|

وضعیت بورس های جهان

روند صعودی شاخص‌های بورسی در اروپا و امریکا ادامه یافت.

اقتصاد وضعیت بورس های جهان

تنش‌ها بین امریکا و چین کماکان یکی از اصلی‌ترین دلایل نگرانی معامله گران در جهان است. وزارت بازرگانی در اقدامی جدید، ورود برخی از محصولات ساخت چین را به امریکا ممنوع کرده است چرا که طبق ادعای طرف امریکایی، چین این محصولات را بیگاری کشیدن از نیروی کار ارزان تولید می‌کند. از سوی دیگر سازمان تجارت جهانی پس از رسیدگی به شکایت چین اعلام کرد اقدام دولت امریکا در اعمال تعرفه اضافی روی محصولات وارداتی چینی در سال ۲۰۱۸ نقض مقررات این سازمان بوده و به امریکا ۶۰ روز برای بازگشت به اجرای قوانین این سازمان مهلت داده شده است.

امریکا در اوج جنگ تجاری سال ۲۰۱۸ روی واردات محصولاتی از چین به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد دلار تعرفه اضافی وضع کرد که این اقدام با واکنش متقابل طرف چینی روبه‌رو شد.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای از اعمال محدودیت هایی بر روی فعالیت کارکنان سفارت خانه و کنسولگری امریکا در چین و هنگ کنگ خبر داد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که امریکا ویزای حدود ۱۰۰۰ نفر از اتباع چینی (دانشجویی و فرصت مطالعاتی) را به بهانه ارتباط آنها با ارتش چین ابطال کرد. دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری امریکا در سخنانی مدعی شده است که چین می‌خواهد جو بایدن- رقیب وی در انتخابات به پیروزی برسد.

عملکرد بازار کار امریکا کماکان تحت تاثیر پیامدهای کرونا با نوسانات زیادی مواجه است تا جایی که داده‌های منتشر شده توسط وزارت این کشور نشان می‌دهد شمار متقاضیان مزایای بیکاری در یک هفته اخیر به ۸۸۴ هزار نفر رسیده که بیشتر از انتظارات قبلی بوده است. تداوم این روند می‌تواند حفظ نرخ بیکاری در محدوده تک رقمی را دشوار سازد.

اختلافات بین دموکرات‌ها و جمهوری خواهان بر سر لایحه حمایتی جدید ادامه دارد و نمایندگان جمهوری خواه در مجلس سنا پس از شکست بسته پیشنهادی دولت ترامپ، یک بسته حمایتی جدید ۳۰۰ میلیارد دلاری را پیشنهاد کرده‌اند که اعتبار در نظر گرفته شده برای آن فاصله بسیار زیادی تا مبلغ سه تریلیون دلار مد نظر دموکرات‌ها دارد. اخیرا نانسی پلوسی- رئیس کنگره اعلام کرده است می‌خواهد به مدت یک سال با ترامپ حرف نزند.

در حوزه مقابله با کرونا پیشرفت‌های جدیدی حاصل شده و شرکت دارویی پفایزر از ورود به فاز سوم ساخت واکسن کرونا پس از نتایج اولی رضایت بخش بر روی حدود ۴۴ هزار داوطلب خبر داده است. هم چنین طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی شمار افراد بهبود یافته از کرونا در جهان تنها طی یک روز از ۳۰۰ هزار نفر عبور کرده که این عدد یک رکورد جدید از زمان ثبت آمارهای مربوطه بوده است.

تاکنون بیش از ۲۹ میلیون و ۶۰۷ هزار و ۷۰۲ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۹۳۵ هزار و ۸۹۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به امریکا با ۱۹۹ هزار و ۴۱۸ نفر، برزیل با ۱۳۲ هزار و ۲۹۷ نفر، هند با ۸۲ هزار و ۴۵ نفر، مکزیک با ۷۱ هزار و ۴۹ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۶۶۴ نفر بوده است.

فرانسوا ساوری تحلیل گر بازار در موسسه پرایم پارتنرز، گفت: بیشتر از آن چه وقایع بازار تحت تاثیر شاخصه‌های اقتصادی باشد، شاهدیم که مولفه‌های سیاسی روند بازار را تعیین می‌کنند. تا پایان سال مسائل زیادی وجود دارد که نتیجه آنها مهم است از جمله مسئله برگزیت و انتخابات ریاست جمهوری امریکا. از همه مهم تر اینکه امریکا و چین اختلافات خود را تا چه حد به حوزه تجارت و مالی می‌کشانند. این ریسک‌ها خیلی از معامله گران را به احتیاط واداشته است.

بورس امریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۹۶۴.۵۶ واحد بسته شد.

شاخص «اس‌اند پی ۵۰۰» با ۰.۴۵ درصد صعود تا سطح ۳۳۹۸.۶۰ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی امریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۰۱ درصد جهش در سطح ۱۱ هزار و ۱۶۷.۹۵ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

 منابع خبری انگلیسی گزارش داده‌اند نخست وزیر این کشور که تا پیش از این مدعی اشتیاق کشورش برای دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا شده بود در اقدامی عجیب به دنبال تعیین ضرب العجل برای دستیابی به توافق بر سر آینده روابط با اتحادیه اروپا است. طبق اعلام فایننشیال تایمز، دولت انگلیس در نظر دارد در صورت نرسیدن به توافق تا ماه اکتبر، خاتمه مذاکرات را اعلام کند که این به معنای حاکم شدن مقررات سازمان تجارت جهانی در روابط طرفین خواهد بود.

وزیر اقتصاد آلمان با ابراز رضایت از روند بازگشت سطح فعالیت‌های اقتصادی به میزان قبل از بحران کرونا گفته است: دولت‌های اروپایی متعهد به حمایت تمام قد از شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان هستند. اولاف شولتس روند احیای اقتصاد اروپا را بهتر از حد انتظار خواند اما افزود: همه گیری کرونا تمام نشده است اگر چه شاخص‌های کلان اقتصادی به ما نشان می‌دهند که در وضعیت بهتری از چند ماه قبل هستیم و این وضعیت برای همه اعضای اتحادیه اروپا صادق است.

از سوی دیگر کریستین لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا از همه دولت‌های اروپایی خواست تا به روند افزایش مخارج خود برای کاستن از تبعات رکودی ادامه دهند.

وی با اشاره به عبور نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا از ۱۰۰ درصد در امسال گفت: حفظ رونق در بازارهای مالی و بازار کار از گذشته دشوارتر شده است و این مسئله وظیفه دولت‌ها را سنگین تر می‌کند.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۰۵.۵۴ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۳۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۲۱۷.۶۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افزایش ۰.۱۸ درصدی در سطح ۵۰۶۷.۹۳ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۲۲ درصد بالا رفت و به ۷۰۳۶ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۴۴ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۴۵۴.۸۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۳۸ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۷۳۲.۶۷ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۰.۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۶۸۸.۴۴ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس‌اند پی اس‌اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۰۸ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۵۸۹۴.۳۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

منبع: ايسنا
کدخبر: 122978

ارسال نظر

 

آخرین اخبار