|

ورود شهرداری ها به شناسایی خانه های خالی

در لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس و تعیین بودجه سال ۱۴۰۰ دستگاه ها و نهادهای مختلف کشور، شهرداریها هم سهمی را به خود اختصاص دادند، بطوری که در این لایحه پیشنهادی دریافت تسهیلات خارجی برای ساخت قطار شهری، اعطای تسهیلات ارزی به توسعه حمل و نقل درون شهری، ورود شهرداری به شناسایی خانه های خالی و... جزو ردیف هایی در نظر گرفته شده است.

لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۰  کشور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و در این لایحه در حوزه های مختلف سهم شهرداری‌ها دیده شده است، بگونه ای که  در بند "د" تبصره سه لایحه بودجه آمده است که دولت مجاز است در صورت تامین ۱۵ درصد سهم دستگاه ها توسط شهرداری ها و دستگاه های ذیربط و تعهد به بازپرداخت اصل و سود توسط همان دستگاه، حداقل دو میلیارد دلار، از تسهیلات مالی خارجی جهت ساخت و بهره برداری از خطوط قطار شهری و طرح های کاهش آلودگی هوا، اختصاص دهد و همچنین دولت موظف است با رعایت قانون حمایت از سامانه‌های حمل و نقل ریلی شهری و حومه نسبت به تضمین اصل و سود این تسهیلات اقدام کند.

همچنین در بند "ب" تبصره چهار، لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۰ کشور آمده است که به بانک های تجاری و تخصصی اجازه داده می شود در سال ۱۴۰۰ از محل منابع در اختیار نسبت به اعطای تسهیلات ارزی_ریالی به سرمایه گذاران بخش های خصوصی و شهرداری ها برای طرح های توسعه ای و انواع مختلف حمل ونقل درون و برون شهری بامعرفی وزارت کشور با تضمین سازمان امور شهرداری ها  و دهیاری های کشور در قبال اخذ حق دسترسی یا فروش خدمات به استفاده کنندگان یا استهلاک اصل سرمایه یا سود آن اقدام کنند.

براساس لایحه  بودجه ۱۴۰۰ در بند "د" تبصره ۵ آمده است که شهرداری های کشور و سازمان های وابسته به آنها با تایید وزارت کشور تا سقف ۸۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالی_ اسلامی باتضمین خود و با بازپرداخت اصل و سود آن توسط همان شهرداری ها منتشر کنند که حداقل ۵۰درصد از سقف اوراق به طرح های قطار شهری  و حمل ونقل شهری تعلق می گیرد و تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق برای اجرای طرح های قطار شهری و حمل ونقل شهری به نسبت ۵۰ درصد دولت و ۵۰ درصد شهرداری ها است که تضمین ۵۰ درصد دولت برعهده سازمان برنامه و بودجه خواهد بود و این در حالی است که شهرداری ها مجازند با تضمین ۱۰۰ درصد اصل و سود اوراق منتشره برای طرح های قطار شهری و حمل ونقل شهری با هماهنگی وزارت کشور اقدام کنند.

ورود شهرداری ها به شناسایی خانه های خالی از سکنه

همچنین در همین بند، ۱۰ هزار میلیارد ریال، از اوراق مالی اسلامی این بند به بازآفرینی شهری بافت های فرسوده پیرامون حرم امام رضا(ع)، حضرت معصومه (ع)، حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و حضرت احمد بن موسی (ع) تعلق می گیرد؛ که تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق تا ۲۵ درصد برعهده دولت و مابقی برعهده شهرداری ها است.

در بند "ف" تبصره ۶ نیز آمده است که سازمان امور مالیاتی کشور موظف است با همکاری شهرداری های سراسر کشور، واحدهای مسکونی خالی از سکنه واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر جمعیت در سالها ۹۷ تا ۱۴۰۰ را شناسایی و مالیات متعلقه قانون مالیات های مستقیم را از مالکانی که بیش از یک خانه خالی دارند، اخذ کنند.

