|

پایان خوش پالایشگاه‌ های تعطیل شده

چندی پیش چند پالایشگاه غلات به دلیل مشکل تامین مواد اولیه تعطیل شدند که با پیگیری‌های باشگاه خبرنگاران جوان سهمیه ذرت به آنها اختصاص یافت.

مدتی قبل گزارشی منتشر شد که در آن به مشکلات واحد‌های پالایشگاه غلات پرداختیم. پالایشگاه‌های غلات موجود در ایران، از بزرگترین پالایشگاه‌های غلات خاورمیانه هستند که یکی از آنها با ظرفیت‌های بسیار به تازگی توسط رئیس‌جمهوری افتتاح شده است.

اما اخیرا ۵ ابر کارخانه کشور به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل شدند. پالایشگاه‌هایی که مواد اولیه صد‌ها کارخانه فعال در کشور را تامین می‌کنند که تعطیلی آنها دردسر ساز هم شد. از جمله شرکت‌هایی که مواد اولیه خود را از تولیدات این شرکت‌ها تامین می‌کردند و با اختلال در تامین مواد اولیه مواجه شدند می‌توان به سندیکای تولید‌کنندگان کاغذ و مقوای ایران، شرکت تعاونی گز و شیرینی استان اصفهان، شرکت‌های تولید‌کننده نشاسته ذرت، تولید‌کنندگان انواع شکلات، انجمن تولید‌کنندگان اتانول، تولید‌کنندگان مواد ضدعفونی کننده، تولید‌کنندگان روغن ذرت، شرکت‌های تولید دارو، شرکت‌های تولید کیک و بیسکوئیت اشاره کرد.

پالایشگاه‌های غلات کشور حدود ۲۰ روز تعطیل شدند و این تعطیلی مشکلات زیادی را ایجاد کرد. اگر چه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت مدعی تامین ذرت مورد نیاز این شرکت‌ها بودند، اما تعطیلی آنها ادامه داشت تا در نهایت با پیگیری‌های باشگاه خبرنگاران جوان کد سامانه بهین یاب برای این شرکت‌ها فعال شد. با فعال شدن این سامانه امکان خرید نهاده لازم برای شروع دوباره فعالیت را پیدا کردند.

پیگیری‌های ما برای تامین نهاده‌های مورد نیاز این پالایشگاه‌ها و شروع به کار دوباره آنها ادامه داشت تا در نهایت عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار در حاشیه نشست این ستاد و در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: این پالایشگاه‌ها تعطیل نشدند و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی مشکل آنها حل شد. این کارخانه‌ها شروع به کار کردند و سهمیه ذرت مورد نیاز خود را هم تامین کرده‌اند.

او خبر تعطیلی این پالایشگاه‌ها را غلط دانست و آن را رد کرد و گفت: اگرچه وقفه‌ای در تامین و واردات ذرت پیش آمد، اما امروز مشکل آنها حل شده است. آغاز به کار مجدد پالایشگاه غلات تعطیل شده/تامین مواد اولیه برای حدود یک ماه فعالیت

برای پیگیری موضوع سراغ همان کارخانه‌ای رفتیم که به تازگی توسط رئیس‌جمهوری افتتاح شده بود و در گزارش‌های قبلی به موضوع تعطیلی آن پرداخته بودیم

علی اکبر نصیری، مدیرعامل این شرکت از تامین مواد اولیه این شرکت‌ برای حدود یک ماه فعالیت خبر داد و گفت: پالایشگاهی که حدود یک ماه پیش به دلیل کمبود ذرت تعطیل شده بود به کمک وزارت صمت و جهاد کد بازارگاه و سهمیه کامل ماه آذر را دریافت کرد. امروز با ظرفیت کامل شروع به فعالیت کردیم تا مواد اولیه مورد نیاز سایر بخش‌ها را تامین کنیم.

او با اشاره به وقفه ۹ ماهه‌ای که برای دریافت کد بازارگاه این شرکت‌ها به وجود آمد تصریح کرد: سهمیه ۱۰۰ هزار تنی برای این شرکت و مجموعا ۱۰۰ هزار تن برای پالایشگاه‌های غلات در نظر گرفته شد و به آنها اختصاص پیدا کرد.

پالایشگاه‌های غلات یکی از صنایع اصلی و بزرگ کشور محسوب می‌شوند که ذرت خام را به موادی مثل روغن، غذای دام و طیور، مواد پایه الکل و چندین محصول دیگر تبدیل می‌کنند. حیات صد‌ها کارخانه و تولید صد‌ها محصول به فعالیت این پالایشگاه‌ها وابسته است. با وجود این حجم از اهمیت تنها سهمیه یک ماه این واحد‌ها تامین شده و ممکن است دوباره با تعطیلی و اختلال مواجه شوند.

نهاده به‌تدریج و متناسب با شرایط در اختیار بخش صنعت قرار می‌گیرد

گیلانپور معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کار‌های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص گفت: پالایشگاه‌های غلات نهاده دریافت و شروع به کار کردند. در ابلاغیه رئیس‌جمهوری قید شده بود که برای صنعت ذرتی در نظر گرفته نشده، اما با توجه به اهمیت این شرکت‌ها اقدامات لازم برای تامین ارز و درنهایت تامین نهاده آنها فراهم شد.

او درباره اختصاص سهمیه یک ماهه برای این شرکت‌ها تصریح کرد: این نهاده‌ای است که با ارز دولتی تامین شده است. ما نمی‌توانیم تا پایان سال یا برای بازه‌های زمانی طولانی ذرت را در اختیار واحد‌های تولیدی قرار دهیم پس باید به‌تدریج و متناسب با شرایط، نهاده در اختیار بخش‌های مختلف قرار بگیرد.

با پیگیری‌های انجام شده توسط باشگاه خبرنگاران جوان در نهایت کد بازارگاه به این شرکت‌ها اختصاص پیدا کرده و ذرت مورد نیاز آنها برای شروع دوباره فعالیت تامین شده است، اما این ذرت تنها برای یک ماه تولید آنها کفایت می‌کند و ممکن است دوباره با مشکل تامین مواد اولیه مواجه شوند.

با توجه به مصوبه‌ای که درباره ذرت‌های تامین شده در کشور صادر شده و در آن قید شده است که این ذرت باید صرفاً برای بخش دام و طیور مورد استفاده قرار بگیرد این امکان وجود دارد تا در صورت بروز اختلال در تامین ذرت در کشور، پالایشگاه‌های غلات نخستین نقطه آسیب پذیر در این حوزه باشند. تعطیلی پالایشگاه‌های غلات به معنای ایجاد اختلال در صنایع مختلف و زمین‌گیر شدن آنهاست، بنابراین باید مشکل این ۵ ابرکارخانه به صورت ریشه‌ای حل شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 144887

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین