|

متقاضیان دارا دوم بخوانند / پاسخ به ۱۰ سوال مهم

از برنامه‌های مهم پیش‌روی دولت برای بازار سهام و مردمی کردن اقتصاد، عرضه صندوق‌های قابل معامله (ETF) به بورس به شمار می‌رود که از پنجم شهریور پذیره‌نویسی دومین مرحله از آن آغاز شده است.

اقتصاد

بسیاری از کارشناسان معتقدند که اقدام دولت مبنی بر عرضه صندوق‌های ETF در کنار دیگر حمایت‌های صورت گرفته می‌تواند در چارچوب عمق بخشیدن به معاملات بازار و جهش قیمت سهام شرکت‌های دیگر تاثیرگذار باشد.

از همین رو پذیره‌نویسی نخستین مرحله واگذاری سهام دولتی در قالب صندوق‌های قابل معامله بورسی که شامل سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات و دو بیمه البرز و اتکایی بود از روز یکشنبه (۱۴ اردیبهشت) آغاز و تا ۳۱ اردیبهشت ماه به عنوان آخرین مهلت ثبت‌نام برای مشارکت در این صندوق‌ها در نظر گرفته شد که در ابتدا توانست سود معقولی را نصیب افرادی کند که در خرید این صندوق‌ها مشارکت داشتند به همین دلیل پیش‌بینی فعالان بازار در این مرحله از عرضه صندوق‌های ETF مشارکت بیشتر مردم برای خرید این صندوق‌ها است.

 در نخستین مرحله از پذیره‌نویسی صندوق‌های ETF هر کدملی توانست تا سقف دو میلیون تومان مالک واحدهای این صندوق سرمایه‌گذاری شود که یکی از مزیت‌های این واگذاری، بهره‌مندی ایرانیان از تخفیف ۲۰ درصدی برای خرید این صندوق‌ها اعلام شده است.

اکنون بعد از گذشت حدود سه ماه و نیم از عرضه سهام بانکی‌ها و بیمه‌ای‌ها از طریق صندوق‌های ETF در بورس، پذیره‌نویسی دومین مرحله از صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله به نام دارا دوم از پنجم شهریور درچهارمین روز از هفته دولت، طبق وعده داده شده از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی آغاز شد.

دارا دوم شامل سهام شرکت‌های پالایشگاهی، پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت بندر عباس (شبندر) است و بر اساس اطلاعات منتشر شده شیوه عرضه این صندوق مانند نخستین مرحله از عرضه صندوق سرمایه‌گذاری دولتی است که متعلق به سهام بانکی و بیمه‌ای بود.

درباره خرید و پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق ETF ابهامات و سوالاتی توسط مردم مطرح شده که در ادامه تلاش می‌شود بدان‌ها پاسخ داده شود.

۱- چه افرادی امکان مشارکت در پذیره‌نویسی این صندوق را دارند؟

براساس پذیره‌نویسی صندوق دارا دوم مانند نخستین مرحله از عرضه صندوق ETF، عموم مردم با استفاده از کد ملی یا کد بورسی می‌توانند نسبت به خرید یا پذیره‌نویسی این صندوق اقدام کنند.

۲- پایان مهلت در نظر گرفته شده برای خرید این صندوق چه زمانی است؟

متقاضیان خرید این صندوق از پنجم شهریور ماه تا پایان روز ۱۹ شهریور یعنی به مدت دو هفته قادر به مشارکت در پذیره‌نویسی این صندوق هستند.

۳- آیا مهلت مشارکت در پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم تمدید می‌شود؟

در وضعیت فعلی نمی‌توان به احتمالات تصمیم‌گیری مسوولان برای تمدید مدت زمان پذیره‌نویسی این صندوق اشاره‌ای کرد اما ممکن است با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران برای خرید این صندوق‌ها تصمیمات لازم جهت تمدید زمان پذیره‌نویسی این صندوق‌ها اتخاذ شود.

۴- نحوه خرید صندوق دارا دوم به چه صورتی است؟

متقاضیان خرید این صندوق می‌توانند در بازه زمان تعیین شده با مراجعه به بانک و ارائه کارت ملی نسبت به خرید این صندوق اقدام کنند، همچنین افرادی که دارای کد معاملاتی هستند می‌توانند به صورت غیر حضوری از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود نسبت به ثبت سفارش خرید اقدام کنند.

۵- سرمایه‌گذاران از چه زمانی امکان معامله این صندوق‌ها را دارند؟

سرمایه‌گذاران این صندوق تا یک ماه امکان فروش آن را ندارند و بعد از آن مانند صندوق دارا یکم امکان معامله برای افراد مهیا می‌شود.

۶- افرادی که دارای کد بورسی نیستند چگونه می‌توانند معاملات این صندوق‌ها را انجام دهند؟

داشتن کد معاملاتی (کد بورسی) برای پذیره‌نویسی الزامی نیست و متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از یک ماه به بعد از تخصیص امکان‌پذیر است، می‌توانند به‌تدریج طی ماه‌های آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد معاملاتی (کد بورسی) مطابق رویه‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.

۷- چه اطلاعاتی برای پذیره‌نویسی این صندوق لازم است؟

اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل اطلاعات شامل نام، نام‌خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کد پستی، شماره تلفن همراه و شماره شبای بانکی فرد پرداخت‌کننده است.

۸- بانک‌های انتخاب شده برای پذیره‌نویسی صندوق‌های ETF پالایشی کدامند؟

دستوالعمل پذیره‌نویسی صندوق دارا دوم به بانک‌های ملی ایران، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، صادرات ایران، تجارت، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران، پست بانک ایران، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد و کارآفرین اعلام شده است و سرمایه‌گذاران می‌توانند با مراجعه به این بانک‌ها و ارائه کارت ملی نسبت به خرید این صندوق‌ها اقدام کنند.

۹- همه افراد مجاز به پذیره‌نویسی این صندوق هستند؟

پذیره‌نویسی برای هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی تا سقف ۵۰ میلیون ریال امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

۱۰- همه سرمایه‌گذاران تا سقف پنج میلیون تومان مجاز به خرید این صندوق هستند؟

متقاضیانی که در نخستین مرحله پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم شرکت کرده‌اند، می‌توانند در مجموع دو صندوق «سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم» و همچنین «سرمایه‌‌گذاری پالایشی یکم» تا سقف ۵۰ میلیون ریال پذیره‌نویسی کنند.

بر این اساس، افرادی که به میزان دو میلیون تومان صندوق ETF دارای یکم را خریداری کرده بودند، در این مرحله می‌توانند تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق را خریداری کنند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 119344
  • ناشناس ارسالی در

    خوب باراز گرمی میکنید... مگه دارا یکم چه سودی به ما داده بعد از دوماه؟ از 6و نیم رسیده به 4 تومن داره پایین ترم میاد

  • مریم ارسالی در

    بس کنید دیگ اینقد مردمو گول نزنید...

ارسال نظر