|

آخرین وضعیت بازار سکه و طلا

شیوع دوباره ویروس کرونا و کاهش مبادلات تجاری در سطح جهان بهانه‌ای شده تا نرخ جهانی اونس طلا از ۱۸۱۲ دلار عبور کرده و نرخ انواع سکه در بازار ایران بار دیگر به نیمه راه کانال ۱۱ میلیون تومانی نزدیک شود.

اقتصاد آخرین وضعیت بازار سکه و طلا

آخرین روز کاری بازار طلا، سکه و ارز با افزایش نرخ این کالاهای سرمایه‌ای کار خود را آغاز کرد که بخشی از این افزایش نرخ ناشی از گران شدن نرخ اونس است و دلیل دیگر تداوم روند افزایشی نرخ ارز در بازار آزاد.

دو مولفه مذکور موجب شده تا نرخ طلا و انواع سکه همچنان روند صعودی را طی کند و مردم به منظور جلوگیری از کاهش ارزش سرمایه خود تلاش دارند تا حداقل سرمایه و نقدینگی خود را به دلار، سکه و طلا تبدیل کنند تا بتوانند با حفظ ارزش دارایی خود بتوانند از عهده بخشی از هزینه‌های معیشتی خود را تامین کنند.

افزایش تقاضا برای خرید طلا، سکه و ارز و نوسانات نرخ داخلی و خارجی این کالاها موجب شده تا میان نرخ خرید و فروش این اقلام از یک سو تفاوت بسیار فاحشی ایجاد شود و از سوی دیگر در معاملات طلا و سکه دیگر به قیمت‌های اعلام شده از سوی اتحادیه طلا و جواهر استناد نشود.

پیش از شروع جهش‌های ساعتی نرخ ارز، سکه و طلا نرخ فروش این کالاها بر مبنای نرخ اعلامی از سوی اتحادیه صورت می‌گرفت و طلا فروشان طلا را بین ۵ تا ۱۰ هزار تومان و سکه را نهایتا ۵۰ هزار تومان کمتر از نرخ روز که از سوی اتحادیه اعلام می‌شد از فروشنده، خریداری می‌کردند اما نوسانات شدید قیمتی موجب شده تا طلا فروشان رفتاری نامتعارف را در پیش بگیرند.

این روزها طلا فروشان نرخ هر گرم طلا را بین ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان و نرخ هر قطعه سکه را ۳۰۰ هزار تومان ارزانتر از نرخ اعلام شده از سوی اتحادیه طلا و جواهر از مردم می‌خرند و برای فروش این اقلام به مردم نیز هر قطعه سکه را ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به مشتری گرانتر می‌فروشند.

 ابراهیم محمد ولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: شیوع ویروس کرونا و افزایش تقاضا برای خرید طلا از سوی دولتها و مردم موجب شده تا نرخ طلا در ایران و جهان افزایش پیدا کند

نباید از نوسانات بازار جا بمانیم

یکی از فروشندگان طلا در بازار تهران بر این باور است که رفتار فعالان این صنف با توجه به نوسانات شدید قیمتی کاملا منطقی است.

حمید-گ در می‌گوید: این روزها خرید و فروش طلا و سکه بر اساس قیمت‌های اعلام شده از سوی اتحادیه صورت نمی‌گیرد زیرا نوسانات این بازار بسیار زیاد شده است بنابراین طلا فروشان نمی‌توانند ریسک کنند و بر مبنای نرخ اعلام شده اقدام به خرید و فروش این کالاها کنند.

وی می‌افزاید: به دلیل نوسانات شدید قیمتی؛ طلا فروشان ناچار هستند تا نرخ سکه و طلا را برای فروش بالاتر و برای خرید پایین تر از نرخ اعلام شده از سوی اتحادیه اعمال کنند تا اگر نوسانات صعودی نرخ طلا همچنان ادامه داشت، اصل سرمایه آنها از بین نرود و توان خرید و جایگزین کردن طلا و سکه فروخته شده را داشته باشند.

این فعال صنفی تصریح می‌کند: پیش از نوسانات شدید نرخ طلا در بازار مابهالتفاوت نرخ خرید و فروش هر قطعه سکه نهایتا ۵۰ هزار تومان بود اما اکنون این رقم به ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.

