سهام عدالت باعث افزایش قیمت مواد غذایی شد
درحالی که سهام عدالت آزاد شده و قدرت خرید موقتی برای مردم ایجاد کرده، دولت با حذف ارز دولتی واردات کالاهای اساسی و عدم ممانعت از افزایش قیمت مواد غذایی، نرخ این محصولات را در بازار به شدت افزایش داده است.
قیمت پراید ۹۰ میلیون تومان شد، وزیر صنعت برکنار شد، سرپرست جدید وزارت صمت وارد بازار خودرو شد اما قیمتها متعادل نشد؛ این روزها به نظر میرسد وزارت صمت تمرکز و فکر و ذکر خود را برای تنظیم بازار خودروسازیهای دولتی گذاشته اما نتیجه مناسبی نیز در پی نداشته اما نرخ کالاهای اساسی و موادغذایی را طوری رها کرده که گویی تعمدی در کار است.
در امسال سهام عدالت آزاد شد و مبالغ قابل قبولی بهدست بخشی از جامعه رسید، به نظر میرسد دولت از این شرایط برای برداشتن ارز اختصاصی به واردات برخی از کالاهای اساسی استفاده کرد و همچنین مانع گرانی و افزایش قیمت برخی دیگر از کالاهای اساسی نشد و منجر شده که شاهد افزایش قیمت انفجاری برخی کالاها باشیم به طوری که قیمت برنج خارجی بیش از دو برابر و تا مواردی سه برابر افزایش یافت.
افزایش قیمت ۲ تا ۳ برابری برنج خارجی در بازار
ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی واردات برنج برداشته شده اما قیمت برنج خارجی در سامانه اطلاع رسانی قیمت کالا و خدمات تغییری نکرده است و هر کیلوگرم برنج هندی و پاکستانی به ترتیب ۸ هزار تومان و ۸ هزار و ۹۰۰ تومان ثبت شده اما این محصولات در بازار مصرف به قیمتهای مختلفی مانند ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان، ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان، ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان و ۱۵ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
حبوبات گران قیمتی که دیگر جایگزین گوشت نیستند
قیمت حبوبات نیز در بازار جهش داشته است به طوری که شاهد عرضه حبوبات ۴۰ هزار تومان و بیشتر برای هرکیلوگرم از این محصول در بازار هستیم.
نرخ هر بسته ۹۰۰ گرمی یک برند پرفروش ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان، برندهای دیگر همین محصول به قیمتهای مختلفی مانند ۴۱ هزار تومان، ۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان، ۲۹ هزار و ۹۰۰ تومان، ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان، ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان و ۳۶ هزار تومان به فروش میرسد.
قیمت هر بسته ۹۰۰ گرمی عدس ریز ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان قیمتگذاری شده است و عدس درشت ۳۱ هزار تومان تا ۳۵ هزار تومان به فروش میر سد.
قیمت هر بسته ۹۰۰ تومانی لوبیا چیتی ۹۰۰ گرمی ۲۹ هزار و ۵۰۰، ۴۰ هزار تومان، ۲۹ هزار و ۹۰۰ تومان و ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد در حالی که انواع آن تا قبل از اسفند ماه سال گذشته هر بسته ۹۰۰ گرمی از این محصول در محدوده قیمتی ۱۹ تا ۲۲ هزار تومان و به صورت فلهای هر کیلوگرم آن به قیمت ۱۷ هزار تومان به فروش میرسید.
حبوبات همواره به عنوان یکی از جایگزینهای گوشت قرمز به حساب میآمد اما افزایش قیمتهای بیسابقه این محصول را از سبد بخش زیادی از مردم خارج کرده است.
گفتنی است که در امسال ارز دولتی ۴۲۰۰ تومان به واردات حبوبات نیز اختصاص نمییابدو با ارز نیمایی وارد میشود که نرخ حدود ۱۵ هزار تومانی دارد.
قیمت سه رقمی گوشت قرمز در بازار
بنابراین گزارش قیمت گوشت قرمز از سال قبل گران و خارج قدرت خرید بخش زیادی از افراد جامعه بود اما قیمت این محصول دوباره در امسال نیز افزایش یافت به طوری که قیمت هر کیلوگرم گوشت ران گوسفندی ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان و شقه گوسفندی ۹۵ تا ۱۱۰ هزار تومان در تهران به فروش میرسد.
لبنیات در تکاپوی آزدسازی قیمتها
محصولات لبنی که شامل قیمتگذاری دولت هستند از سال گذشته نرخ آنها تغییر نکرده است اما صنایع لبنی این بار به جای افزایش قیمت به دنبال آزادسازی نرخها هستند.
گفتنی است که برخی از محصولات لبنی شامل قیمتگذاری مصوب و برخی دیگری نظارت دقیقی بر روی نرخهای آنها صورت نمیگیرد به طوری که در روزهای اخیر قیمت یک محصول به یکباره از ۱۵ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت.
میوههای ۱۴۵ هزار تومانی در بازار
قیمت میوهها نیز در بازار شرایط مناسبی برای مصرفکنندگان و حتی تولیدکنندگان ندارد به طوری که برای خرید انواع میوه در شهری مانند تهران باید بیش از ۵ هزار تومان هزینه کند و مشاهد شده که قیمت برخی از این محصولات در بازار تا ۱۴۵ هزار تومان نیز قیمتگذاری شده است.
بنابراین گزارش زرد آلود با قیمتهای نظیر ۲۵ هزار تومان و ۶۰ هزار تومان، توت فرنگی ۲۵ هزار تومان و ۵۹هزار تومان و گیلاس به قیمت ۱۴۸ هزار تومان به فروش میرسد.
قیمت هر کیلوگرم گوجه سبز برقان ۵ هزار تومان تا ۲۲ هزار تومان، توت سفید ۶ تا ۹ هزار تومان، هلو با قیمتهای نظیر ۲۵ هزار تومان، ۳۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
بنابراین گزراش، درحالی بخش از جامعه با بهره گیری از سهام عدالت، قدرت خرید آنها افزایش یافته است اما باید در نظر داشت که این قدرت خرید موقتی است و از طرفی این سهام عدالت در اختیار تمام افراد قرار نگرفته و بسیاری از افراد از آن محروم هستند.
ارسال نظر