پرسودترین سهام های فولادی بورس را بشناسید
تقریباً تمام کارشناسان بازار سرمایه، سهام شرکتهای فولادی را جزو سهمهای بنیادی میدانند که ریسک کمتری آنها را تهدید میکند. شرکتهای فولادی در چند سال اخیر عملکرد خوبی را داشتهاند و باوجود مشکلات و تحریمها توانستهاند روند رو به رشد خود را حفظ نمایند.
با رشد قابلتوجه بازار بورس در سال گذشته، تعداد متقاضیان ورود به بورس افزایش بسیار زیادی داشته است. بورس تهران در دوماهه نخست امسال رکورد رشد ۷۰ درصدی را به نام خود ثبت نمود؛ درحالیکه در همین مدت بازار سکه، دلار و مسکن به ترتیب رشد ۳۶، ۱۴ و ۳۵ درصدی را تجربه کردهاند.
اغلب سرمایهگذاران جدید که وارد بورس میشوند به دنبال خرید سهامی هستند که در کوتاهترین زمان، بیشترین سوددهی را داشته باشد. درحالحاضر ۳۸ صنعت در بورس بهصورت فعال حضور دارند؛ اما کدامیک از این صنایع سوددهی بیشتری دارد؟
اگر شما نیز علاقهمند به سرمایهگذاری در پرسودترین سهامهای حال حاضر بورس هستید بهتر است این مقاله را تا انتها بخوانید.
سهم صنایع فولادی در بورس چقدر است؟
یکی از صنایع بزرگ و ارزشمند حال حاضر بورس اوراق بهادار، صنعت فلزات اساسی است. سهم غالب این صنعت را فولاد تشکیل میدهد و از نظر ارزش بازار بورس پس از صنایع شیمیایی جایگاه دوم را دارد. ۱۴.۸ درصد از ارزش کل بازار بورس متعلق به صنعت فلزات اساسی است.
درحالحاضر ۳۰ شرکت بزرگ بیش از ۵۰ درصد از ارزش کل بازار سرمایه را در اختیار دارند و در بین این ۳۰ شرکت، نام بسیاری از شرکتهای فولادی دیده میشود. فولاد مبارکه اصفهان با نماد «فولاد» دومین شرکت بزرگ حاضر در بورس اوراق بهادار تهران است که بهتنهایی ۵.۱ درصد از ارزش بازار را به خود اختصاص داده است. پس از فولاد مبارکه، شرکتهای «فولاد خوزستان» با ۱.۴ درصد و «فولاد خراسان» با ۱.۳ درصد سهم از کل ارزش بازار سرمایه در این لیست حضور دارند. همچنین ۲۲ شرکت از صنعت فلزات اساسی با مجموع سهم ۱۴٫۸ درصدی در بازار فرابورس ایران حاضرند.
میزان سوددهی سهام شرکتهای فولادی در سال ۹۸:
سازمان بورس اوراق بهادار اعلام نموده است که در سال ۹۸، یازده شرکت فولادی حاضر در بازار سرمایه بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد دلار سود خالص جذب کردهاند که رقمی قابلتوجه است. همچنین وزارت صمت نیز رشد ۱۴۸۰ درصدی را در چهار سال اخیر برای شرکتهای گروه آهن و فولاد فعال در بورس گزارش داده که این رقم به معنی رشد ۱۵ برابری است. این در حالی است که کل بورس حدود ۱۰۹۵ درصد رشد داشته است.
سال گذشته در میان شرکتهای فولادی حاضر در بورس، «فولاد هرمزگان» با نرخ رشد فروش سالانه ۳۱۴ درصدی بیشترین رشد را داشته است. پس از آن نیز شرکتهای فولاد امیرکبیر کاشان با نماد «فجر» و فولاد سپید فراب کویر با نماد «کویر» به ترتیب نرخ رشدی برابر با ۳۰۴ و ۲۴۹ درصد را ثبت کردند و رتبههای دوم و سوم را در میان پرسودترین شرکتهای فولادی حاضر در بورس به خود اختصاص دادهاند.
فولاد آلیاژی ایران با نماد «فولاژ»، آهن و فولاد ارفع با نماد «ارفع»، ذوبآهن با نماد «ذوب» و فولاد خراسان با نماد «فخاس» به ترتیب با نرخ رشد فروش سالانه برابر با ۱۸۶، ۱۴۳، ۱۳۱ و ۱۳۱ در رتبههای بعدی لیست پربازدهترین شرکتهای فولادی ایران قرار داشتند. مجتمع فولاد مبارکه با نماد «فولاد»، صنایع فولاد آلیاژی یزد با نماد «فولای»، فولاد خوزستان با نماد «فخوز» و فولاد کاوه جنوب کیش با نماد «کاوه» به ترتیب ۷۷، ۷۵، ۷۳ و ۶۸ درصد رشد را در سال ۹۸ تجربه کردهاند.
