|

ادامه گرانی طلا در بازار بدون مشتری

بازار مالی در سومین هفته خود هم تلاطم‌های جدی را پشت سر گذاشت. فراز و فرودهایی که همه را شگفت زده و در برخی موارد نگران می‌کرد.

اقتصاد

سکه در ابتدای هفته گذشته روز خود را با نرخ ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تونان آغاز کرد. این روند قصد توقف نداشت جهش‌ها شروع شدند.

نرخ سکه در دومین روز هفته با اوج گیری نرخ دلار به ۱۰ میلیون و ۴۷۰ هزار تومان رسیده و با یک روز وقفه به یکباره به نرخ ۱۰ میلیون ۶۷۰ و در نهایت در آخرین روز معاملاتی هفته به ۱۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بسنده کرد.

طلا بدون عرضه و تقاضا گران و گران تر می‌شود!

خیراللهی، یکی از صرافان رسمی بازار درباره افزایش جهشی نرخ طلا و سکه بیان کرد: خرید و فروشی مشهود نیست و نرخ‌ها به صورت کاذب و حباب گونه بالاتر می‌رود.

وی افزود: نه خریدار و نه فروشنده‌ای برای خرید کالای طلا مشاهده نمی‌شود و این مافیای خرید و فروش طلا هستند که نرخ را جابه‌جا می‌کنند.

دلیل نوسانات طلا، ارز است

همچنین ابراهیم محمدولی در خصوص آخرین تحولات بازار سکه و طلا اظهار کرد: به دلیل افزایش قیمت دلار و نوسان در قیمت طلای خارجی، قیمت‌ها در بازار سکه نیز دچار نوسان می‌شود.

وی افزود: قیمت هر اونس طلا نسبت به روزهای گذشته تغییر چندانی پیدا نکرد، اما به دلیل رشد قیمت دلار، قیمت طلا و سکه نیز در بازار‌های داخلی افزایش یافت.

در ادامه بازار اصلی کشور که مقصر اصلی این حباب هاست را دنبال می‌کنیم.نرخ دلار در ابتدای هفته با رشد اندکی به ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. این رشد قیمت به صورت صعودی اما با سرعت اندک است.

کارشناسان معتقدند این افزایش قیمت در نرخ دلار بیشتر به جو روانی بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور باز می‌گردد. بانک مرکزی در این باره هشدارهای پیاپی داده و به صادرکنندگان تنها تا پایان تیرماه اجازه بازگشت ارز به کشور را داده است.

دلار ارزان می‌شود

حبیب الله شمسایی، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی می‌گوید: در کشور فاکتورهای مختلفی از جمله میزان اسکناس و همچنین درصد خرید و فروش ما در شبانه روز وابسته است اما نباید نادیده گرفت که نرخ‌های هراتیه و سلیمانی دوباره با روی گشاده به بازار ارز بازگشته‌اند.

وی افزود: این افزایش قیمت‌ها در ارز فروکش قابل ملاحظه را در پیش خواهد داشت.

بورس پرخبر؛ شاخص به دنبال دو میلیونی شدن

و اما بورسی که روی بورس است! بازار سرمایه هفته سوم تیرماه را نزولی استارت زده و با افت ۳۲ هزار واحدی ترس به دل تازه واردها انداخت.

این تلاطمات ناشی از فشارهای خارجی و دست کاری نرخ توسط دلالان است و به نظر بسیاری از کارشناسان تنها تا ۲ هفته دیگر فروکش می‌کند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 110720

ارسال نظر