نگاهی به عملکرد صندوق های ETF در مردادماه + جدول
صندوقهای سرمایهگذاری به عنوان کانال دوم سرمایهگذاری و ابزار غیرمستقیم برای ورود به بورس، توانستند عملکردی مناسب و متعادل را در مردادماه ثبت کنند.
بحث در مورد صندوقهای سرمایهگذاری یا عرضه برخی سهام شرکتهای دولتی در قالب دارایکم و دارا دوم در مردادماه زیاد به گوش رسید. در نیمه دوم مرداد، شایعاتی مبنی بر عدم عرضه دارا دوم به بازار مخابره شد که تمامی این شایعات به سرعت تکذیب شد و پذیرهنویسی این صندوق از امروز آغاز شد. این در حالی است که سیاستگذاران و کارشناسان بازار سرمایه به دفعات در خصوص ورود غیرمستقیم به بورس به خصوص برای تازه واردان تاکید کردهاند. در این میان مهمترین گزینه ورود سرمایهگذاران جدید از کانال صندوقهای سرمایهگذاری است.
به عبارت دقیق تر صندوق سرمایهگذاری بهترین گزینه برای کسانی هستند که به تازگی وارد بورس شده و هنوز امکان تحلیل سهام شرکتها و انتخاب بهترین گزینه برای خرید سهام را ندارند. این افراد میتوانند به جای سرمایهگذاری پرریسکی مثل خرید سهام شرکتها، سراغ صندوقها بروند. هر چند اغلب صندوقها قابل معامله در بورس نیستند و برای خرید و فروش واحدهای سرمایهگذاری باید به شعبه صندوق مراجعه کنید، اما صندوقهای قابل معامله یا همان ETFها مسیری بسیار راحت تر پیش روی سهامداران قرار داده و هر فردی میتواند از طریق سامانه معاملات آنلاین کارگزاری، واحدهای سرمایهگذاری این صندوقها را خرید و فروش کند.
در همین راستا بررسی عملکرد صندوقهای قابل معامله (ETF)های فعال در بورس نیز تاکیدی بر مناسب تر بودن سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس دارد. بر این اساس در حالی بورس تهران مردادماه را با کاهش ۸.۳ درصدی شاخص سپری کرد که صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، سودده نیز بودند. در این میان سودی در حدود ۳درصد نیز از ETFها به نمایش گذاشته شد. در این میان عملکرد منفی و زیان ثبت شده از سوی صندوقهای مزبور نیز به مراتب کمتر از بازدهی شاخص کل بورس در مردادماه بود. در این راستا مهمترین دلیلی که میتوان برای ثبت چنین عملکردی بیان کرد، برخورداری صندوقهای مزبور از مدیریت حرفهای و چیدمان صحیح پرتفوی سرمایهگذاری است.
جزییات دقیق از عملکرد ETFها
بررسی دقیق تر عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) فعال در بورس نشان میدهد که صندوق قابل معامله آرمان آتیه درخشان مس با ثبت بازدهی در حدود ۲.۸درصدی، بهترین عملکرد را در میان دیگر ETFها در مردادماه داشته است. این عملکرد درخشان سبب شد تا بازدهی صندوق مزبور در دوره ۵ماهه نخست امسال به بیش از ۲۶۰ درصد برسد.
صندوق سرو سودمند مدبران نیز از دیگر صندوقهای مثبت در مردادماه بود که توانست بازدهی ۱.۱۸درصدی را به نمایش گذارد. عملکرد ETF مزبور از ابتدای سال ۹۹ تاکنون نیز بسیار قابل توجه است. به طوری که سوددهی این صندوق به حدود ۳۳۰درصد رسیده است. صندوق آسمان آرمانی سهام نیز از دیگر صندوقهای مثبت در مردادماه بود که سهامداران را با ثبت سودی بالغ بر ۱.۲درصد، راضی کرد. سوددهی «آساس» نیز در دوره ۵ماهه نخست سال به بیش از ۲۲۲درصد رسید. صندوق هستی بخش آگاه نیز توانست بازدهی مثبت در حدود یک درصدی را در این ماه کسب کند.
این در حالی است که هر چند ۷صندوق دیگر با نوسان منفی مواجه شدند، اما بازهم به مراتب عملکرد مناسبت تری نسبت به شاخص کل بورس داشتند و زیان کمتری را به نمایش گذاشتند. در این راستا هر چند صندوق قابل معامله افق ملت، نوسان منفی ۲.۵درصدی را در ماه گذشته کسب کرد، ولی همچنان بازدهی این صندوق از ابتدای امسال تا کنون در حدود ۲۵۴درصد است و در فهرست برترین صندوقهای دوره ۵ماهه نخست سال قرار دارد.
بررسیها نشان میدهد که دو صندوق قابل معامله بذر امید آفرین و توسعه اندوخته آینده هر کدام با کاهش بازدهی در حدود ۵درصد طی مردادماه مواجه شدند، ولی به رغم این زیان، همچنان عملکردی مثبت از ابتدای امسال تا کنون دارند. به طوری که سود ۲۲۰ درصدی در کارنامه «بذر» و ۱۷۷درصدی در کارنامه «اطلس» مشاهده میشود.
ارسال نظر