|

جزییات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی، گفت: فرمول نهایی اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران براساس شاخص‌های چهار گانه مبلغ متناسب‌سازی، ضریب ترغیب، تفاوت تطبیق و کمک هزینه معیشت و مسکن طراحی شده که مبنای محاسبه و پرداخت حقوق مستمری‌بگیران از ماه جاری خواهد بود.

اقتصاد

مهرداد قریب در این خصوص، اظهارکرد: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان براساس بند "ب" ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه به اجرا گذاشته شده و همه مستمری‌بگیران بازنشسته، از کار افتادگی و بازماندگان مشمول این قانون هستند.

وی تصریح کرد: شاخص‌های موثر بر متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران شامل مبلغ متناسب‌سازی، ضریب ترغیب، تفاوت تطبیق و کمک هزینه معیشت و مسکن است.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی درباره نحوه محاسبه مبلغ متناسب‌سازی حقوق مستمری بگیران نیز گفت: این مبلغ از طریق ضرب مبلغ پایه در تفاوت ضریب مستمری زمان اجرای متناسب‌سازی با ضریب مستمری در زمان برقراری بعلاوه یک به‌دست می‌آید.

قریب افزود: ضریب مستمری در زمان برقراری نیز با تقسیم مستمری قابل پرداخت در زمان برقراری بر حداقل مستمری سال برقراری به‌دست می‌آید. ضریب مستمری در زمان اجرای متناسب‌سازی نیز با تقسیم مبلغ مستمری در زمان اجرای متناسب‌سازی بر حداقل مستمری در زمان اجرای متناسب‌سازی محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: مبلغ پایه به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه از ۱۵۰ هزار تومان برای مستمری‌بگیران دارای سابقه۱۰ سال و کمتر بیمه‌پردازی شروع می‌شود و برای افراد داری ۳۵ سال و بیشتر بیمه‌پردازی به ۴۶۵ هزار تومان می‌رسد.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی، یادآور شد: ضریب ترغیب در فرمول اجرایی متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران به منظور برقراری عدالت طراحی شده است تا برخی از از مستمری‌بگیران که در زمان اشتغال حق بیمه خود را به صورت منظم و مستمر پرداخت کرده‌اند، از طریق اعمال این ضریب دریافتی بیشتری داشته باشند.

قریب اظهارکرد: ضریب ترغیب در واقع حاصل ضرب حداقل دستمزد در زمان اجرای متناسب‌سازی در ضریب متناسب با میزان سابقه است؛ این ضریب برای افراد دارای بیش از ۲۵ سال سابقه بیمه پردازی اعمال شده است.

قریب در ادامه درباره تفاوت تطبیق اعمال شده در فرمول متناسب‌سازی نیز، عنوان کرد: مبلغ مستمری و مزایای جانبی مستمری‌بگیران پس از اجرای متناسب‌سازی برای سوابق ۳۰ لغایت ۳۴ سال از مبلغ ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و برای سوابق ۳۵ سال و بالاتر از مبلغ ۳ میلیون تومان نباید کمتر باشد و کسری احتمالی تا مبلغ مذکور تحت عنوان تفاوت تطبیق به مستمری‌بگیران مربوطه پرداخت می‌شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی افزایش مجدد کمک هزینه معیشت و کمک هزینه مسکن را آخرین بخش از فرمول اجرایی متناسب‌سازی حقوق مستمری بگیران برشمرد و گفت: کمک هزینه معیشت از ۴۸ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان و کمک هزینه مسکن از ۲۲ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان رسیده است که در مجموع نسبت به سال ۹۸ از شد ۱۷۲ درصدی برخوردار شده است.

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 112649
  • لیلاغفارپور ارسالی در

    با حقوق کم چه طور زندگی کنم اجاره ها گران با دو فرزندشوهر هم ندارم

  • ناشناس ارسالی در

    کم حرفهای تکراری بذارین و خون به دل مردم کنید اخه روتون شد ۱۵۰ هزار تومن بذارین روی حقوق کسی که با ده سال سابقه خود را م جبور بوده از زور نداری پرداخت حق بیمه با ز نشست کنه

  • حمزه اسکندر زاده ارسالی در

    با سلام
    لیست فیش حقوقی لطف کنید نم یشه وارد شد علت چیست

  • ناشناس ارسالی در

    سلام خدا وکیلی شوهر من ۵۰ سال راننده تریلری بوده ولی حق بیمه شو خوردن باربریا الان که ۶۷ سالشه و مریض هم هست ایا باحقوق نه صد تومن میشه زندگی کرد این همسان سازیه ؟؟دائما تو راه بند کار کرده خدا رو خوش میاد شی روز تو جاده دوراز زن وبچه جوونیشو تو جاده گذاشته این مزدشه انصافتون کجاس اخه

ارسال نظر