کرونا طلا را گران کرد

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران بر این باور است که شیوع ویروس کرونا و افزایش تقاضا برای خرید طلا از سوی دولتها و مردم موجب شده تا نرخ طلا در ایران و جهان افزایش پیدا کند.

ابراهیم محمد ولی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار می‌گوید: یکی دیگر از مولفه‌های موثر در گرانی نرخ طلا، نرخ دلار است اما اگر نرخ اونس در بازار جهانی اینچنین رکورد شکنی نمی‌کرد بدون تردید نوسانات بازار طلای ایران در یک محدوده قیمتی مشخص قابل کنترل و توقف بود.

وی می‌افزاید: به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش مبادلات تجاری در سطح جهان و روی آوردن دولتها برای افزایش ذخایر طلا به عنوان یک کالای سرمایه‌ای استراتژیک در راستای حفظ ارزش و قدرت مالی نرخ اونس به بیش از ۱۸۱۲ دلار رسیده است، قیمتی که شاید رسیدن به آن در این بازه زمانی قابل تصور نبود.

 ابراهیم محمد ولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر: علاوه بر نوسانات نرخ اونس و دلار؛ افزایش شدید تقاضا برای خرید از سوی مردم موجب شده تا نرخ سکه حدود یک میلیون تومان حباب داشته باشد

نان صنعت طلا و جواهر در روغن نیست

رئیس اتحادیه طلا و جواهر در پاسخ به این سوال که آیا گرانفروشی و ارزان خریدن طلا و سکه جزو تخلفات صنفی طلا فروشان محسوب می‌شود یا خیر؛ می‌گوید: اگر میزان نوسانات بازار عادی بود این امر تخلف صنفی محسوب می‌شد اما با توجه به نوسانات زیاد و غیرقابل پیش‌بینی نرخ طلا و سکه در بازار نمی‌توان این رفتار طلا فروشان را به حساب تخلف صنفی گذاشت.

محمد ولی می‌افزاید: نوسانات زیاد نرخ طلا و سکه موجب می‌شود تا طلا فروشان فاصله نرخ خرید و فروش طلا را زیادتر از حد متعارف در نظر بگیرند تا بتوانند اصل سرمایه خود را حفظ کرده و طلا و سکه فروخته شده را جایگزین کنند.

این فعال صنفی ادامه می‌دهد: شاید از نظر مصرف‌کنندگان این اقدام طلا فروشان به نوعی سوء استفاده و اجحاف در حقوق آنها به نظر بیاید ولی شرایط قیمتی در بازار طلا و سکه به نحوی است که حتی این رفتار طلا فروشان برای آنها سودآوری ندارد و این اقدام صرفا راهکاری برای حفظ سرمایه است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح می‌کند: در شرایطی که نوسانات نرخ طلا زیاد است فعالان این صنف یا نباید خرید و فروش کنند و یا اینکه باید خرید و فروش را با مابهالتفاوت زیاد میان نرخ خرید و فروش انجام دهند.

محمد ولی با بیان اینکه ۹۹ درصد از فعالان صنف طلا و جواهر از شرایط این صنف و میزان درآمدشان ناراضی هستند، خاطر نشان می‌کند: متاسفانه نوسانات شدید قیمتی، کاهش قدرت خرید مردم و همچنین خرید طلا و سکه با هدف سرمایه‌گذاری موجب شده تا فعالیت در این صنف چندان مقرون به صرفه نباشد و به قول قدیمیها نان طلا فروشان دیگر در روغن نباشد.

مردم به‌تدریج خرید کنند

رئیس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید طلای آب شده و سکه در بازار می‌گوید: علاوه بر نوسانات نرخ اونس و دلار؛ افزایش شدید تقاضا برای خرید از سوی مردم موجب شده تا نرخ سکه حباب داشته باشد.

محمد ولی می‌افزاید: درحال‌حاضر نرخ تمام سکه حدود یک میلیون تومان حباب دارد اما اگر مردم تقاضا برای خرید سکه و طلا را مدیریت کرده و به یکباره بازار با حجم بالای تقاضا برای خرید این کالاها مواجه نشود بدون تردید حباب نرخ سکه خالی می‌شود.

 

 

منبع: بازار
کدخبر: 109382

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین