|

دستمزد رانندگان تاکسی چقدر با حداقل حقوق فرق دارد؟

سیستم حمل و نقل کشور و لزوم ایجاد نوسازی در ناوگان حمل و نقل عمومی که از مهمترین چالش های اقتصادی کشور است.

اقتصاد دستمزد رانندگان تاکسی چقدر با حداقل حقوق فرق دارد؟

سیستم حمل‌ونقل کشور و لزوم ایجاد نوسازی در ناوگان حمل‌ونقل عمومی که از مهمترین چالش‌های اقتصادی کشور است. همچنین اغلب کشورهای پیشرفته و مترقی با بهره‌مندی از سامانه‌های حمل‌ونقل عمومی و به روز گردش مالی خوبی را ایجاد می‌کنند.             

در چند سال اخیر سیستم حمل‌ونقل کشور با تغییر و تحولات منفی اقتصاد به صورت مداوم در حال  ضرر دادن است به گونه‌ای که در هیچ زمینه حتی حمل مسافر و تاکسی درون شهری درآمد حمل‌ونقل هیچ تناسبی با حجم سرمایه‌گذاری و هزینه‌هایی که انجام می‌شود ندارد.

همچنین خالص درآمد سیستم حمل‌ونقل کشور کفاف هزینه‌های جاری و اقساط خرید وسیله نقلیه را هم  نمی‌دهد به گونه‌ای که درآمد اغلب رانندگان با حداقل دستمزد قانونی کار نیز همخوانی ندارد.

یک راننده با حذف خالص حجم  سرمایه‌گذاری شده در بخش حمل‌ونقل،  به اندازه حقوق یک کارمند درآمد نخواهد داشت. یک اتوبوس اروپایی در ایران حدود چهار میلیارد تومان قیمت دارد که با سپرده‌گذاری و سودهای بانکی باید چیزی حدود ۹۰۰ میلیون تومان  در سال و  در ماه ۸۰ میلیون تومان  بازپرداخت بانکی داشته باشد. در واقع یک راننده اتوبوس به ازای سالی یک میلیارد تومان درآمد با حذف سودهای بانکی به اندازه حداقل دستمزد  کارمند عایدش می‌شود.

 در کنار چالش‌ها و مشکلات عدیده رانندگان حمل‌ونقل  شهری قیمت بالای قطعات ماشین بسیار آزار دهنده است به عنوان مثال لاستیک ماشین به عنوان پر استهلاک‌ترین قطعات خودرو علی‌رغم سهمیه‌بندی کیفیت خوبی ندارد به‌گونه‌ای که لاستیک خوب در بازار  جفتی کمتر از ۲۰ میلیون تومان  یافت نمی‌شود یک راننده برای تعویض روغن ماهانه ۸۰۰ هزار تومان هزینه می‌کند و همچنین فیلتر مرغوب کمتر از ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار تومان در بازار یافت نمی‌شود.

 گفتنی است حمل‌ونقل یکی از مزیت‌های اصلی در حوزه اقتصاد کشور است که سیاست‌گذاران  نمایندگان مجلس باید در حل مشکلات عدیده این بخش ورود کنند.

 

منبع: اکوناپرس
کدخبر: 155198

ارسال نظر