مانع ریزش بازار دلار چیست؟
در حالی که انتظار برای افت قیمت دلار وجود دارد اما این شاخص برای نزول مقاومت میکند متغیرهایی که امروز مانع ریزش میشوند چه هستند؟
در دومین روز هفته، معامله گران توانستند هدف اول خود یعنی تعیین کف جدید برای بازار دلار را محقق کنند؛ آنها از سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی با قدرت خریدار شدند. هدف دوم معامله گران عبور دوباره اسکناس امریکایی از مرز ۲۵ هزار تومانی است.
ماندن نرخ حواله درهم بالای محدوده ۶ هزار و ۹۵۰ تومان، یکی از متغیرهایی است که به کمک افزایشیهای بازار میآید. در کنار این، فروشهای هیجانی تا حدی در سه روز کاری گذشته صورت گرفت و بازار دیگر کمتر تحت تاثیر پذیرش شکست از سوی ترامپ است. هم چنین، نرخ حوالهای دلار بالای مرز ۲۵ هزار تومانی در روزهای اخیر باقی ماند و این مسئله نیز در انتظارات معامله گران اسکناس اثرگذار بود. علی رغم این متغیرها، بازیگران کاهشی بازار به دو عامل دلخوش هستند؛ اولی احتمال آزاد شدن پولهای بلوکه شده ایران در کره و دیگری، نزول انتظارات تورمی با توجه به پایان فشار حداکثری.
متغیر واقعی حمایت از دلار
با تایید پیروزی بایدن توسط کنگره امریکا، بسیاری از معامله گران انتظار داشتند که دلار به یکباره دچار افت شدیدی شود و حتی تا مرز ۲۰ هزار تومانی نزول کند. با این حال چنین اتفاقی رخ نداد.
به گفته بازیگران باتجربه بازار، یکی از مهمترین متغیرهایی که نزول دلار تا مرز ۲۰ هزار تومانی را دشوار میکند، بالا بودن تقاضا برای کالاهای قاچاق است. در کنار این، گفته میشود که هم چنان تقاضای خروج سرمایه وجود دارد و شاهد آن، افزایش تقاضای مسکن در ترکیه توسط ایرانیان است.
سیگنال حوالهای به دلار
فاصله قیمت حواله با نرخ اسکناس نشان میدهد که بازارساز تا حدی در سمت پاسخگویی به سمت تقاضای حوالهای مشکل دارد؛ دیروز در حالی که در بازار اسکناس، دلار با قیمت ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش میرفت، نرخ حواله درهم با دلار ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی مطابقت داشت.
به نظر میرسد تا زمانی که مشکل حواله حل نشود، نزول سنگین دلار دشوار باشد. هر چند که دیگر از تقاضای سفته بازی خبری نیست و احتمال رشد شدید قیمتها هم سخت است.
ارسال نظر