امکان ثبت نام مجدد سهام عدالت وجود دارد؟
نماینده مجلس یازدهم از آماده شدن طرح ثبت نام مجدد برای متقاضیان سهام عدالت در مجلس خبر داد و گفت: دولت شرکتهای فراوانی دارد که میتواند بخش از آنها را به سهام عدالت اختصاص دهد.
آزادسازی سهام عدالت از روز ۱۰ اردیبهشت ماه آغاز شده است و این فرآیند تا روز ۱۵ خردادماه ادامه دارد.
طبق آمارها ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور دارای سهام عدالت هستند که بر اساس آخرین برآورد از سبد سهام عدالت هر برگه یک میلیون تومانی آن بیش از ۱۵ برابر شده است.
با توجه به ارزشی که درحالحاضر سهام عدالت دارد و وضعیت معیشت، بسیاری از مردم از اقشار مختلف نسبت به مشمول نشدن در این سهام معترض هستند و خواستار فرصت مجدد برای ثبت نام و سهامدار شدن در این طرح هستند.
با آزادسازی سهام عدالت، حسن شجاعی، نماینده منتخب مجلس یازدهم طی نامهای به رئیسجمهوری اضافه شدن سه گروه دیگر از اقشار جامعه شامل بازماندگان، اضافه شدگان و جاماندگان سهام عدالت به جمع مشمولان این سهام را خواستار شد.
آیا ثبت نام مجدد سهام عدالت امکانپذیر است؟
شجاعی در این خصوص، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی به وجود آمده و این که اقشار زیادی از مردم تحت تاثیر شرایط بد اقتصادی متاثر از کرونا آسیب دیدهاند، ضرورت اضافه شدن گروههای دیگری به مشمولان سهام عدالت وجود دارد تا حداقل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی سهامدار شوند.
وی افزود: من با برخی از مسئولان دولتی مثل وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان خصوصیسازی گفتوگوهایی داشتهام، ظاهرا در دولت برای این کار تمایل کم است اما در مجلس با همفکری نمایندگان، تعداد قابل توجهی از آنها بر این نظر هستند که جاماندگان سهام عدالت هم مشمول دریافت آن شوند.
نماینده منتخب مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه، تاکید کرد: ما در صدد تدوین طرحی با این موضوع هستیم و آن را در صحن مجلس ارائه خواهیم کرد تا این سهام که نام عدالت بر آن گذاشته شده عادلانه توزیع شود.
سازمان خصوصیسازی: دولت در سهام عدالت سهمی ندارد
اما اظهارات علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصیسازی و حسن علائی، معاون وی متفاوت است.
صالح در بهمن ماه سال گذشته، گفت: با آزادسازی سهام عدالت راه برای ثبت نام جدید متقاضیان باز میشود.
اما یک ماه از آزادسازی سهام عدالت میگذرد و مسئولان هر گونه ثبت نام مجدد برای متقاضیان را منتفی اعلام کردهاند.
چند روز پس از آغاز فرآیند آزادسازی در اردیبهشت ماه علائی، اظهار کرد: پرونده سهام عدالت سالها پیش بسته شده است و برای ثبت نام مجدد باید محمل قانونی فراهم شود.
هم چنین براساس اظهارات مسئولان سازمان خصوصیسازی در نشست خبری این سازمان که پس از آغاز آزادسازی برگزار شد، دولت سهی در سهام عدالت ندارد که آن را بین مردم تقسیم کند.
دولت شرکتهای فراوانی دارد
اما در این باره شجاعی معتقد است دولت شرکتهای فراوانی دارد که میتواند بخش از آنها را به سهام عدالت اختصاص دهد، بنابراین از این جهت دولت محدودیتی ندارد.
وی ادامه داد: همانطور که گفتم من احساس میکنم دولت این تمایل را ندارد اما با عزمی که در نمایندگان مجلس مشاهده کردم این امکان وجود دارد که ما قانونی را تصویب کنیم و در این طرح هم مشمولانی که باید سهامدار شوند و هم محل تامین این سهام را مشخص میکنیم.
این نماینده مجلس در پایان، خاطر نشان کرد: مسئولان سازمان خصوصیسازی به لحاظ قانونی اختیار اضافه کردن سهامدار جدید را نداند، اما این اختیار و امکان در مجلس هست که انشاالله از این طریق با همکاری و مشورت دولت شرکتهایی را مشخص خواهیم کرد که به عنوان سهام عدالت در اختیار مردم قرار بگیرد.
ارسال نظر