معاملهگران سکه ضرر کردند
سکههای کوچک در قعر جدول بازدهی انتهای آبان ماه قرار گرفتند؛ نیم سکه طی ۶ روز کاری نزدیک به ۱۴ درصد از ارزش خود را از دست داد و ربع سکه با افت ۱۲.۵ درصدی رو به رو شد. بازدهی سکه امامی هم منفی شد ولی تک رقمی ماند و در دامنه ۹ درصد قرار گرفت.
بخشی از علت افت همزمان تمام انواع سکه، کاهش قیمت دلار بود. اسکناس آمریکایی طی هفته ای که گذشت کمی بیش از ۴ درصد از ارزش خود را از دست داد. با این حال، سکه ها بسیار بیشتر از دلار افت قیمت را تجربه کردند و به همین دلیل باید به دنبال علل کاهشی دیگری نیز در بازار سکه و طلا بود.
افت اونس طلا، تخلیه حباب
به گفته فعالان، یکی از مهمترین عواملی که جدا از کاهش دلار، زمینه ساز نزول بازار سکه شد، سقوط بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. طلای جهانی تقریبا در تمام طول هفته تحت فشار افزایش فروش ها قرار داشت که در مقاطعی حتی در محدوده هزار و ۸۵۰ دلاری نیز معامله شد. افت اونس طلا در شرایطی رخ داد که در ابتدای هفته معامله گران داخلی امید زیادی داشتند که طلای جهانی به بالای مرز هزار و ۹۰۰ دلاری برگردد و به سکه بازان کمک کند که در برابر افت قیمت دلار مقاومت کنند. با این حال، نتایج امیدوارکننده چند واکسن کرونا، اونس را ریزشی کرد.
جدا از این متغیر، برخی فعالان عنوان می کردند که برای معامله گران تقریبا محرز شده است که ترامپ حتی با دعاوی حقوقی هم نمی تواند در کاخ سفید بماند. این مساله موجب شد که انتظارات معامله گران بازیگران بازار سکه تغییر کند. با تغییر انتظارات، حبابی که در بازار سکه شکل گرفته بود، به تدریج در حال تخلیه شدن است. سکه های کوچک حباب قیمتی بیشتری داشتند، در نتیجه در هفته گذشته نسبت به حتی سکه امامی هم افت بیشتری را تجربه کردند. انتظار می رود، در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، وضعیت بازار سکه در هفته جاری از آرامش و تعادل بیشتری برخوردار باشد. هر چند که از نگاه برخی فعالان، بازار هم چنان نسبت به اخبار سیاسی حساس است.
بورس، طلایهدار بازار
در هفتهای که بازار سکه با افت قابل توجه مواجه بود و دلار هم بیش از ۴ درصد کاهش قیمت داشت، بازار سهام برای معامله گران خود بازدهی قابل توجهی را به ارمغان آورد. شاخص کل بورس در هفته گذشته بیش از ۱۰ درصد افزایش قیمت را نشان داد و با قدرت بالای کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی به کار خود پایان داد. این اتفاق در حالی رخ داد که در بسیاری از هفتههای مهر و آبانماه روند معکوسی بر بازارها حکم فرما بود؛ بورس راه ریزشی را در پیش گرفته بود و سکه و دلار عموما افزایشی بودند. باید دید رشد انتهای آبان بورس به معنای بازگشت دوباره این بازار به مسیر رونق است یا بار دیگر درگیر فروش های سنگین خواهد شد.
ارسال نظر