|

وضعیت بورس های جهان در امروز (۳۱ خرداد ۹۹)

برخلاف بورس‌های امریکا، شاخص‌های آسیا و اروپا صعودی بودند.

اقتصاد وضعیت بورس های جهان در امروز (۳۱ خرداد ۹۹)

هر چند پس از مدت‌ها تنش و جدال لفظی، در دیدار مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا با مقامات چینی در هاوایی بر سر کاهش تنش‌ها توافق‌هایی حاصل شد اما ادعاهای جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی دولت ترامپ مبنی بر درخواست ترامپ از چین برای پیروزی مجدد در انتخابات و هم چنین تهدید ترامپ به قطع مناسبات سیاسی با چین در صورت حل و فصل نشدن اختلافات تجاری موجب نگرانی مجدد معامله گران از تشدید تنش‌ها بین دو اقتصاد نخست جهان شده است. از طرف دیگر ترامپ لایحه تحریم شماری از مقامات چینی را به بهانه نقض حقوق بشر مسلمانان اویغور امضا کرد.

روند ابتلا به کرونا در برخی از کشورها همزمان با بازگشایی کسب و کارها دوباره حالت صعودی به خود گرفته و همین مسئله زنگ خطر بازگشت موج کرونا در جهان را تقویت کرده است. با این حال به نظر می‌رسد هزینه قرنطینه برای اقتصاد کشورها آنچنان سنگین بوده است که خیلی از آنها ترجیح می‌دهند به هر قیمتی شده فعالیت‌های اقتصادی را ادامه دهند.

استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری امریکا گفته است حتی در صورت بروز موج دوم همه گیری، دولت قصدی برای اعمال یک قرنطینه سراسری دیگر ندارد و فعالیت کسب و کارها ادامه خواهد یافت و دولت از آنها حمایت می‌کند. در فرانسه نیز امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری این کشور گفته است چاره‌ای جز بازگشایی اقتصاد وجود ندارد و مردم باید نحوه زندگی با کرونا را بیاموزند.

دولت ترامپ به دنبال جلب موافقت کنگره و سنا برای ارائه یک بسته عظیم سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری در زیرساخت‌های اقتصادی امریکاست که در صورت اجرایی شدن می‌تواند نقش موثری در تقویت رشد اقتصادی این کشور داشته باشد. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی امریکا نیز در نامه‌ای به اعضای کنگره این کشور گفته است بازگشت میزان فعالیت‌های اقتصادی به سطوح قبل از بحران دست کم دو سال زمان خواهد برد و نباید در پایان دادن به رویکردهای حمایتی عجله کرد.

تاکنون بیش از هشت میلیون و ۷۶۵ هزار و ۳۶۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۶۲ هزار و ۶۸۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به امریکا با ۱۲۱ هزار و ۴۰۷ نفر، برزیل با ۴۹ هزار و ۹۰ نفر، انگلیس با ۴۲ هزار و ۴۶۱ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۵۶۱ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۶۱۷ نفر بوده است.

اگرچه بانک‌های مرکزی بزرگ در سراسر جهان به تزریق نقدینگی به بازارهای مالی ادامه می‌دهند، اما نسبت به توانایی بانک‌ها برای تداوم رویکرد حمایتی کنونی یا نگه داشتن نرخ بهره در سطوح منفی تردیدهایی وجود دارد. نرخ بهره اکنون در امریکا ۰.۲۵ درصد و در منطقه یورو، سوئیس و ژاپن منفی است. در انگلیس بانک مرکزی این کشور اعلام کرد حدود ۱۲۰ میلیارد دلار جریان نقدینگی به بازارهای مالی تزریق خواهد کرد تا بدین ترتیب میزان این تزریق نقدینگی از ابتدای بحران کرونا تاکنون به حدود یک تریلیون دلار رسیده باشد.

دفتر توسعه و تجارت سازمان ملل نیز در گزارشی با اشاره به شیوع کرونا و محدودیت‌های ایجاد شده در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی در سطح جهان پیش‌بینی کرده است برای نخستین بار از سال ۲۰۰۵ میزان سرمایه‌گذاری خارجی در جهان به زیر یک تریلیون دلار کاهش پیدا کند. این رقم در سال ۲۰۱۹ معادل ۱.۵۴ تریلیون دلار اندازه گیری شده است.

کیت مور تحلیل گر بازار در موسسه بلک راک، گفت: درحال‌حاضر هیچ تحلیلگر، شرکت و سرمایه گذایر نمی‌تواند با قطعیت مسیر آینده را پیش‌بینی کند. ما شاهد بروز رفتارهای متناقضی در زمینه احیای رشد اقتصادی و افزایش سطح تولید و حتی رفتارهای مصرف‌کنندگان هستیم.

بورس امریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۸۷۱.۴۶واحد بسته شد.

شاخص «اس‌اند پی ۵۰۰» با ۰.۵۶ درصد ریزش تا سطح ۳۰۹۷.۷۴ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی امریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۰۳ درصد افزایش در سطح ۹۹۴۶.۱۲ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

مسئله برگزیت کماکان در صدر توجه معامله گران اروپایی قرار دارد. کابینه انگلیس اعلام کرده است قصدی برای تمدید دوران‌گذار فعلی ندارد و مصمم است هر چه سریع‌تر به جمع‌بندی بر سر شکل روابط آینده خود با اتحادیه اروپا برسد. هم چنین گاردین گزارش کرده است بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس قرار است گفت‌وگویی ویدیوئی با سران برخی از کشورهای اروپایی برای شکستن بن بست مذاکرات برگزیت داشته باشد.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد گره تازه‌ای در امضای پیمان تجارت آزاد بین انگلیس و امریکا نیز پیش آمده است. رابرت لایت هایزر وزیر بازرگانی امریکا با اشاره به اختلافات دو طرف بر سر مسائل کشاورزی گفته است تا زمان حل نشدن این مسئله امکان امضای پیمان تجارت آزاد وجود نخواهد داشت.

گوین گیدز کارشناس بازار سرمایه در موسسه ریموند جیمز، گفت: بسیاری از معامله گران به این نتیجه رسیده‌اند که باید خود را برای یک دوره بازیابی اقتصادی طولانی مدت آماده کنند. در صورتی که بازارها مثل سابق بخواهند به هر خبر واکنش احساسی نشان دهند، شاهد ادامه روند نوسانات شدید به مانند هفته‌های اخیر خواهیم بود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۲۹۲.۶۰ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود۰.۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۳۳۰.۷۶واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش۰.۴۲ درصدی در سطح ۴۹۷۹.۴۵ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۳۲ درصد بالا رفت و به ۷۴۱۴.۲۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

عملکرد اقتصادهای آسیایی هنوز تا زمان قبل از شیوع کرونا فاصله زیادی دارد. طبق اعلام دولت ژاپن، صادرات این کشور در ماه می‌حدود ۲۸ درصد و واردات آن ۷.۱ درصد کاهش یافته که این وضعیت دست کم در طول یک دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۵۵ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۴۷۸.۴۹واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۷۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۶۴۳.۸۹ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۱.۳۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۰۹۸.۷۱ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس‌اند پی اس‌اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۹۴۲.۵۸ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

منبع: ايسنا
کدخبر: 105378

ارسال نظر