|

چقدر از درآمد اختصاصی سازمان مالیاتی غیرضروری است؟

بازوی پژوهشی سازمان برنامه اعلام کرد: درآمد اختصاصی ۱۶۵۰ میلیارد تومانی سازمان امور مالیاتی که وزارت اقتصاد نیز از آن سهم دارد، هزینه‌ای غیرضرور برای بودجه عمومی محسوب می‌شود.

اقتصاد چقدر از درآمد اختصاصی سازمان مالیاتی غیرضروری است؟

بازوی پژوهشی سازمان برنامه و بودجه در گزارشی اعلام کرد که درآمد اختصاصی ۱۶۵۰ میلیارد تومانی سازمان امور مالیاتی که وزارت اقتصاد نیز از آن سهم دارد، هزینه‌ای غیرضرور برای بودجه عمومی محسوب می‌شود که کارایی برای تشویق و افزایش درآمد مالیاتی ندارد و پدیده خوشایندی به ویژه در شرایط اقتصادی فعلی کشور نیست.

مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری به عنوان بازوی پژوهشی سازمان برنامه و بودجه در گزارشی با تحلیل و تبیین سیاست‌های مالیاتی با اشاره به بخشی از منابع اختصاصی سازمان امور مالیاتی، علاوه بر اینکه این شیوه تشویق و توانمندسازی را ناکارآمد می‌داند، اعلام می‌کند: اعتبار «توانمندسازی کارکنان و تشویق در راستای افزایش اصول مالیات» در بودجه سال ۱۳۹۹ مبلغ حدود ۱،۶۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

در این گزارش آمده است: کل اعتبارات اختصاصی وزارت امور اقتصادی و دارایی که در واقع منتقل شده از سازمان امور مالیاتی به وزارت مذکور است، صرف توانمندسازی کارکنان و تشویق آنها در راستای افزایش وصول مالیاتی می‌شود؛ هزینه‌ای که به نظر نمی‌رسد در راستای وظیفه وزارت اقتصاد باشد. بنابراین، اختصاص یافتن بخشی از وجوه گفته شده در قالب اعتبارات اختصاصی به خود وزارت امور اقتصادی نمی‌تواند توجیه داشته باشد. علاوه بر این، ضرورت وجود این نوع هزینه چه برای وزارت اقتصاد و چه برای سازمان امور مالیاتی جای بحث دارد.

در ادامه گزارش تصریح شده است: هزینه برای تشویق کارکنان در جهت افزایش مالیات وصول شده، آن هم به صورت پرداختی مستقیم به کارکنان بابت تلاش آنها برای وصول مالیاتی که سهمی از آن (ولو ناچیز) نصیب خودشان خواهد شد، پدیده خوشایندی به ویژه در شرایط اقتصادی سخت حاکم بر جامعه امروز کشور نخواهد بود. این نوع سیستم تشویق که در آن بخشی از درآمدهای عمومی جامعه که باید صرف بودجه عمومی کشور شود، به طور مستقیم و بدون توجیه خاصی نصیب سازمان و وزارتخانه متولی این فعالیت می‌کند، به نظر نمی‌رسد سیستم مناسب و کارایی برای افزایش درآمدهای مالیاتی وصول شده باشد.

این مرکز در گزارش خود خواستار حذف درآمد اختصاصی سازمان مالیاتی به شیوه کنونی شده و آورده است: حذف این نوع هزینه‌های اضافی از بودجه عمومی سالانه در شرایط کنونی، آن هم هزینه‌ای که سهم قابل توجهی در اعتبارات اختصاصی کل بودجه عمومی دارد، می‌تواند بخشی از کاهش هزینه‌های غیرضرور و کم‌کردن مصارف بودجه را پوشش دهد.

طبق قوانین مالیاتی کشور، هر سال بخشی از منابع حاصل از وصول مالیات‌ها به عنوان درآمد اختصاصی سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته شده و برای تشویق، آموزش و پرداخت پاداش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع: مهر
کدخبر: 155650

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین