نقد شوندگی بورس تقویت می شود
نائب رئیس هیات مدیره سبدگردان الماس، تصمیم سازمان بورس در تقویت حضور بازارگردان و استفاده از سهام خزانه و اوراق اختیار فروش را گام هایی اساسی برای بهبود بازار ارزیابی کرد و گفت: دستورالعمل اخیر، نقد شوندگی را در هفتههای آینده تقویت خواهد کرد.
مهدی قلی پور خانقاه در این خصوص، اظهارکرد: بعد از این اقدام، توصیه اساسی این است که مردم در سرمایه گذاریهای خود صبوری لازم را داشته باشند و البته توجه داشته باشند که سبد سهامی را که چیدهاند بدون واهمه اصلاح کنند و به این سمت بروند که افراد یا نهادهای حرفهای را طرف مشاوره خود قرار دهند.
وی تشویق مردم برای ورود به بازار سرمایه را تصمیمی درست خواند اما گفت: اینکه مردم به صورت مستقیم وارد بازاری تخصصی شوند که دانش کافی درباره آن ندارند معقول نیست.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مردم باید از طریق صندوقهای سرمایهگذاری و سایر روشهای سرمایهگذاری غیر مستقیم به بازار سرمایه وارد شوند، تا هم از آسیب به خود و هم آسیب به بازار جلوگیری کنند. وی همچنین به سرمایهگذاران توصیه کرد، سهامی را که نقد شوندگی بالا و ارزندگی دارند، در پرتفوی خود حفظ کنند.
قلی پور خانقاه افزود: از بعد رسانهای هم بهتر بود که ویژگیهای انتخاب دو روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم برای مردم کامل تر و دقیق تر شکافته میشد تا این انتخاب آگاهانه تر صورت میگرفت.
نائب رئیس هیات مدیره سبد گردان الماس، در ادامه این گفتوگو پیشبینی بازار را در وضعیت فعلی دشوار دانست و گفت: پیشبینی دقیق بازار با توجه به فاکتورهایی فراوان اثرگذار قدری پیچیده است، به عبارت دیگر، اگر شما بتوانید پیچیدگیهای رفتاری مردم را پیشبینی کنید، میتوانید بازار را هم پیشبینی کنید.
وی سپس با ذکر آماری در خصوص سرمایهگذاری مردم در بازارهای مختلف گفت: در ایران سهم بازار سرمایه در ثروت اشخاص کمتر از ۲۰ درصد است، در صورتی که در کشورهای توسعه یافته، سهم سهام در تولید ثروت بالای ۶۰ درصد است. از طرف دیگر در ایران عمده ثروت یا دارایی مردم در بازار املاک مستغلات است و بیش از ۶۰ درصد دارایی خود را به این بازار بردهاند و این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته این عدد حدود ۲۵ درصد است.
قلی پور خانقاه تصریح کرد: تحولات اخیر بازارها نشان میدهد، که سهم بورس در ثروت اشخاص روز به روز در حال افزایش است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص احتمال خروج برخی سرمایهگذاران از بازار سرمایه، گفت: اگر سرمایهگذاران از بازار خارج شوند، بازار جایگزینی وجود ندارد که هم قانونی باشد و هم با داراییهای اندک امکان ورود به آن وجود داشته باشد، بنابراین همچنان در مقایسه با بازارهای موازی همچون طلا، املاک و مستغلات و بانکها انتخاب افراد همین بازار سرمایه خواهد بود.
ارسال نظر