|

وضعیت مرغداری‌ ها بحرانی شد

گرانی و کمبود نهاده‌ها ذخیره سردخانه‌ها را خالی کرد و علاوه بر این سبب شد تا گله‌های مرغ دست از جوجه ریزی بردارند.

اقتصاد

درحالی مازندران ۴۵ درصد جوجه یک روزه کشور را تامین می‌کند که مشکلات فراروی صنعت طیور سبب خالی شدن سردخانه‌های مرغ شده و این مسئله زنگ خطر را به صدا دراورده است.

۴۵ درصد جوجه یکروز و ۱۱ درصد گوشت مرغ کشور در مازندران تولید می‌شود اما مسائل و مشکلات فراروی تولید مرغ در استان از جمله تامین نهاده‌های دامی، زنگ خطر را در این صنعت استراتژیک به صدا درآورده است.

کمبود نهاده‌های دامی و گرانی آن بیش از همه بر صنعت مرغداری و تامین گوشت آن در استان مازندران اثر گذاشته است و این وضعیت درحالی است که مازندران نیاز مرغ ۱۵ استان کشور را تامین می‌کند.

عطاء اله حسن زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران با بیان اینکه صنعت طیور نیازمند نگاه ملی و جدی برای رفع مشکلات فراروی است، اظهارکرد: مهم‌ترین مشکل فراروی تولید، کمبود نهاده‌های کشاورزی است و اکنون بیش از ۹۰ درصد نهاده‌ها باید از طریق واردات تامین شود.

وی با اظهار اینکه حال صنعت طیور و مرغداران خوب نیست، اوضاع این صنعت را بحرانی بیان کرد و گفت: در صورت عدم تعیین تکلیف اوضاع فاجعه باری برای مرغداری‌ها در پیش است.

حسن زاده تشکیل تیم مدیریت بحران تخصصی را در صنعت طیور امری لازم دانست و خواستار چاره جویی برای حل مشکلات فراروی این بخش شد و گفت: متاسفانه مشکلات صنعت طیور توسط مسئولان امر به شوخی گرفته شده است.

وی با اشاره به وجود دو هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری در استان یادآور شد: شیوع کرونا و کمبود نهاده‌های دامی بر صنعت طیور در استان تاثیر گذاشته است.

در عین حال عبداله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز با بیان اینکه مسئله مرغ یک مشکل جدی برای کشور شده است، تداوم این وضعیت را سبب بروز مشکلات فراوان بیان کرد و گفت: این وضعیت درحالی است که مازندران ۴۵ درصد جوجه یکروزه کشور را تامین می‌کند.

سردخانه‌ها خالی شده است

وی تامین نهاده‌های دامی را از جمله مشکلات فراروی بیان کرد و گفت: مشکلات کنونی و کاهش تولید سبب خالی شدن سردخانه‌های نگهداری و ذخیره‌سازی مرغ در استان شده است.

وی با اشاره به صادرات مرغ از استان گفت: متاسفانه تولیدات استان با سایر برندها مارک‌ها به کشورهای خارجی از جمله عراق صادر می‌شود که این خود مشکل دیگری محسوب می‌شود.

مهاجر بالابودن قیمت نهاده‌های دام و طیور را از دیگر چالش‌ها بیان کرد و گفت: درحال‌حاضر مرغداران نهاده‌های دامی را با قیمت‌های نجومی تهیه می‌کنند و متاسفانه دولت در این بخش اقدامی انجام نمی‌دهد.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران با عنوان اینکه مشکل صنعت طیور مشکل امنیت غذایی محسوب می‌شود، ادامه داد: برای حل مشکلات باید یک متولی مشخص شود و باید جدید مسئله را پیگیری کنند.

مشکلات فراروی صنعت طیور از جمله تامین نهاده ها، این صنعت را دچار چالش و بحران اساسی کرده است و به گفته امیر میران رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی مازندران، مسئولان بالادستی از این بحران ایجاد شده خبر ندارند.

وی با بیان اینکه با کیفیت‌ترین مرغ کشور در مازندران تولید می‌شود، ادامه داد: مشکلات کنونی سبب شده تا میزان جوجه ریزی‌ها در ماه‌های اخیر به کمترین حد رسیده است و این مشکلات در آینده حادتر می‌شود.

 مشکلات کنونی سبب شده تا میزان جوجه ریزی‌ها در ماه‌های اخیر به کمترین حد رسیده است و این مشکلات در آینده حادتر می‌شود

وی با عنوان اینکه برای حل مشکلات کنونی باید تعاملی بین دولت و واردکنندگان نهاده صورت گیرد، یادآور شد: باید با برنامه‌ریزی مشکلات فراروی را حل کنیم.

میران آملی با عنوان اینکه گله‌های مولد مرغ در حال حذف شدن هستند، افزود: متاسفانه طی ماه گذشته جوجه ریزی‌ها کاهش یافته و این مسئله ما را در آینده با کمبود مرغ و جوجه مواجه خواهد کرد.

کمبود نهاده‌های دامی در حالی است که محمد جعفری مدیرکل پشتیبانی امور دام مازندران از وجود ۱۵۰ هزار تن نهاده‌های دامی طی امسال از بنادر استان خبر داد و گفت: نیمی از نهاده‌ها تاکنون آزادسازی شده است.

وی خرید ۱۲۰ هزار تن ذرت را از جمله اقدامات بیان کرد و گفت: واحدهای مرغداری نگران تامین نهاده‌ها نداشته باشند زیرا در روزهای اخیر توزیع مناسب نهاده‌های دامی، سویا، ذرت و جو در بازار صورت گرفته است.

وی همچنین از ذخیره‌سازی چهار هزار تن مرغ در استان خبر داد و گفت: سال گذشته نیز هفت هزار و ۱۰۰ تن مرغ مازاد خرید و ذخیره‌سازی شده است.

 مشکلات فراروی صنعت مرغداری، تغییر سیاست‌های حمایت از صنعت، مرغداری را الزامی می‌سازد چراکه قیمت بالای نهادهای دامی، صنعت مرغداری مازندران را درگیر چالش‌ها و مشکلات اساسی خواهد کرد.

 

منبع: تحلیل بازار
کدخبر: 124315

ارسال نظر