همچنین در این بند تاکید شده است که معافیت های مالیاتی در محاسبه مالیات موضوع این حکم در نظر گرفته نمی شود و ۵۰ درصد از درآمدهای حاصل از این مالیات به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور و ۵۰ درصد باقی مانده به عنوان سهم شهرداری ها به حساب شهرداری های شهرهای محل اخذمالیات واریز می شود.

در این بند آمده است که سازمان امور مالیاتی کشور،وزارتخانه های راه و شهرسازی و نیرو و دیگر وزاتخانه های ذیربط مکلفند کلیه اطلاعات لازم جهت شناسایی خانه های خالی از سکنه را در اختیار شهرداری های کشور قرار دهند که آیین نامه اجرایی ظرف دو ماه توسط دستگاه های مربوطه تهیه و باید به تصویب هیات وزیران برسد.

معافیت ۳ وزارتخانه از پرداخت عوارض شهرداری هنگام تخریب و بازسازی املاک

همچنین در لایحه بودجه تاکید شده است که وزارتخانه های آموزش و پرورش،علوم و تحقیقات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هنگام تخریب و بازسازی املاک خود از پرداخت عوارض شهرداری معاف هستند.

بهسازی محیط اسکان حاشیه شهرها و بافت فرسوده

همچنین در بند "ز" تبصره هشت آمده است که برای ساماندهی سکونت گاه های غیررسمی و عشایری، بهسازی محیط اسکان حاشیه شهرها و بافت فرسوده، تامین زیرساخت و بنای خدمات عمومی اعم از مدرسه، مسجد، کتابخانه، روشنایی محیط، پایگاه بسیج، پاسگاه در مناطق خارج از حریم شهرها و روستاها، شهرداری ها و دهیاری ها موظفند معادل سهم جمعیت ساکن در این مناطق از محل عوارض قانون بند ب ماده ۶ قانون برنامه ششم توسعه، صرف بهسازی مناطق فوق در همان استان کند.

همچنین در بندهای تبصره ۱۴ که مربوط به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها است نیز آمده است که عوارض شهرداری ها و دهیاری ها از فروش حامل های انرژی پس از وصول، ظرف مدت یک ماه به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز شود تا به شهرداری و دهیاری ها پرداخت شود.

به گزارش ایسنا، همچنین در جدول شماره یک اعتبار طرح های تملک دارایی سرمایه ای دستگاه های اجرایی برای سال ۱۴۰۰ نیز عنوانی تحت " کمک به توسعه و نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی" با محوریت کمک به سازمان شهرداری ها که روند آن از سال ۹۱ آغاز شده برای سال ۱۴۰۰  ،۵۰۰ میلیارد تومان برآورد مالی شده تا در سه موضوع از رده خاج کردن خودروهای فرسوده، خرید و نوسازی اتوبوس و مینی بوس و خرید خودروهای عمومی کوچک صرف شود که در این جدول همچنین احداث قطار حومه ای کلانشهر تهران به شهرهای جدید هشتگرد و پردیس نیز مورد توجه قرارگرفته که ۵۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.

همچنین در جدول  فهرست طرح و پروژه های مشارکت عمومی-خصوصی به  موضوع کمک به توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با اتکا به اتوبوس برقی مورد توجه قرار گرفته است که برای این ردیف ۵۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.

 در ردیف طرح های تملک دارایی سرمایه ای دستگاه های اجرایی به مسئله اتصال شهر اسلامشهر به متروی تهران که از سال ۹۱ این برنامه شروع شده نیز توجه شده و برای سال آینده، بیش از ۴۱ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.

برای احداث قطار حومه ای کلانشهر تهران به شهر جدید پرند با محوریت شهرداری تهران، نیز ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

همچنین در جدول فهرست طرح ها و پروژه های مشارکت عمومی-خصوصی، مسئله تامین ۱۰۵ واگن برای متروی تهران با موضوع تکمیل تامین و تهیه تجهیزات و واگن قطار شهری ( ۱۰۵ دستگاه واگن) با محوریت شهر تهران و عنوان دستگاه اجرایی سازمان شهرداری ها و دهیاری ها نیز مورد توجه قرار گرفته که برای سال ۱۴۰۰، برآورد مالی تامین این واگن ها ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

منبع: ایسنا
کدخبر: 139359

ارسال نظر