دلیل سرگردانی دارندگان سهام عدالت چیست؟
بر اساس اعلام معاون سازمان خصوصی سازی، سهامداران عدالت کسانی هستند که در سامانه سازمان خصوصیسازی شناخته شوند، در حالی که یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار عدالت با دارا بودن کارت پرس شده سهام عدالت در این سامانه شناخته نمیشوند.
در حالی که طرح سهام عدالت در راستای ایجاد عدالت اجتماعی و سهامدار کردن طبقه متوسط و رو به پایین درآمدی جامعه در اقتصاد کشور در سال ۸۴ آغاز شد و این سهام به ۶ دهک درآمدی و جمعیتی در آن زمان پرداخت شد، امروزه بعد از ۱۴ سال و بر اساس اعلام سازمان خصوصیسازی تنها ۴۹ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۴۷۱ نفر در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصیسازی با وارد کردن کد ملی خود به عنوان سهامدار عدالت شناخته میشوند و حدود ۲ میلیون نفر با وجود در دست داشتن کارت نهایی ثیت نام سهام عدالت، اما در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصیسازی به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشوند.
وقتی علت را جویا شدیم، محمد رضا جودکی مدیرعامل سرمایهگذاری عدالت استان تهران، گفت: برخی شرکتهای تعاونی سهام عدالت به موقع اطلاعات سهامداران عدالت را به سازمان خصوصیسازی ندادهاند یا اختلاف جزئی در مشخصات سجلی افراد بین سامانه تعاونیها و سامانه سازمان خصوصیسازی بوده که همه این افراد از شمول سهام عدالت خارج شدهاند.
وی گفت: در عین حال ما تلاش میکنیم تا از مراجع ذیربط مشکل ۲ میلیون سهامدار عدالت را که بین شرکتهای تعاونی شهرستانی و سازمان خصوصیسازی سرگردان هستند را رفع کنیم.
در این زمینه حسن علایی معاون سازمان خصوصیسازی در پاسخ به این پرسش که تعدادی از شهروندان اعلام کردهاند با وجود این که کارت پرس شده سهام عدالت در اختیار دارند، اما هنگامی که شماره ملی خود را وارد سامانه سهام عدالت میکنند، به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشوند که وی پاسخ داد: برای سهامداران عدالت ۴ مرحله باید طی میشد و عدهای از افراد هستند که برگههای اولیه دعوتنامه سهام عدالت را در اختیار دارند اما مراحل ثبت نهایی آنها طی نشده است و امروز به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشود.
وی گفت: همه دعوتنامهها و کارتهای سهام عدالت در دست مردم باطل است و تنها ملاک ما برای این که یک فرد سهامدار عدالت باشد، این است که با وارد کردن کد ملی در سامانه سهام عدالت شناخته شود.
معاون سازمان خصوصیسازی همچنین، بیان کرد: حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور وجود دارند که برگه سهام عدالت را در دست دارند اما مراحل نهایی ثبت آنها انجام نشده و به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشوند.
همچنین علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی سازی، گفت: فهرست دارندگان سهام عدالت تا سال ۹۴ که نخستین مرحله پرداخت سود بود، بسته شده و هیچ فرد دیگری وارد این فهرست نمیشود.
همچنین حسین فهیمی سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت همچنین در این مورد گفته برخی مخاطبان که آیا طرح جدیدی برای اعطای سهام عدالت به افراد جامانده وجود دارد، گفت: فعلاً هیچ طرح جدیدی در هیچ نهادی در دست بررسی نیست، سهام عدالت از ابتدا اجباری نبود، بلکه بر مبنای ثبت نام و درخواست متقاضیان بود و به هر خانوار تا سقف ۵ نفر سهام عدالت اختصاص مییافت و فعلاً برنامه واگذاری جدید سهام عدالت وجود ندارد.
ارسال نظر