گسترش نیوز از وضعیت کارگران گزارش میدهد؛
توجه به کارگران فاکتور اصلی پیشرفت صنعت
کشورهای پیشرفته به صنعت توجه ویژهای دارند و به مشکلات آن رسیدگی میشود تا چرخه تولید و صنعت بتواند به درستی بچرخد تا امکان پیشرفت و پویایی اقتصاد فراهم شود. یکی از این موضوعات، توجه به قشر کارگری است.
در کشورهایی که امروزه در جهان آنها را بعنوان کشورهای پیشرفته و صنعتی میشناسیم؛ اگر درخصوص گذشته آنها مطالعه داشته باشیم بدون شک با مشکلات عدیدهای که آنها در حوزه صنعت دسته و پنجه نرم کردهاند آشنا خواهیم شد. آنها با برنامهریزیها و تصمیمات درستی که اتخاذ کردهاند و با تلاش و پشتکار بسیار، مشکلات را یکی پس از دیگری مرتفع کردهاند تا اینکه الان توانستهاند ثمره تلاشهای خود را بگیرند و به پیشرفت برسند.
به جرأت میتوان گفت که در رأس صنعت هر کشوری، کارگران بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و رسیدگی به این قشر یکی از لازمههای پیشرفت است. وقتی که کارگری در کارخانهای مشغول به کار است اگر در زندگی شخصی او مشکلات اقتصادی وجود داشته باشد این مشکلات بر فکر و ذهن او تأثیر منفی میگذارد و در ساعات کاری نمیتواند بهرهوری کافی برای کارفرما داشته باشد. لذا در کشورهایی که به صنعت توجه دارند در سد این هستند تا جایی که امکان دارد به وضعیت معیشت کارگران و کارکنان رسیدگی شود تا بتوانند از تجربه، مهارت و دانش آنها در محیط کار، بهرهوری لازم را ببرند.
در کشور ایران با توجه به اینکه کشوری در حال پیشرفت هستیم برای اینکه مسیر پیشرفت هموارتر شود لازم است دولت به چند شاخص توجه کند و در راستای ارتقای آنها تلاش کند تا در آینده شاهد ثمرات آن که پیشرفت صنعت و اقتصاد است باشیم.
یکی از شاخصهایی که میتواند به پیشرفت صنعت کشور کمک کند؛ توجه به معیشت کارگران است. طبق آمارهای رسمی ۱۴ میلیون کارگر در کشور در حوزههای مختلف صنعتی فعالیت دارند که به جرأت میتواند حدود ۹۰ درصد از آنها با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و علاوه براین امنیت شغلی موضوع دیگری است که استرس و اضطراب این قشر زحمت را دو چندان میکند.
در اواخر هر سال، شورایعالی کار، نمایندگان دولت و کارفرمایان جلساتی درخصوص تعیین دستمزد کارگران برگزار میکنند که متاسفانه هیچوقت تصمیمات آنها درخصوص تعیین دستمزد به کام کارگران خوش نیامده است و به نوعی میتوان گفت که دیوار کارگران کوتاه بوده و در حق آنها اجحاف میشود. جلسات کارگری و کارفرمایی درخصوص تعیین دستمزد ۹۹ در اواخر سال ۹۸ به نتیجه واحدی نرسید و حتی نمایندگان کارگری مصوبه تعیین دستمزد ۹۹ را امضا نکردند.
موضوعی که بسیار حائز اهمیت است؛ این است که چرا باید کارگران که بهرهوری کاری آنها بسیار بالاتر از قشر کارمندی است فقط ۲۱ درصد حقوق آنها افزایش یابد؟ کارمندان که طبق گزارشات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی که کارکرد مفید آنها در ۸ ساعت کاری در روز فقط ۲۰ دقیقه است از حقوق بالاتری برخوردار باشند و جالب این است که در سال جاری حقوق آنها ۵۰ درصد افزایش داشت.
اگر نگاهی به دستمزد کارمندان دولتی و کارگران بیندازیم به این نتیجه خواهیم رسید که در حق کارگران اجحاف میشود و کارمندان به نسبت کارگران از امتیازهای بیشتری برخوردار هستند که یکی از آنها امنیت شغلی است.
