افزایش ۱۰ برابری تسهیلات دهی به بازنشستگان
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: سال گذشته مجموعا دویست میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به بازنشستگان کشور از طریق کانون ها پرداخت شد. امسال با افزایش ۱۰ برابری، دو هزار میلیارد تومان در این خصوص پیش بینی شده است که اولین مرحله آن از هفته آینده آغاز می شود و تا پایان سال پنج مرحله دیگر انجام خواهد شد.
مصطفی سالاری روز پنجشنبه ۲۲ خرداد در نشست با کانون ها، تشکلهای کارگری، انجمن ها و بازنشستگان استان مرکزی، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی کشور حدود ۴۳ میلیون بیمه شده معادل بالغ بر ۵۳ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش دارد و حمایت درمانی از بیمه شده و افراد تحت تکفل، پرداخت هزینه های درمان، بیمه بیکاری، دستمزد، حقوق بازنشستگی، از کارافتادگی و... و پرداخت مقرری و حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شامل ۳.۵ میلیون بیمه شده (با احتساب خانواده حدود ۱۲ میلیون نفر) از وظایف سازمان در قبال این بیمه شده هاست.
وی افزود: جمعیت تحت پوشش استان مرکزی حدود ۶۸ درصد جمعیت استان و ۱۵ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص وضعیت هزینه های سازمان تصریح کرد: در سال ۹۸ هزینه های سازمان تامین اجتماعی ماهی ۹۶۰۰ میلیارد تومان بوده است که هفت هزار میلیارد از این رقم مستمری بازنشسته هاست و از ۱۹ تا ۲۶ هر ماه پرداخت شده و ۲۳۰۰ میلیارد تومان هزینه های درمان و حدود ۴۰۰ میلیارد تومان سایر هزینه ها بوده است.
سالاری بیان کرد: در سال جاری ماهانه ۹ هزار میلیارد تومان هزینه مستمری بازنشسته ها، ۲۸۰۰ میلیارد هزینه درمان و ۷۰۰ میلیون تومان نیز مختص سایر هزینه هاست که مجموع هزینه های سازمان در سال ۹۹ ماهانه حداقل ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد شد و در صورت عدم تحقق آن مجبور به دریافت تسهیلات خواهیم بود.
وی با اشاره به اولویت های سازمان ادامه داد: افزایش اعتبار دفترچه های درمانی تامین اجتماعی به منظور افزایش حرمت بیمه شدگان از جمله مهمترین اولویت های سازمان است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به بدهیهای این سازمان تاکید کرد: اوایل تیرماه طلب وزارت بهداشت از سازمان ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که تماما پرداخت شد و صفر باقی مانده است، همچنین بدهی مراکز خصوصی و غیردولتی نیز ۶ هزار میلیارد طلب داشتند که در حال حاضر فقط دو ماه عقب هستیم و تلاش می کنیم این بدهی تا دو ماه آینده پرداخت شود.
سالاری در رابطه با مطالبه بازنشسته ها از سازمان در راستای متناسب سازی حقوق بازنشستگان اضافه کرد: سال گذشته از مجموع ۳.۵ میلیون نفر بازنشسته تقریبا ۶۵ درصد کمتر از ۱.۵ میلیون تومان در ماه دریافت میکردند که کفاف زندگی را نمیدهد.
وی افزود: از اواسط سال گذشته مذاکراتی با مسئولان و اعضای دولت انجام شد که سهام ۲۰ شرکت به سازمان تامین اجتماعی برای تسویه بدهی دولت به سازمان واگذار شود که به سبب پایین بودن کیفیت چهار شرکت، تعداد شرکت ها به ۱۶ شرکت رسید. با واگذاری سهام این شرکت ها به تامین اجتماعی،۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت و هزینه سه سال متناسب سازی حقوق بازنشستگان تسویه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از وصول ۵۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات این سازمان از دولت در سال جاری خبر داد و گفت: ۵۰ هزار میلیارد تومان این بدهیها از طریق سهام شرکت های مذکور و ۵ هزار میلیارد تومان هم از محل اسناد خزانه به این سازمان پرداخت میشود. سال گذشته نیز بیش از هشت هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت به سازمان وصول شده است.
