|

مجلس به فکر کاهش هزینه کرد بودجه باشد

اکنون مجلس شورای اسلامی اگر بر روی لایحه بودجه ۱۴۰۰ بحثی می‌کند بیشتر برای منابع درآمدی است این در حالی است که باید برای کاستن هزینه کردها نیز برنامه‌ریزی داشت.

سید مرتضی افقه، عضو هیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ساختار اقتصادی کشور و نحوه فروش مواد خام نفت گفت: موضوع بسیار پیچیده تر از آن است که در مورد کشور ایران این چنین تصور شود که منابع طبیعی همچون نفت به فروش می‌رسد و ارز حاصل از فروش آن در داخل کشور مصرف می‌شود.

وی افزود: همانطور که می‌دانید با ساختار فعلی، بودجه‌های ارزی و ریالی قابل تفکیک نیستند اما علیرغم این نکته مثبت اقتصاد کشور علاقه‌ای به کم‌کردن وابستگی خود به فروش نفت ندارد. اگر به ستون هزینه‌های بودجه نگاه کنید ردیف‌های متعددی وجود دارد که هیچ تأثیری بر تولید ملی رفاه و غیره نداشته است.

 این عضو هیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: این به این دلیل است که نفت کشور به فروش رسیده اما به دلیل فشار فلان مسئولی نماینده و صاحب قدرت یکی ردیف دیگر به هزینه‌های بودجه اضافه شده است.بر همین اساس در لایحه بودجه پیش از آنکه به منابع درآمدی آن توجه شود باید به منابع هزینه کرد آن توجه کرد.اگر طی چند دهه اخیر کسی به هزینه‌های لایحه بودجه توجه نکرده است به علت وجود منبع ارزان قیمت فروش نفت و سرپوشی بر افزایش هزینه‌ها بوده است.

وی افزود: اما طی دو سال اخیر که با مشکل فروش نفت مواجه شده‌ایم فرصت مناسبی است تا ردیف‌های هزینه کرد لایحه بودجه را به صورت دقیق بررسی شود قطعاً کاستن هزینه کرد‌های لایحه بودجه در سال ۱۴۰۰ محقق نمی‌شود از طرفی نیز انگیزه‌ای بین دولتمردان و سیاست‌های نمایندگان مجلس برای کاستن این هزینه‌ها نمیبینم. اکنون مجلس شورای اسلامی اگر بر روی لایحه بودجه ۱۴۰۰ بحثی می‌کند بیشتر برای منابع درآمدی است این در حالی است که باید برای کاستن هزینه کردها نیز برنامه‌ریزی داشت.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: کسی با صادرات کالا مشکلی ندارد اما مهم‌ترین چالش ما فروش مواد خام است حتی اگر به یک دهه اخیر نگاهی داشته باشیم ۴۰ میلیارددلار فروش غیر نفتی ما حاصل از مواد خام بوده است.

 

منبع: اکوناپرس
کدخبر: 149880

ارسال نظر

 

آخرین اخبار