی است. 

جمالی افزود: مشکل دیگری که بر سر راه تولیدکنندگان قرار دارد این است که مواد اولیه مورد نیاز آن‌ها مستقیم به دست آن‌ها نمی رسد. در واقع، مواد اولیه از کشور مبدأ تا اینکه بخواهد وارد کشور شود یک چرخه را طی می کند و از کشور ثالث وارد کشور می شود و به دست تولیدکننده می رسد بنابراین قیمت تمام شده مواد اولیه برای تولیدکننده گران تمام می‌شود.

وی تصریح کرد: قبلا توسط تجار با تجربه، مواد اولیه وارد می‌شد که آن‌ها دارای پروانه کسب از وزارت صمت بودند و عملکرد وزارتخانه در این زمینه قابل تقدیر بود. اتحادیه‌ها بازوی توانمند دولت هستند و اگر دولت به اتحادیه‌ها این اجازه را بدهد که در زمینه واردات مواد اولیه اقدام کند کمک بزرگی در حق تولیدکننده‌ها و مصرف‌کننده‌ها انجام داده است.

جمالی تأکید کرد: اگر اتحادیه‌ها در واردات مواد اولیه ورود کنند خواهیم توانست که قطعات و مواد اولیه را با کمک تجار باتجربه وارد کنیم و این می‌تواند در تولیدات کارخانجات نقش موثری داشته باشد و خواهیم توانست در موضوع برندسازی محصولات تولیدی موفق عمل کنیم.

۱۵ درصد نیاز داخل به کولر گازی توسط تولیدکنندگان تأمین می‌شود 

رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی و تهویه مطبوع و لباسشویی و قطعات یدکی در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدکنندگان داخلی در زمینه تولید و ساخت کولرگازی فعالیت دارند، گفت: دو یا سه کارخانجات هستند که در زمینه تولید کولرگازی فعالیت دارند.

جمالی افزود: حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد نیاز داخل به کولر گازی توسط تولیدکنندگان تأمین می‌شود و برای تأمین بقیه نیاز داخل، واردات انجام می‌گیرد.

خبرنگار: سجاد صفری
کدخبر: 100490 سجاد صفری

ارسال نظر

 

آخرین اخبار