سالاری خاطرنشان کرد: خدمات الکترونیک در تمامی دولت ها مورد توجه بوده است، از ۹۷ و نیم میلیون نفر مراجعه در سال به شعب و کارگزاریها، ۳۹ میلیون نفر مراجعه در خصوص تمدید اعتبار دفترچه ها کاسته شد و این اقدام از اول خردادماه بدون نیاز به حضور انجام میشود، اما هنوز اطلاع رسانی دقیق انجام نشده، انجام این اقدام به شش روش انحام می شود که سه روش نیاز به اینترنت دارد و سه روش بدون نیاز به اینترنت است.
وی بیان کرد: در تلاش هستیم بتوانیم در سال جاری دفترچه درمان را حذف کنیم و افراد با استفاده از کد ملی یا اثر انگشت از خدمات لازم بهرهمند شوند که مقدمات اولیه این مهم فراهم شده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان بیان کرد: پیشنهادات در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان به هیئت دولت ارائه شده و افزایش حقوق بازنشستگان بعد از تصویب هیات دولت در واریزی ماه های بعدی اعمال خواهد شد، نمی توان قول داد که این افزایش با حقوق خردادماه پرداخت شود، اما به محض تصویب، چند روز بعد به عنوان مابه التفاوت به حساب بازنشستگان واریز می شود چراکه حقوق های خرداد در حال واریز است.
سالاری در خصوص بازنگری در بن خواروبار و حق مسکن افزود: در این رابطه مقرر شده رقم مورد نظر ظرف ۱۰ روز آینده با همفکری کانون بازنشستگان مشخص و نهایی شود گرچه اواخر سال ۹۸ در بودجه سال ۹۹ افزایشی در این خصوص لحاظ شده است.
وی با اشاره به اثرات کرونا و مدیریت بحران کرونا ادامه داد: کرونا افزایش هزینه های درمان، افزایش بیکاران مشمول دریافت بیمه بیکاری و کاهش درآمد را برای سازمان تامین اجتماعی به همراه داشته است.
سالاری تصریح کرد: در اسفندماه سال گذشته حدود ۲۲۰ هزار نفر بیمه بیکاری دریافت می کردند که در فروردین ۶۸۰ هزار نفر به این آمار اضافه شد و طی مذاکراتی که با دولت داشتیم قرار است، اسامی نفرات اضافه شده برای سازمان برنامه و بودجه ارسال شود و از محل اعتبارات بیمه بیکاری از طریق این سازمان به صورت مستقیم برای افراد بیکار واریز شود. از ۲۲۰ هزار نفر سهم سازمان ۱۰۳ هزار نفر حق بیمه را دریافت کرده اند و مرحله دوم نیز در روزهای آتی پرداخت خواهد شد. افزایش درخواست بیمه بیکاری ظرف سه ماه حدود پنج هزار میلیارد تومان و تا مهرماه حدود هشت هزار میلیارد هزینه برای دولت خواهد داشت.
وی بیان کرد: در خصوص تسهیلات قرض الحسنه پارسال باتفاق بانک رفاه تصمیم گیری شد و سال گذشته مجموعا دویست میلیارد تومان تسهیلات به بازنشستگان کشور از طریق کانون ها پرداخت شد. امسال با افزایش ۱۰ برابری، دو هزار میلیارد تومان در این خصوص پیش بینی شده است که اولین مرحله آن از هفته آینده آغاز می شود و تا پایان سال پنج مرحله دیگر انجام خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: در خصوص مراکز خدماتی، اقامتی و رفاهی بازنشستگان تامین اجتماعی نیز پیش بینی هایی در پنج استان از جمله استان مرکزی(شهر اراک) صورت گرفته تا مراکزی برای استفاده در استان در نظر گرفته شود و حتی اردوهای خارج از استان با هماهنگی کانون بازنشستگی ایجاد شود.
سالاری اضافه کرد: لایحه سه جانبهگرایی با همراهی کانونها و تشکلهای مربوطه در دی ماه آماده شد و مقدمات مطرح شدن آن در مجلس فراهم شده ولی با توجه به شیوع بیماری کرونا و تغییر مجلس هنوز به صحن مجلس شورای اسلامی نرسیده است که امیدواریم در مجلس جدید به نتیجه برسد.
وی بیان کرد: هدفگذاری سازمان در حوزه بازنشستگان در سال ۹۹، متناسب سازی حقوق مستمری بگیران است که البته باید مقدمات این مسئله فراهم شود زیرا اگر منابع آن فراهم نشود در میان کار متوقف خواهد شد.
ارسال نظر