سهام فولاد؛ پای ثابت سبد سهام بورسبازان
شرکت فولاد مبارکه با سرمایه ۷۵ میلیارد سهمی بهعنوان بزرگترین شرکت فولادی در بازار سرمایه حضور دارد. با محاسبه نرخ شمش صادراتی و شمش داخلی و با در نظر گرفتن قیمت دلار، درحالحاضر فولاد مبارکه بهترین نسبت قیمت به درآمد هر سهم را دارد. سهام این شرکت در طول ۱۲ ماه گذشته تنها در ۱۷ روز معامله نشده و قدرت نقد شوندگی برای سهامداران این شرکت بسیار بالاست. همچنین شرکت فولاد با مقدار p/e برابر ۵٫۳۶ بهعنوان سهامی نسبتاً کمریسک در بازار سرمایه شناخته میشود که میتواند گزینه مناسبی برای سرمایهگذاران باشد.
سوددهی قابلقبول سهام فخوز در سال ۹۹
شرکت فولاد خوزستان بهعنوان دومین قطب تولید فولاد خام کشور در بازار بورس اوراق بهادار حضور دارد. هر سهم فخوز در سال ۹۸ برای سهامداران خود ۲۵۰ تومان سوددهی داشت و پیشبینی میشود در سال ۹۹ نزدیک به ۳۰۰ تومان سودآوری داشته باشد.
سهام کاوه را در سال ۱۴۰۰ فراموش نکنید
شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با نماد کاوه به نسبت رقبای خود در سال گذشته سود چندانی به سهامداران خود نداده است. برای سال ۹۹ نیز ۳۰ درصد بهرهبرداری برای این کارخانه در نظر گرفته شده است که رشد چندانی را نشان نمیدهد؛ اما با برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است ظرفیت تولید این کارخانه در سال ۱۴۰۰ دو برابر شود و پیشبینی میشود رشد اصلی سهام کاوه در همان سال اتفاق خواهد افتاد.
سهام ذوب؛ یکی از پرسودترینها برای سرمایهگذاری
کارخانه ذوبآهن اصفهان بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل ازجمله تیرآهن و انواع میلگرد در خاورمیانه است و لقب مادر صنعت فولاد کشور را دارد. این شرکت نیز یکی از شرکتهای فولادی مهم حاضر در بورس است که در سالهای اخیر سود خوبی را نصیب سهامداران خود نموده است و انتظار میرود در سال ۹۹ نیز رشد خوبی داشته باشد.
عوامل موثر بر نرخ سهام شرکتهای فولادی
نرخ رشد سهام شرکتهای فولادی حاضر در بورس به عوامل بسیاری وابسته است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
فولاد یک محصول جهانی است
نمیتوان بدون اطلاع از شرایط بازارهای بینالمللی آهن و فولاد، تحلیل یا پیشبینی از سهام شرکتهای فولادی داشت. بدون شک تغییرات در قیمتهای جهانی محصولات فولادی ازجمله تغییر در قیمت تیرآهن، قیمت میلگرد، ورق فولادی و قیمت سایر محصولات فولادی و همچنین تغییر در تقاضای آنها در قیمت سهام شرکتهای فولادی حاضر در بورس تأثیرگذار خواهد بود.
تأثیر قیمت تیرآهن و قیمت میلگرد بر سهام شرکتهای فولادی
نرخ فروش محصولات شرکتهای فولادی (میلگرد، تیرآهن، انواع ورق فولادی و …) به نرخ ارز و قیمتها در بورس کالا و بازارهای جهانی وابسته است؛ و میتوان ادعا کرد هرچه ارزش ریال کاهش یابد، نرخ فروش و سودآوری شرکتهای فولادی افزایش قابلتوجهی خواهد داشت و درنتیجه اقبال سرمایهگذاران به این سهامها نیز بیشتر خواهد بود.
رونق سهام شرکتهای فولادی با افزایش ساختوساز
هرچه میزان ساختوساز در کشور بیشتر شود، نیاز به محصولات فولادی خصوصا تیرآهن و میلگرد نیز افزایش مییابد که درنتیجه فروش شرکتهای فولادی رشد قابلتوجهی خواهد داشت. با افزایش میزان فروش، سهام این شرکتها نیز از شرایط بهتری برخوردار خواهند شد.
مداخله دولت و اثرگذاری در قیمتها
دولت بهواسطه سیاستگذاریها خود میتواند بر روند فروش، رشد و توسعه شرکتهای فولادی بسیار تأثیرگذار باشد. همانطور که گفته شد صنعت فولاد جایگاه مهمی در بورس اوراق بهادار دارد و یکی از شاخصسازهای اصلی بازار سرمایه است؛ بنابراین هرگونه تصمیمگیری غلط در این حوزه میتواند اثرات جبرانناپذیری را در بازار سرمایه نیز داشته باشد.
