سرمایهگذاران اروپایی در صف انتظار ورود به ایران
تحولات مربوط به انتخابات امریکا و شکست کاخ سفید در فشار حداکثری و تحریم ایران، امیدواری اروپاییها برای تسهیل مناسبات تجاری با ایران را افزایش داده، به طوری که آنها قرار است با هدف جذب سرمایهگذاری در بازار ایران، در کنفرانسی که توسط اتحادیه اروپا تامین مالی شده گرد هم آیند.
سرمایهگذاران اروپایی قرار است در ۱۴-۱۶ دسامبر (۲۶-۲۴ آذرماه)، در صورت لغو تحریمهای اعمال شده علیه ایران توسط بایدن، در کنفرانسی که توسط اتحادیه اروپا تامین مالی شده، حضور یابند.
اکنون پیشبینی میشود، براساس وعدههای جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب امریکا، واشنگتن روابط تجاری خود را با کشورهایی که به سبب سیاستهای یکجانبه گرایانه دونالد ترامپ به حالت تعلیق درآمده بود، دوباره از سرگرفته بگیرد.
دولت جدید امریکا که وامدار انبوهی از مشکلات مربوط به رئیسجمهوری پیشین است، به زودی بر مسند قدرت خواهد نشست و این انتقال قدرت سبب شده میزان امیدواری در خصوص رونق اقتصاد جهانی خسته از کرونا و سیاستهای خصمانه دونالد ترامپ، بیشتر شود.
به گزارش نیویورک تایمز، انتظار میرود پس از رسمیت یافتن پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، او همانگونه که پیش از این وعده داده بود رفتارهای دولت قبلی را اصلاح کرده و واشنگتن را به جمع دیگر شرکای برجام بازگرداند و در عمل به این توافق، برخی از تحریمهای ضد ایرانی امریکا و به صورت کلی رویکرد تحریم و فشار در برابر ایران را کنار گذاشته و دیپلماسی در شرایط برابر و احترام متقابل را در پیش گیرد.
اگرچه دولت دونالد ترامپ ادعا کرده است که در فرصت اندک باقی مانده تا پایان این دولت، تحریمهای بیشتری علیه ایران وضع کند ولی کارشناسان و مقامات سابق امریکا بر این باورند که در عمل تحریمهای جدیدی در کار نخواهد بود فقط نام و عنوان تحریم هاست که تغییر میکند.
در این میان کشورهای اروپایی بیشتر از سایر کشورها خرسند هستند، چرا که با ورود بایدن در مسند ریاست جمهوری امریکا و لغو تحریمهای اعمال شده علیه ایران، این کشورها میتوانند دوباره به بازارهای ایران بازگردند.
به گزارش پایگاه خبری «اینتلی نیوز»، درحالحاضر سرمایهگذاران اروپایی قرار است در صورت لغو تحریمهای اعمال شده علیه ایران توسط بایدن، در کنفرانسی که توسط اتحادیه اروپا تامین مالی شده است در ۱۴-۱۶ دسامبر (۲۶-۲۴ آذرماه) گرد هم آیند.
تارنمای بلومبرگ نیز در گزارشی اعلام کرد هدف از برگزاری این کنفرانس جذب سرمایهگذاران اروپایی به بازار ایران و بهرهبرداری آنها از این بازار در صورتی است که تحریمهای امریکا بار دیگر لغو شوند.
به دنبال حصول توافق هستهای میان غرب با ایران در سال ۲۰۱۵، برگزاری کنفرانسهای بینالمللی درمورد اقتصاد، تجارت و بانکداری ایران افزایش یافت اما به دنبال خروج امریکا از برجام با تصمیم ترامپ در تداوم برگزاری این نوع کنفرانسها اختلال بهوجود آمد.
فارن پالسی نیز در گزارشی نوشته است که دموکراتهای کنگره در مقابل طرح دولت ترامپ برای افزایش تحریمها علیه ایران و رقبای امریکا مقاومت کرده و از وی خواستند تا نرمش نشان داده و اجازه دهد کمکهایی برای مقابله با کرونا به این کشور فرستاده شود.
«خسوس گارسیا» عضو مجلس نمایندگان، «الیزابت وارن» سناتور دموکرات و ۷۳ تن دیگر از دموکراتهای کنگره هفته جاری در نامهای به «استیو منوچین» وزیر خزانه داری و «مایک پمپئو» وزیر خارجه امریکا درخواست کردند تا دولت این کشور یک مجوز موقت جهانی در مورد ارسال کیتهای آزمایش کرونا و تجهیزات حفاظتی به منظور مقابله با کرونا صادر کند.
فارن پالیسی نوشت: احتمال دارد که دولت جو بایدن بتواند با اعمال سریع معافیت، انتقال کمکهای امریکا برای مقابله با کرونا را تسهیل کند. اما ماههای آینده اهمیت حیاتی دارند. در حالی که کرونا در سراسر دنیا در حال گسترش است، دولت ترامپ قصد دارد در ماههای پایانی فعالیت خود دولت بعدی امریکا را در رابطه با موضوعات مالی در تنگنا قرار دهد.
بر اساس این گزارش، بایدن از ترامپ درخواست کرده است تا با صدور مجوزهایی اجازه دهد که کالاهای شرکتهای داروسازی و ابزارهای پزشکی به ایران منتقل شود. بایدن همچنین خواستار ایجاد کانالهای مخصوص برای بانکها و شرکتهای خدماتی شده است تا ایرانیها به درمانهای پزشکی نجاتبخش دسترسی داشته باشند.
به نوشته فارن پالیسی، پیشتر دولتهای جورج دبیلو بوش و باراک اوباما از مجوزهای مشابهی که اداره کنترل داراییهای خارجی در وزارت خزانه داری امریکا صادر کرده بود، برای ارائه کمک به ایران در جریان زلزلههای مخرب ۲ دهه قبل استفاده کرده بودند.
ارسال نظر