عوارض صادرات برای شیرخشک و خامه تعیین شد
دبیر ستاد تنظیم بازار، گفت: حفظ تعادل عرضه و تقاضا و تنظیم بازار کالاهای مختلف نیازمند ابزارهای متناسب است و در این مسیر باید ابزار متناسب با هر کالا برای ایجاد تعادل به کار گرفته شود.
محمدرضا کلامی در این خصوص، اظهارکرد: حفظ تعادل عرضه و تقاضا و تنظیم بازار کالاهای مختلف نیازمند ابزارهای متناسب است و در این مسیر باید ابزار متناسب با هر کالا برای ایجاد تعادل به کار گرفته شود.
دبیر ستاد تنظیم بازار با اشاره به اخبار مطرح شده در رسانهها درباره افزایش قیمت لبنیات، گفت: باید توجه داشت در شرایط فعلی قیمت ارز در محدوده ۲۰ هزار تومان قرار دارد، از این رو صادرات سودآوری بالایی دارد.
وی با اشاره به اینکه دولت با هدف تأمین لبنیات مصرفی مردم به قیمت مناسب، یارانهای را بابت تأمین نهادهها پرداخت میکند، افزود: در عمل به دلیل سودآوری صادرات به جای متعادل ماندن قیمتها در سبد مصرفی مردم، با صادرات نامتعارف چربی و کره و شیرخشک از کشور روبهرو هستیم و همین امر سبب شده است تقاضای نامتعارفی به بازار شیر ایران وارد شود.
وی با اشاره به اینکه تحت تأثیر شرایط فوق قیمت مصوب شیر در سطح کشور رعایت نمیشود، اضافه کرد: برای محافظت از سفره مردم لازم است از ابزارهای مختلف استفاده کنیم و در این حوزه ابزار مناسب، تعیین عوارض صادراتی برای صدور خامه و شیرخشک از کشور است.
معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت، گفت: از سوی دیگر تغییر نرخ ارز واردات کره از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی باعث شده مصارف کره داخلی افزایش یابد.
کلامی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار با پیشبینی اینکه کره وارداتی با ارز ۴۲۰۰ رو به اتمام است و مصارف کره داخلی با افزایش روبهرو است، پیشنهاد کرده است که کارگروه هماهنگی و ساماندهی عوارض صادراتی نسبت به تعیین عوارض صادراتی برای شیرخشک و خامه بستهبندی به گونهای که رانت افزایش قیمت دلار و سهم ارز ۴۲۰۰ تومانی به بیت المال و خزانه کشور بازگردانده شود، اقدام کند.
وی تاکید کرد: با ابلاغ مصوبه در خصوص اختیارات این کارگروه بازار شیر از عدم هماهنگی که فاصله گرفته و به تعادل نزدیک خواهد شد.
ارسال نظر