سایه نرخ ارز بر سهام شرکتهای فولادی
صنعت فولاد بسیار به تغییرات نرخ ارز حساس است و با افزایش نرخ ارز، درآمد خوبی کسب مینماید. با افزایش نرخ ارز، درآمد شرکتهای صادراتی نیز افزایش مییابد و درنتیجه قیمت سهام این شرکتها نیز رشد قابلتوجهی خواهد داشت.
سوددهی سهامهای فولادی تا چه زمانی ادامه دارد؟
تقریباً تمام کارشناسان بازار سرمایه، سهام شرکتهای فولادی را جزو سهمهای بنیادی میدانند که ریسک کمتری آنها را تهدید میکند. شرکتهای فولادی در چند سال اخیر عملکرد خوبی را داشتهاند و باوجود مشکلات و تحریمها توانستهاند روند رو به رشد خود را حفظ نمایند؛ به همین دلیل توانستهاند نظر سرمایهگذاران بورس را به خود جلب کرده و بخش قابلتوجهی از نقدینگی موجود در این بازار را بهسوی خود جذب کنند.
در میان متخصصان بورس پارامترهای بسیاری وجود دارد که با تعیین آنها تحلیلهایی را انجام داده و بر اساس این تحلیلها معاملات خود در بازار سرمایه را مدیریت میکنند. یکی از این پارامترها نماد p/e است که نسبت قیمت یک سهم به سود یا درآمد آن را مشخص میکند. این نسبت درواقع انتظارات سرمایهگذاران را از بازدهی آینده یک سهم نشان میدهد. سهام شناور گروه فلزات اساسی (سهامی که در دست عموم مردم است) ۲۳% بوده و مقدار p/e این گروه رقمی معادل ۷٫۴۱ تخمین زده شده که این رقم نشان میدهد سرمایهگذاری در این گروه بسیار منطقی خواهد بود. به همین دلیل معمولاً در سبد بیشتر سرمایهگذاران بورس، سهمی به فلزات اساسی ازجمله فولاد تعلق دارد.
اگر قصد دارید وارد بازار بورس فلزات اساسی شوید، خوب است در جریان قیمت مقاطع فولادی باشید. این کار شما را نسبت به بازار آگاهتر میکند. قیمت تیرآهن هاش، تیرآهن معمولی، میلگرد آجدار، میلگرد ساده، ورق سیاه و … در سالهای اخیر و خصوصا در سال ۹۹ روند صعودی داشته است که میتوانید قیمت دقیق آنها را بهصورت روزانه در سایت تخصصی آهن و فولاد آسرون مشاهده کنید.
یکی از نکات مهم و نقطه قوت صنایع فولادی این است که بیشتر فاکتورهای اثرگذار بر تولید مقاطع فولادی از تیرآهن گرفته تا میلگرد کمتر به مسائل خارج از کشور و بینالمللی وابسته است. درعینحال ارزش دلار در مقابل ریال روند رو به رشدی دارد که خود باعث افزایش قیمت محصولات فولادی میشود. این رشد در ماههای اخیر در قیمت میلگرد، تیرآهن، لوله فولادی و … کاملا مشهود بوده است. این موارد سبب میشود که سهام شرکتهای فولادی پشتوانه محکمتری داشته باشند و در آینده با چالش کمتری روبهرو شوند.
همچنین با ورود سرمایهگذاران جدید در صنعت فولاد، سهامداران عمده میتوانند هزینهای که صرف ساخت واحدهای صنعتی کردهاند را دوباره بهدست آورده و مجموعه خود را گسترش دهند که این مسئله نیز میتواند به افزایش ارزش سهام کمک کند.
میتوان امیدوار بود که پس از اتمام همهگیری ویروس کرونا و خروج کشورها از قرنطینه، صنایع وابسته به فولاد رونق گرفته و نیاز به فولاد در بازار جهانی بهشدت افزایش یابد. این در حالی است که قیمت فروش مقاطع فولادی ایران ازجمله قیمت تیرآهن، قیمت میلگرد و قیمت ورق فولادی همواره در بازار بینالمللی در مقایسه با سایر کشورها رقابتی بوده است و میتوان برای شرکتهای فولادی ایران جایگاه خوبی را در این بازار متصور شد. تجربه نیز ثابت کرده که بهطورمعمول خریداران فولاد در بازار جهانی، فرصت خرید از شرکتهای ایرانی را از دست نمیدهند؛ بنابراین در صورت وقوع این رخدادها در آیندهای نهچندان دور میتوان رشد بیشتری را برای سهام شرکتهای فولادی انتظار داشت.
ارسال نظر