عدالت درخصوص تعیین دستمزد ۹۹ کارگران برقرار نشد
عضو شورای عالی کار در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز و در پاسخ به این پرسش که کارگران پیشران صنعت و تولید کشور هستند و از کارکرد مفیدتری نسبت به کارمندان دارند؛ چرا حقوق کارگران که این همه زحمت میکشند ۲۱ درصد در سال افزایش مییابد و در مقابل حقوق کارمندان در صورتی که از کارکرد مفید آنها در هشت ساعت کاری در روز ۲۰ دقیقه، کارکرد مفید است ۵۰ درصد افزایش مییابد؟ اظهار داشت: این موضوع همان بحثی است که در مذاکرات تعیین دستمزد ۹۹ در مورد آن صحبت داشتیم و محور بحث ما همین موضوع بود.
"علیرضا حیدری" افزود: وقتی دو نیروی کار در بخش دولتی و غیردولتی دارند خدماتی ارائه میدهند بطور طبیعی کارکرد مفید کارگران از نیروهای مشغول در ادارات دولتی و وزارتخانهها بیشتر است و نظر ما این بود که چرا باید حقوق کارکنان دولتی، حداقل دو میلیون و هشتصد هزار تومان باشد ولی حقوق کارگران کمتر از این میزان باشد. درخصوص برابری حداقل مزد بین کارمندان و کارگران موضوعی بود که باعث شد تعیین دستمزد ۹۹ کارگران در شورای عالی کار شکل نگیرد.
این عضو شواری عالی کار، بیان کرد: پاشینه آشیل اختلاف درخصوص تعیین دستمزد ۹۹ موضوع برابری حداقل حقوق کارمندان و کارگران بود. فارغ از میزان بهرهوری کاری در بخش نیروی کار دولتی و کارگری، موضوع دیگر این است که کارمندان از امکانات رفاهی بیشتری برخوردار هستند در صورتی که کارگران از این امکانات رفاهی برخوردار نیستند. موضوع دیگر این است که کارمندان دولتی از امنیت شغلی برخوردار هستند در صورتی که کارگران، این حاشیه امنیت را ندارند و هر لحظه ممکن است توسط کارفرما تعدیل و اخراج شوند.
حیدری تصریح کرد: بنابراین، ریسک حوزه کارگری بیشتر از حوزه کارمندی است و وقتی که به این دو حوزه نگاه میکنیم میتوان به این نتیجه رسید که درخصوص تعیین دستمزد ۹۹ کارگران در حق این قشر از جامعه، عدالت برقرار نشد.
حل مشکلات کارگران لازمه پیشرفت صنعت است
کارگران که قشر زحمتکش و پیشران صنعت کشور هستند نیازمند توجه بیشتری از سوی دولت هستند. دولت بایستی این قشر را بیشتر مورد توجه قرار دهد و در راستای حل مشکلات آنها تصمیمات درستی اتخاذ کند. موضوع معیشت کارگران تنها یکی از مشکلات این قشر است و امنیت شغلی آنها موضوع دیگری است که باید به آن توجه ویژهای شود.
اگر مشکلات کارگران حل شود و موانع پیشروی تولید کشور برداشته شود بدون شک، در آیندهای نزدیک، شاهد پیشرفت در صنعت و پویایی اقتصاد کشور خواهیم بود. با توجه به اینکه درحالحاضر، کشور از جمعیت جوانی برخوردار است اگر مشکلات کنونی کارگران و معضل بیکاری جوانان حل شود صنعت کشور حرفهای بسیاری برای گفتن خواهد داشت. دولتها اگر از پتانسیل موجود در کشور به درستی استفاده میکردند میتوان ایران را یکی از کشورهای پیشرفته قاره آسیا تلقی کرد.
با توجه به اینکه ایران کشور ثروتمندی است و در حوزههای مختلف صنعت از پتانسیلهای لازم برخوردار است با تصمیمات درست و کارشناسی شده میتوان به پیشرفتهای قابل توجهای دست یافت. دولت بایستی این موضوع را مدنظر قرار دهد که حل مشکلات کارگران و بخصوص معیشت آنها میتواند لازمه پیشرفت کشور را فراهم کند.
کارگران که در محیط کار با حجم بالای کار روبرو هستند؛ سزوار این نیستند که ذهن آنها درگیر مسائل اقتصادی خانواده باشد. دولت میتواند با در نظر گرفتن مشوقهایی شرایط کاری و اقتصادی آنها را ارتقاء دهد که این موضوع می تواند انگیزه آنها را بالا ببرد و راندمان کاری واحدهای تولیدی و صنعتی را افزایش دهد.
ارسال نظر