|

واقعیت کلیپ نگران ‌کننده درباره قاچاق روغن

بیرشک، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران گفت: پایین بودن قیمت روغن نباتی و روغن مایع در ایران نسبت به کشورهای همسایه انگیزه قاچاق این کالای اساسی مردم را به کشور‌های همسایه افزایش داده است.

امیر هوشنگ بیرشک در پاسخ به این پرسش که اخیرا فیلمی از قاچاق روغن از ایران به یکی از کشورهای همسایه شرقی در گروه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است. آیا این فیلم واقعیت دارد؟ افزود: اهمیت مصرف روغن نباتی در عادات غذایی زندگی مردم بر کسی پوشیده نیست و باید از قاچاق این خوراکی به کشورهای همسایه جلوگیری شود، زیرا که روغن به عنوان یکی از کالاهای استراتژیک از جایگاه مهمی در صنعت غذای سالم خانواده‌های ایرانی برخوردار است و دولت و دست اندرکاران باید به تامین آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

زمان فیلم مشخص نیست

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران بیان کرد: با توجه به اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی برای خرید مواد اولیه مورد نیاز روغن و قیمت مناسب روغن در ایران در قاچاق این کالا به کشورهای همسایه بسیار موثر است و دستگاه‌های اجرایی به خصوص نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا با این پدیده که غذای مردم را هدف قرار داده مقابله کند.

بیرشک گفت: من نیز این فیلم را دیدم اما زمان آن مشخص نیست و باید دستگاه‌های اجرایی اجازه ندهند روغن و سایر کالاهای اساسی مردم در این شرایط اقتصادی به کشورهای همسایه قاچاق شود.

 نمی‌توانیم قاچاق روغن نباتی را به کشورهای همسایه کتمان کنیم. دلیل عمده قاچاق روغن از ایران به کشورها تفاوت زیاد قیمت آن در ایران است

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران با بیان اینکه نمی‌توانیم قاچاق روغن نباتی را به کشورهای همسایه کتمان کنیم، گفت: دلیل عمده قاچاق روغن از ایران به کشورهای تفاوت زیاد قیمت آن در ایران است.

بیرشک افزود: صادرات روغن به کشورهای منطقه ممنوع است و انتشار این فیلم در فضای مجازی نشان می‌دهد که قاچاق روغن و تخلف این عمل مجرمانه کاملا در این فیلم محرز است.

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا روغن در برخی از استانها و شهرها کمبود دارد، گفت: تمام تلاش تولید‌کنندگان روغن نباتی در کشور این است که با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت کمبود روغن در این شهرها برطرف شود تا مردم در تامین آن مشکلی نداشته باشند.

این مقام مسئول در انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران گفت: در روزهای اخیر نیز به علت نزدیک شدن به شب عید و ماه مبارک رمضان تقاضا مصرف روغن افزایش یافته و تولیدکنندگان نیز همواره در تلاش هستند که با تولید بیشتر کمبود روغن را در سطح کشور برطرف کنند.

توریع ۹۷۹ هزار تن روغن

بیرشک با اشاره به میزان تحویل روغن به بازار اظهارکرد: تا آذر ماه امسال بیش از ۹۷۹ هزار تن روغن به بازار تزریق شده است و حتی در دی ماه امسال به میزان ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن روغن نباتی در سطح کشور توزیع شده اما بازهم در برخی از استانها شاهد کمبود آن هستیم.

بیرشک به میزان مصرف روغن نباتی و یا روغن مایع در کشور اشاره کرد و افزود: به طور متوسط ماهانه حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تن روغن در کشور به مصرف می‌رسد و ۵۱ تولید‌کننده در کشور در تلاشند که روغن در بازار کمبودی نداشته باشد.

 آمارها نشان می‌دهد که به طور متوسط سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن روغن در کشور به مصرف می‌رسد در حالی که ظرفیت تولید در کارخانه‌های تولید‌کننده روغن در کشور بیش از یک میلیون و ۹۰۰ تا ۲ میلیون تن است

وی با بیان اینکه به علت اهمیت مصرف روغن در صنعت غذایی مردم روغن باید به وفور در تمام فروشگاه‌های سطح کشور به مردم عرضه شود، گفت: آمارها نشان می‌دهد که به طور متوسط سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن روغن در کشور به مصرف می‌رسد در حالی که ظرفیت تولید در کارخانه‌های تولید‌کننده روغن در کشور بیش از یک میلیون و ۹۰۰ تا ۲ میلیون تن است.

مشکل اساسی خانوارها

این در حالی است که روغن یکی از پرمصرف‌ترین کالای اساسی خانواده‌ها است و مردم برای آماده کردن غذای سالم به روغن نباتی وابستگی زیادی دارند و کمبود آن در ماه‌های اخیر در برخی از شهرهای کشور خانواده‌ها را با مشکلات اساسی مواجه کرده است.

هرچند که درحال‌حاضر کمبود روغن به خصوص در تهران و بسیاری از استانها برطرف شده و همانند سه ماه گذشته مشکلی در این زمینه وجود ندارد و هم اکنون در بسیاری از فروشگاههای بزرگ به راحتی روغن در اختیار مصرف‌کنندگان است اما کمبودی آن در برخی از شهرها به خصوص در استان‌های مرزی وجود دارد و باید دست اندرکاران نسبت به توزیع بیشتر آن اقدام کنند.

از طرفی برای جلوگیری از قاچاق این کالای اساسی به کشورهای همسایه همه دستگاههای اجرایی، سازمان‌ها و نهادهای مسئول با یکدیگر همکاری لازم را داشته باشند تا از خروج روغن به صورت قاچاق از کشور جلوگیری شود.

 

منبع: تحلیل بازار
کدخبر: 149433

ارسال نظر

 

آخرین اخبار