کدخوانی از آینده بازار مسکن
ورود بازار معاملات مسکن به فاز رکود همزمان با کاهش محسوس سطح قیمتهای پیشنهادی و قطعی فروش مسکن در ماه پایانی پاییز، گزینههای محتملتری درخصوص سمت وسوی بازار مسکن تا پایان سال را پیش روی فعالان و متقاضیان این بازار قرار میدهد.
هماکنون فعالان، متقاضیان و دستاندرکاران بازار مسکن با سوالهای بسیاری مواجهند که پاسخ به آنها میتواند کمک قابلتوجهی در اخذ تصمیم نهایی برای ورود به بازار و اقدام به خرید وفروش یا در مقابل، توقف و انصراف مقطعی از انجام هر نوع فعالیت در بازار معاملات ملک داشته باشد.
روز گذشته درحالی گزارش مربوط به واقعیت بازار معاملات مسکن در شهر تهران در آذر منتشر شد که اطلاعات ارائه شده در این گزارش برگرفته از دادههای رسمی مرکز آمار ایران نشان میدهد میانگین قیمت مسکن شهر تهران در ماه ابررکود معاملاتی به میزان کم سابقه و حتی بیسابقهای کاهش یافته است. نهتنها قیمت واقعی مسکن در این ماه روند کاهشی داشته که قیمت اسمی نیز در آذرماه به میزان محسوس افت کرد و جالب آنکه این میزان افت در مناطق مصرفی بیشتر بوده است.
حباب قیمت مسکن درحالی هماکنون در مسیر تخلیه شدن قرار گرفته و فاز اول تخلیه حباب قیمتی با کاهش قیمت اسمی مسکن در آذرماه کلید خورده است که یکی از مهمترین سوالات پیش روی فعالان و متقاضیان بازار مسکن این است که حباب قیمت مسکن چگونه و تا چه زمانی تخلیه خواهد شد؟ مرکز آموزش «دنیایاقتصاد»، پنج شنبه همین هفته در یک وبینار سه ساعته، ضمن بررسی تحولات اخیر بازار معاملات مسکن، سمتوسو و روند پیشروی بازار در کوتاهمدت و میانمدت را بررسی خواهد کرد.
در این وبینار با آموزش مبانی اصلی بازار مسکن اعم از مشخصات دورههای رکود و رونق، به سوالات مهمی از جمله آنکه مختصات فاز جدید بازار معاملات مسکن چیست؟ پاسخ داده خواهد شد.
سوالات دیگری از جمله اینکه چه عواملی باعث تغییر فاز بازار معاملات مسکن پس از دستکم ۵/ ۲ سال جهش قیمت، شده است و همینطور دامنه مورد انتظار برای کاهش قیمتها در این بازار تا کجاست؟ مورد بررسی و پاسخ دهی قرار خواهد گرفت. بررسی اوضاع بازار زمین و املاک مسکونی کلنگی و روند بازار اجاره مسکن از گذشته تا امروز و همچنین گزینههای پیش روی این دو بازار در ماههای آتی نیز در این وبینار سه ساعته تشریح میشود.
فرید قدیری، دبیر گروه مسکن روزنامه «دنیایاقتصاد» در وبینار «بازار مسکن پس از کاهش ریسکهای غیراقتصادی» به این پرسشها پاسخ میدهد. متقاضیان شرکت در این وبینار آموزشی میتوانند با مرکز آموزش «دنیایاقتصاد» به شماره تلفن ۸۷۷۶۲۴۱۱-۰۲۱ تماس بگیرند.
اینکه تا بهحال دلالان کارشناس نما در مورد تعداد متقاضیان مسکن آمار میدهند غلط بوده چون متقاضیان مسکن توان خرید ندارند