حسن سرمایهگذاری در بورس چیست؟
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به آسیبهای ناشی از افزایش اخیر نرخ برابری ارز در کشور، گفت: تب دلار، توان اقتصادی و قدرت خرید بیشتر مردم مخصوصا قشر حقوق بگیر را تقلیل داده است.
مهدی تقوی در این خصوص، اظهارکرد: اگرچه تحریمها و محدودیتها در فروش نفت و تاخیر در بازگشت پول آن به کشور منابع ارزی را به شدت کاهش داده است، اما این کاهش منابع ارزی نمیتواند دلیلی برای افزایش بیضابطه قیمت ارز باشد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر بازار سرمایه، گفت: با رشد نرخ برابری دلار و ریال، سود شرکتهای بورسی نیز افزایش پیدا میکند؛ ولی این نکته را هم نباید فراموش کرد که در شرایط ناپایدار ارزی، تولیدکنندگان وابسته به مواد اولیه وارداتی و ماشینآلات ساخت خارج، عملا امکان تولید در مقیاس اقتصادی را از دست میدهند.
تقوی با بیان اینکه یکی از دلایل بالارفتن نرخ دلار میتواند تورم باشد، افزود: در زمان هایی که درآمد ارزی دولت کاهش پیدا میکند، غالبا قیمت دلار هم روندی صعودی در پیش میگیرد.
این اقتصاددان افزود: در صورتی که نرخ دلار کنترل نشود، این نگرانی وجود دارد که واردات در کشور گران تر از وضعیت فعلی شده و همین امر باعث ادامه رشد تورم افسار گسیخته در اقتصاد ایران شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی توضیح داد: در شرایط ویژه، سرمایهگذاران باید از ورود هیجانی به بازارهای غیرمولد همچون طلا و خودرو و ارز خودداری کنند تا قدرت پول خود را حفظ کنند و در دام دلالان نیفتند.
تقوی، بازار سرمایه را در وضعیت فعلی اقتصاد، بازاری امن برای سرمایهگذاری دانست و گفت: حسن سرمایهگذاری در بورس این است که میتواند منابع را تجمیع و به سوی تولید هدایت کند.
ارسال نظر